bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Min förlängda julhelg i ett nötskal

 
Det blev på något sätt en märkligt lång julhelg för min del i år. Så som jag ser det, tog julhelgen slut igår i och med lunchen (lagad på julmatsrester) hos faster i Vasa, och i och med att Sverigesläkten åkte tillbaka. 
 
På julafton åt jag först lunch hos mamma - revbensspjäll á la svensk jul, blandat med lite finländska jultraditioner. Det blev även julklappsbyte. Katten fick i år en leksak med kattmynta som hon lekte med som tokig. Sedan bar det av till hembyn där julafton firades med pappa och släkten från Sverige. Julbord, tv-tittande och så öppnade vi bara en julklapp på var, för i år svängde vi om dagarna lite så tomten kom först på juldagskväll i och med att brorsan och hans familj kom på besök. Mera julmat också, såklart. 
 
Julklapparna: inredningsprydnad från Finnmari, mugg, te, produkter från The Body Shop, långkalsonger, extra snygg diskborste, mandala ritbok och pennor, choklad och filt. Har även fått pizzatallrikar som kompisjulklapp när vi hade julfest för några veckor sedan.
 
Både juldagen och och julannandag bjöd på promenader i vackert vinterlandskap. Julannandag jobbade jag dock kväll, men i övrigt har jag haft ledig julhelg och mellandagar - lyxigt för en treskiftare minsann!
 
Det var först den första vardagen efter jul som jag överhuvudtaget använde någon dator - jag har under julhelgen nämligen begränsat mig till telefonen - slöscrollat lite på Facebook och så lite Instagram. Den dagen blev det även en liten utflykt med Sverigesläkten till inte mindre än Halpa Halli i Alahärmä, haha! De shoppade loss en aning och även jag fyndade några välbehövliga saker, samt en inredningsgrej som jag letat efter i ett par månader, och så fanns plötsligt precis det jag sökte där! På kvällen fick bastun gå varm.
 
Och så gårdagen där jag på kvällen kände att nu får julen officiellt vara över. Lite mellandagsshopping (bl.a. satte jag sprätt på presentkortet jag fått i julklapp - det räckte till bestick, kastrull, ett nummer av Vagabond resetidning och en snygg förvaringskorg), lunch hos faster som redan nämnts, och så hälsade jag på kusinerna (9 resp 6 år) och åt middag där. Jag packade ihop mina saker för att återvända till min lägenhet, och rullade sakta fram längs byvägen då jag samtidigt beundrade ett norrsken som dansade på himlen. Det enda jag kanske ännu hade önskat av denna jul och som hade gjort dagarna lite trevligare för allihop, hade varit en helt vit jul i dubbel bemärkelse... Snö hade vi ju i alla fall, och nyktert blev det också, så småningom.
 
Nu ska jag njuta av några dagar till av ledighet, äta upp det som blev över av julgodiset, ta itu med lite årsresuméer till bloggen och komma igång med träningen.
Hur var din jul?
Taggar: jul;

Kommentarer :

#1: Tess

Wow, vilken underbar bild! God fortsättning fina du :)

Svar: Tack! Och tack detsamma :)
Maria

skriven
#2: Eva på rucksack

Låter som en helt perfekt jul. Snö, lite lugn, lite shopping och en massa julgodis. Vad mer kan man önska? :)

Svar: Ja, förutom det där med brist på nykterheten då.. Men i övrigt var det absolut en fin jul :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :