bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Vykort från Brisbane / Postcard from Brisbane

The overall attitude towards Brisbane seems to be rather negative for reasons I can't quite understand. I spent approx. 9 days in the capital of Queensland and I don't regret that one single bit! I found plenty of things to see and do, and I also allowed myself a couple of days to just relax and do nothing, since the weather was bad at times. A few things that I can recommend is the South Bank with its famous fake beach in the middle of the city, do a river ferry tour (there's supposed to be one that is free of charge, but I was using one of the public transport ferries), the Botanic Gardens, river walks, shipwreck Gayundah at Woody Point and the hike leading to the top of Mt Coot-Tha. What are your thoughts on Brisbane?
 
Här kommer ett vykort från sjukt underskattade Brisbane. Många har rått mig att skippa staden helt, eller bara stanna någon dag, och påstått att det bara är en stad för de som bor och jobbar där. Jag förstår inte riktigt denna negativitet. Så man kan säga att vissa gav mig konstiga blickar när jag sagt att jag ska vara där i hela 9 dagar, men ett par människor gav mig faktiskt tummen upp för att vistas lite längre i staden. Speciellt tack till Eleonor (Swaussies på äventyr) som rådde mig att stanna minst en vecka, gav fina tips, och ville hänga med mig på café vid ett par tillfällen. Du är minst lika trevlig som du verkar på bloggen! 
 
Några av mina rekommendationer i Brisbane följer: South Bank och dess konstgjorda strand, åka med en flodbåt (ska tydligen finnas en som är gratis, men jag åkte med CityCat som är ett lokalt transportmedel), botaniska trädgården, promenader längs floden, skeppsvraket Gayundah vid Woody Point och vandringen upp till toppen av Mt Coot-Tha.
 
why you should visit Brisbane
 
Vad tycker du om Brisbane? Låter det besöksvärt?
Taggar: Brisbane, East Coast, Queensland;

Kommentarer :

#1: Jenn - forever abroad

Jag fick en bra känsla av Brisbane de par dagarna jag var där! Kanske lite för att jag mötte upp en norsk kompis där och hade en sjukt kul och galen utekväll. Fan, det är en sån där stund man kan längta tillbaka till. Bodde på ett nice hostel också. Och hade nog kunnat upptäcka mer av staden... :)

Svar: Kul att du också gillade staden! :)
Maria

skriven
#2: John Jonasson

Fina foton. Det med den nästan upprostade båten var ju så fräckt. :) Man ska alltid bilda sig en egen uppfattning, och det gäller allt, tycker jag. Hade man lyssnat på vad andra säger och rätta sg efter det hade man missat jättemycket i livet.

Svar: Absolut, du har så rätt!
Maria

skriven
#3: Arletta Ellington

Jag litar på dig :-)
Brisbane verkar verkligen värt att besöka. Och jag tänker så här om besöksmål, att det beror mycket på min egen isntällning om besöket blir minnesvärt eller inte. Är jag vaken och nyfiken så hittar jag alltid det intressanta och spännnade. Eöler vad tror du?
Ellington

Svar: Jo det tycker jag, iallafall om man inte har väldans bråttom att avklara östkusten :) Kan man resa i lugn och ro så tycker jag absolut man ska ge Brisbane en chans också. Och du har nog rätt i att inställning och attityd gör väldigt mycket - har man på förhand bestämt sig för att man inte gillar något så är sannolikheten ganska stor att man tycker likadant efteråt med - är man däremot öppensinnad så kan det bli en riktigt trevlig upplevelse :)
Maria

skriven
#4: Mima

svar: jaaa visst var det fint! :D Ganska festligt på ett sätt. Jag går bananas på rouge nu.. köpte ett till idag :D

Svar: Hehe, själv använder jag nästan noll smink numera, det går inte riktigt ihop med det simpla backpackerlivet.. ;) Ska bli en lyx att börja använda parfym m.m. igen när jag kommer hem :D
Maria

skriven
#5: Christine - 29°

Ja det där ser inte alls dumt ut, tvärt om. Vraket så även riktigt läckert ut. :)

Svar: Det var en riktigt trevligt vrak. Om man gör lite research så kan man hitta ganska många vrak runtom i Australien, de flesta känner nog dock bara till vraket på Fraser Island.
Maria

skriven
#6: Mia

Kul med Brisbane! 2003 (!) var jag och min man där en dag, egentligen bara en lång mellanlandning på väg från Darwin till Townsville. Det regnade en stor del av dagen, men vi fick ändå ett jättebra intryck av staden! Tycker inte alls det verkar vara någon dum idé med nio dagar där. :)

Svar: Vad kul att ni också gillade staden, om än det bara var en kortvisit! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :