bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Skönhetsjulkalendrar - årets Yves Rocher vs fjolårets Dermosil

Som redan nämnts i bloggen så lyxade jag även i år till det med en skönhetskalender. I budgetklassen förvisso, men lyxkant i vardagen ger även de helt klart! Det jag gillar mest med dessa skönhetskalendrar är faktiskt det att man får mycket produkter i små förpackningar, vilket är perfekt när man ska ut och resa! Jag har nu en liten korg med reseprodukter där jag plockar åt mig varje gång jag ska iväg någonstans, allt från yttepyttesmå tandkrämstuber som räcker för en weekend, till ansiktskräm och duschgel. Om någon är nyfiken så kan jag skriva ett skilt blogginlägg om min älskade resekorg på badrumshyllan.
 
årets julkalender med skönhetsprodukter - Yves Rocher
Pris och utseende 
 
Ja över till årets julkalender då. Den från Yves Rocher kostade kring 40 euro, men värdet av innehållet är ju definitivt högre än så. Först och främst älskade jag designen på årets kalender, som var vacker och klassisk med världens sötaste små boxar som man drog ut ur kartonglådan. Den är så fin att jag inte vet hur jag ska förmå slänga den - hade jag haft ett barn så hade jag garanterat sparat och återanvänt som julkalender åt hen för att stoppa godisbitar och andra små överraskningar i. Men nu har jag ju inte det. Idéer på vad jag kan göra med kalendern, eller finns det någon som bor nära mig som vill ta den och återanvända till något?
 
Innehåll, favoriter och en märklig miss
 
Över till innehållet, som jag överlag var väldigt nöjd med. På bilden ovan saknas fyra produkter, som fick gå vidare som julklapp. Det var en ögonskugga, ett nagellack och ett par hudprodukter. Några av kosmetikprodukterna som jag har kvar tror jag tyvärr inte jag kommer ha användning för, så de får jag överväga att ge bort, eller kanske jag skulle ordna en tävling? Den enda egentliga missen i kalendern tyckte jag dock var att jag fick två sorts schampoo, men inga matchande balsam?? Antingen slarv i planeringen, eller så har ett misstag skett när kalendern packats. Det borde ju ha varit ett schampoo och ett balsam, tycker jag.
 
På bilden nedan ser du mina personliga favoriter ur kalendern: hudvård som passar perfekt att packa med till resan, härliga duschgeler, pyttesmå parfymflaskor som även de passar utmärkt i resenecessären, och ett läppbalsam som jag själv haft tidigare och tyckt mycket om.
 
recension och favoriter i skönhetskalendern från Yves Rocher
Yves Rocher - beauty advent calendar / kosmetiikka joulukalenteri
En av de gulligt utsmyckade boxarna
 
Yves Rocher vs Dermosil
 
Om jag då jämför YRs kalender med den som Dermosil hade ifjol (se bilden nedan), så tyckte jag nog att YR är snäppet bättre. Här finns listan över innehållet i årets julkalender av Dermosil, och även om den verkar något bättre och finare än fjolårets, så ångrar jag inte att jag valde YR i år. En annan detalj som gör YRs kalender bättre är att det var himlans mycket lättare att öppna boxarna, än att försöka peta ut Dermosils produkter ur luckorna. Jag minns att de ibland satt väldigt hårt i fjolårets kalender, och jag har läst att det även varit ett problem i år.
 
Dermosil julkalender 2017 - jämförelse och recension
Bästa produkten i fjolårets kalender inser jag nu i efterhand att var den hopvikbara borsten med spegel - så himla praktisk den har varit på mina resor under det senaste året!
 
Hade du någon form av julkalender i år? Vilken kalender har varit din favorit hittills?
Taggar: Dermosil, beautyjulkalender, hudvård, julkalender, kosmetik, yves rocher;

Kommentera inlägget här :