bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Jakten på det gömda träsket

Återigen måste jag hylla Instagram för all inspiration och idéer man får därifrån (som med Kackurlampen-träsket jag besökte ifjol). Jag hittade för någon månad sen en riktigt vacker bild från ett dimmigt träsk via någon tagg, kan ha varit #mittvörå. Ville förstås veta exakt var bilden var tagen och efter att ha fått lite mer information så hittade jag Långträsk på Google Maps. En solig och varm septemberdag lät jag navigatorn leda mig genom bilskogsvägar och till slut påstod den att jag hade anlänt. Jag hittade ett ställe som gick att parkera på, men visste inte riktigt var det kunde tänkas finnas någon stig som ledde till själva träsket, för det var fortfarande över 100 meter genom skogen. Jag gick en bit vidare längs med grusvägen och hittade en igenväxt skogsmaskinväg. Jag plöjde mig fram genom en del vildhallonsnår och fajtades med ett antal älgflugor innan jag till slut skymtade vatten - hurra!
 
Långträsk i Tuckor, Vörå, Österbotten
 
Det var rätt sumpigt närmast träskkanten, så det tog en stund innan jag hittade någonstans där det gick att slå sig ner för att njuta av utsikten.
 
Gömda träsk i Vörå, Österbotten
 
Där satt jag ett bra tag och filosoferade, kollade in ett svanpar som simmade omkring på andra sidan träsket och tuggade i mig ett äpple från pappas trädgård. En bit bort jobbade skogsmaskiner med avverkning, vilket störde lugnet och stämningen bara en liten aning. Jag satte på min selektiva hörsel och fokuserade på fågelkvitter och sånt istället.
 
Vandring och friluftsliv i Österbotten: Långträsk i Vörå
 
hemliga träsk och sjöar i Österbotten
 
På väg tillbaka hem fick jag syn på någon sorts grillkåta, så jag parkerade bilen för att inspektera närmare.
 
grillkåta i Vörå
 
Byggnaden ser väldigt nybyggd ut och jag är inte säker på vem den är till för, kanske jaktföreningen och andra friluftsmänniskor? Nyckeln fanns i alla fall i låset så det var bara att stiga in. Ifall jag rör mig häromkring igen kunde man ju ta med lite grillkorv, hihi.
 
grillkåta med älghorn i Tuckor
 
 
Var hittar du inspiration till att söka upp nya intressanta platser?
Taggar: Vörå, kvinnliga äventyrare, Österbotten;

Kommentarer :

#1: Helena - Oh darling, let's be adventurers

Instagram är verkligen toppen för inspiration!!

Svar: Ja visst är det, perfekt komplement till bloggar! :)
Maria

skriven
#2: Longevity - en blogg om hälsa

Åh vilken kul hobby :-) Det skall jag nog anamma :-)

Svar: Det tycker jag du ska göra! :)
Maria

skriven
#3: John Jonasson

Wow! Vilken härlig plats. Jag älskar att undersöka naturen, och förr så var jag alltid ute på okända vägar och körde. Nu har jag kommit till något vägskäl där jag inte har någon fantasi om var jag ska, blir alltid till kända platser, men nu när det är höst och vintern närmar sig blir det färre platser att besöka.

Svar: Verkligen fin plats :) Jag känner igen mig i att det utforskas mindre under senhöst och vinter, när är blött eller mycket snö kan man inte ta sig fram på samma sätt heller..
Maria

skriven
#4: Fantasy Dining

Mysig kåta:) Jag finner inspiration lite överallt. Instagram, andra bloggar och googla runt på nätet

Svar: Ja jättemysig :) Det är mina främsta inspirationskällor med, samt att jag ibland kollar satellit- och terrängkartor på Google maps för att hitta potentiellt intressanta platser i skog och mark :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :