bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Ett farväl till Melbourne / Goodbye Melbourne

I don't have time to update my blog like I used to, now when I am traveling the east coast. I will still try to update weekly, but I do recommend that you follow me on instagram as well (@mariasmemoarer). So I left Melbourne a couple of weeks ago, have been in Sydney and going to Byron Bay tonight. But for now, I want to show you some last pictures from the city of Melbourne, as well as a little poem I wrote a while ago, describing how I feel about Melbourne, and its seasons... Maybe those of you who have been there can relate? 
 

Det är bara ett par veckor sen jag lämnade Melbourne, men det känns som betydligt mer av någon anledning. Just nu befinner jag mig i Sydney, men drar vidare till Byron Bay ikväll. 

Som ni kanske har märkt så har jag inte haft tid och lust att blogga så mycket nu när jag är på resande fot, men ska fortsätta göra mitt bästa för att få in något inlägg per vecka. Just nu är instagram min huvudsakliga kanal, för det går så mycket snabbare att uppdatera där. Så följ mig gärna på @mariasmemoarer för att följa mig mer i realtid och fortsätt även hålla koll på bloggen förstås, för helt dött kommer det nog inte bli här.

Men nu över till ett gäng bilder från fina Melbourne som jag inte visat tidigare, samt en liten dikt som plötsligt dök upp i mitt huvud en av de sista dagarna i Melbourne då jag tog spårvagnen in till centrum. Den beskriver generellt vad jag känner för staden, och dess årstider. Melbourne är enligt mig trevlig på sommaren, medan resten av året är mest blåsig, regnig och småkylig. Inte my cup of tea, om vi säger så. 

A Love Letter To Melbourne

Oh Melbourne,
when I first met you,
I wasn't all that impressed.
You were so cold to me...
Sometimes I felt like I couldn't wait for you to get out of my life,
so I could move on to something better.
But then, finally, summer came,
and our romance started.
I will miss you, but at the same time I realize,
that our love story was just temporary.
Cause I know that when winter arrives,
I will not love you anymore.
You would only yet again leave me in the cold rain,
longing for something else.
Until next summer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Någon favoritbild? Which picture is your favourite?
Taggar: Melbourne, Victoria, Australia;

Kommentarer :

#1: John Jonasson

Alla bilderna är fina, men den du tagit från fågelperspektiv över någon sorts sal, är cool. Även graffiti målningen på Donald Trump med horn är ju så cool. :)

Svar: Tack så mycket! Jag glömde visst att lägga till bildtext under bilderna, hade lite bråttom att publicera.. Salen är en av lässalarna i State Library of Victoria :) Väldigt populärt foto-objekt bland turister ;)
Maria

skriven
#2: Linda, 155cm.se

Streetart - älskar det. Vill ha mer Sverige, hur svårt ska det vara att släppa lös lite kreativitet?

Svar: Ja, mera street art till folket! :)
Maria

skriven
#3: Veiken

Du milde vilken nidbild av Donald Trump! Hehehe!'
Jag tycker om grafttin på soptunnorna....

Svar: Ja verkligen, någon vågade måla vad många tänker om honom ;) Soptunnorna är så härligt färgglada, och smälter in i resten av miljön :)
Maria

skriven
#4: Hanna Karlsson

Jag gillar den fjärde bilden bäst!

Svar: Det är en så häftig och färggrann plats jo! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :