bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Skärgårdsrummet - temahotellrum i Vasa

Vaakuna Vasa, som hör till hotellgruppen Sokos Hotels, har förutom sina helt vanliga hotellrum även ett gäng temarum. Vi bokade Skärgårdsrummet för möhippan som ordnades för en av mina bästa vänner i mars, och det var jag som fick äran (eller snarare erbjöd mig), att sova i rummet tillsammans med henne efter utekvällen. Det hade ju varit slöseri på pengar att låta henne sova där ensam, och dessutom vet jag att hon inte ens skulle vilja vara ensam på ett hotellrum. Så jag resonerade att jag kan gott unna mig lyxen att inte behöva fundera ut var jag skulle övernatta efter möhippan och att jag var väldigt nyfiken på att uppleva just detta temarum. Det blev ändå inte dyrt för min del, då personen som bokade rummet hade rätt sorts kontakter och därför fick till en väldigt bra rabatt. En win-win-situation helt enkelt!
 
Hotellet har totalt sex olika temarum och just detta lär ska vara det mest annorlunda rummet. Hade det inte blivit detta rum så hade jag gärna testat på skog-rummet som alternativ. Du kan bekanta dig med alla temarum på deras websida.
 
Nedan följer några bilder som jag tog av hotellrummet. Försök ignorera ballongerna och serpentinerna som syns i nästan varje bild, för tjejerna hade redan hunnit sätta igång med dekorering när jag anlände...
 
Sokos Hotels Vaakuna Vaasa - temarum Skärgårdsrummet / Archipelago room / Saaristohuone
Redan i korridoren anade man vad som komma skulle. Kändes verkligen som att gå in i en gammal och enkel stuga! 
 
Jag kunde inte ta några helhetsbilder av sovrummet, då det var väskor och tjejer överallt. Jag borde ha anlänt först med facit i hand. Men för helhetsfoton kan man ju gå in på hotellets egna sida. Här syns i alla fall sänggaveln, ett fiskenät och stormlykta som gav ett mysigt sken. Det enda som fattades var ljudeffekt av vågor som slår mot klipporna och vinande vind.
 
Jag kom mig aldrig för att klämma på rågbröden för att känna om de verkligen är äkta torkade bröd...
 
Retrodetaljer. Den gamla radion är alldeles underbar!
 
hotell med temarum i Vasa, Finland. Skärgårdsrum som ser ut som en gammal stuga ute i skärgården.
Badrummet var verkligen något särskilt det med. En blandning av rå skärgård och lyx. Det enda som jag inte gillade var dörren. Den må se fantastisk ut på foto, men trämönstret är inte äkta så det ger tyvärr en plastig känsla i ett rum som i övrigt har riktigt bra texturer och naturliga material.
 
Det var svårt att få till bra bilder med min mobil i den sparsamma mysbelysningen. Tvättfatet var i alla fall bland de vackraste jag sett, skulle vilja ha ett likadant i ett framtida hem!
 
Det som gjorde badrummet till ett riktigt roligt rum var denna syn. Det ser ut som ett dass snarare än en toalett. Men så fick jag syn på handtaget och det visade sig att under trälocket döljde sig en helt normal toalettstol. Fint så, man bor ju trots allt på ett hotell mitt i stan!
 
Ett bra hotell ska naturligtvis också inkludera lite freebies, eller vad tycker du? Vi delade jämlikt på de små engångsförpackningarna och dessutom fanns det ett par ljuvliga små havtornstvålbitar som vi tog en av var. Trevliga småprodukter som man kan ta med sig på resor!
 
Detta hör nog till topp 3 vad gäller annorlunda boenden som jag upplevt. Förvisso har de allra flesta hotell och vandrarhem jag bott på inte varit något speciellt eller unikt. Berätta gärna om din trevligaste eller mest annorlunda övernattningsupplevelse på hotell, vandrarhem eller dylikt!
Taggar: Vasa, hemester, staycation, temahotell, Österbotten;

Kommentarer :

#1: Tidstjuven

Älskar hur de har satsat på detaljerna och det där "lilla extra". Ser verkligen ut som ett unikt hotellrum! 😊

Svar: Ja verkligen, älskade detaljerna!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :