bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Throwback Thursday - på bayerska landsbygden

Throwback Thursday - Bavarian countryside (Summary in English in the end of this blog post)
 
 
Temat för denna veckas TBT går tillbaka till 2008 och bayerska landsbygden. Jag hade blivit student och önskat resepengar som studentgåva och av det blev det en sommarresa tillsammans med dåvarande pojkvän till Bayern för att hälsa på en tysk vän som jag brevväxlade och skickade email med som tonåring i samband med att jag började plugga tyska i skolan. Vi har ännu idag kontakt ibland, även om vi inte setts på ca.5 år. Hur fint är inte det!
 
Denna vän kommer från den lilla orten Rattiszell på ca.1500 invånare, och i de trakterna tillbringade vi större delen av resan. Fågelvägen ligger byn ungefär 40 km från tjeckiska gränsen - som närmast under resan befann vi oss bara några ynka kilometer därifrån. Man kan ju fråga sig i efterhand varför man inte tog sig över gränsen en sväng när man ändå höll på. Men nu gjorde vi inte det. Bayerska landsbygden är hur som helst något som jag svurmar för ännu idag - man kan hoppas att det kommer bli ett återbesök en vacker dag!
 
Delar av orten fotat från en kulle. Uppe på denna kulle fick vi för övrigt ta del av en mysig byafest med öltält, trubadur, mat och hela köret. Har inte några vidare bra bilder från festen dock. Men i ett svagt ögonblick satt vi där och funderade kring om det inte vore ganska härligt att bo på en sån här plats.
 
Böljande kullar och majsfält - redan det kändes ganska exotiskt för mig som kommer från platta Österbotten! En del av byborna kan inte ens prata standardtyska - jag minns när vi besökte en liten bondgård och bonden som var av äldre årgång babblade på med värsta bayerska dialekten. Jag förstod inte ett ord, och jag tror inte jag skulle förstå honom idag heller, trots att jag förstår "måttlig" bayerska idag.
 
Här bodde vi under några dagar - vi hyrde översta våningen och ägarna bodde i resten av huset. Mitt i idyllen!
 
Min väns pappa hade en så här ljuvlig traktor!
 
Vi stannade till för lite fotografering under en av roadtripparna som vi gjorde.
 
En kväll fick vi dessutom den stora äran att åka i en sådan här skönhet! Men borde väl ha varit bayerska flaggan istället för tyska flaggan?
 
Utsikten från bergen - tror vi var i utkanten av Bayerischer Wald här.
 
Vi fick även besöka ölbryggeriet Klett-Bräu i grannbyn Konzell.
 
Har du besökt härliga Bayern någon gång? Berätta gärna, eller lämna en länk i kommentarfältet! :)
Vilken bild tycker du mest om?
 
In English:
This week my TBT goes to the countryside of Bavaria, in 2008. I went there to visit a friend who used to be my pen pal when I was a teenager, because I wanted to improve my German skills. Even though we haven't met for about 5 years now we're still in touch from time to time - how cool is that? This friend of mine comes from a small village called Rattiszell and we spent most of this trip in that area, which is very close to the Czech border - we never made it to the Czech Republic, unfortunately. Anyways, I'm still in love with Bayern and hopefully I will return one day to experience the rolling landscapes, the countryside atmosphere, the breweries and the almost incomprehensible dialects once more... Have you ever visited Bavaria - please tell me about it in a comment! And which picture is your favourite?
Taggar: Bavaria, Bayern, Throwback Thursday;

Kommentarer :

#1: Emilie Levinsson

Helt magiska bilder! Har aldrig varit där men nu känner jag för att åka dit någon gång i framtiden!:D

Svar: Tack! Bra att jag lyckades locka någon att åka dit ;)
Maria

skriven
#2: John Jonasson

Så underbara bilder du tagit! Gillar skarpt det över och under folkvagnen :)

Svar: Tack så mycket! :)
Maria

skriven
#3: FREEDOMtravel

Bayern är fint! Vi har varit där och hälsat på Linnea (Lanclin) :)
http://www.freedomtravel.se/2015/11/ingolstadt-tyskland/

Svar: Men vad kul, tror faktiskt jag missat det inlägget! :)
Maria

skriven
#4: John Jonasson

Härliga foton. Det var många år sedan jag var i Tyskland "på riktigt". Jag har varit i Tegelberg som ligger i södra Bayern. Underbar plats. :)

Svar: Tack! Bayern är ett område jag gärna återvänder till igen!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :