bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Byron Bay - surfarnas och hippiemänniskornas tillflyktsort

After spending an entire night in a bus I finally arrived in Byron Bay -  a hippie and surfer paradise. This small town suits me quite well since I in some ways have a bit of a hippie soul, but I am definitely not a surfer. However, I enjoy watching the surfers do their thing. I stayed in Aquarius Backpackers Resort, which is a bit pricey just like most other hostels around here. It was quite worth it though, since it was the freshest hostel I've seen in Australia, with its own pool, and we got a free meal every day! There will be more blog posts about Byron Bay and its surroundings next couple of weeks, so keep your eyes open.
 
En hel natt i en buss tog det mig att ta mig från pulserande storstaden Sydney till det betydligt mindre samhället Byron Bay som är beläget strax söderom Queenslands gräns. Detta måste väl ändå vara den populäraste orten i Australien för hippiemänniskor som älskar att surfa? Rätt rika hippiemänniskor dock, för hostelen är inte billiga här. 
 
Jag kan inte direkt identifiera mig bland surfarna, om än jag tycker det är trevligt att titta på andra som utövar aktiviteten i fråga. Hippie kanske jag i alla fall kan klassificera mig som, till en viss grad. En fullfjädrad hippie är jag ingalunda, men min livsstil och syn på livet innehåller nog vissa drag därifrån och därför är det inte så svårt för mig att trivas här.
 
Byron Bay Beach, New South Wales, Australia
Byron Beach var en vacker syn, och jag kände mig mera avslappnad här jämfört med i den hektiska storstaden.
 
Byron Bay, Fishersman's Lookout, Australia
Tjänster och gentjänster. Jag tog ett foto på ett par tjejer, så jag passade på att be dem göra detsamma för mig.
 
street art in Byron Bay, New South Wales, Down Under
Man hittade lite snygg street art här och där...
 
surfer shop in Byron Bay, Australia
 ...och naturligtvis ett antal butiker som sålde surfbrädor och tillbehör.
 
Chihuahua Taquería in Byron Bay
Så himla fyndigt, var förstås tvungen att fota denna skylt! Jag märkte under resans gång ganska tydligt hur den allmänna attityden till pajasen ser ut, inte minst i Melbourne.
 
tourist shopping in Byron Bay, Australia
Denna stad är förstås ganska turistisk, så det fanns även en rad souvenir- och krimskramsbutiker.
Aquarius Backpackers Resort, by the pool. Byron Bay, Australia
Incheckad på hostelet efter en väldigt lång natt på bussen var det skönt med en välkomstdrink vid poolen i väntan på att få rumsnyckeln. Aquarius Backpackers Resort kostade mer än jag är van vid vad gäller vandrarhem, men man fick samtidigt en hel del för valutan med en gratis måltid per dag, vilket drog ner på mina övriga matutgifter då jag inte behövde koka någon ordentlig måltid själv under hela veckan. Dessutom var sovsalarna ovanligt fräscha och luftiga, och poolen bidrog med lite lyxkant till stället.
 
Australian water dragon in Byron Bay / stor ödla i Australien
En water dragon som stalkade mig när jag åt min lunch i allsköns ro...
backpacker life in Australia / backpackerlivet i Australien
Såhär kunde min backpackerfrukost se ut, de gånger jag stannade tillräckligt länge på ett ställe för att det skulle vara värt att satsa på en påse müsli och naturell jogurt. Lite fruktbitar i och vips så har man en riktigt hälsosam frukost! Ibland kunde någon kommentera att de är avis på mina frukostar. Jag vet inte riktigt vad som hindrade dem från att göra detsamma.
 
Aquarius Backpackers Resort, rainy night in Byron Bay
Någon kväll hällregnade det. Då var det skönt att hålla sig på det torra på hostelet.
 
Jag kommer blogga mer om promenaden upp till Cape Byron-fyren och dagsutflykten till Nimbin i separata inlägg.
Vad säger du - vibrerande storstad, eller avslappnad småstad?
Taggar: Australien, Byron Bay, East Coast, NSW;

Kommentarer :

#1: Linnéa

vad obehgaligt med en reptil sådär nära man sitter och äter... haha hade blivit skiträdd;)

Svar: Jag älskar dessa ödlor, och de är helt ofarliga dessutom :) Men så är jag en lite udda person som gillar reptiler överlag ;)
Maria

skriven
#2: Christine - 29°

Låter som en plats helt i min smak, där jag skulle trivas. Stranden ser även otroligt fin ut. Och frukosten skulle jag inte tacka nej till (det är oftast så min furkost ser ut hemma). :)

Svar: Du skulle säkert stortrivas där! Tempot är alldeles lagom chill enligt min smak :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :