bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Chapel street & Prahran Market

När jag var på Chapel Street (som går genom flera förorter, från  St Kilda till South Yarra) under den första veckan i Melbourne så tyckte jag den var helt passligt livad. Då hade jag inte sett Melbourne centrum ännu  (se förra inlägget), så nästa gång jag går längs denna kommersiella gata kommer den antagligen te sig betydligt lugnare ur mitt nyvunna perspektiv.
 
Längs den totalt 4 km långa gatan hittar man hur som helst mycket butiker, restauranger, caféer, barer m.m. Själv har jag bara sett en liten del av den än så länge, kanske mindre än hälften.
 
Old buildings on Chapel Street, Melbourne
Om man kollar omkring sig så kan man få syn på en del vackra och intressanta byggnader.
 
nice old architecture on Chapel Street, Melbourne
 
Christmas time on Chapel Street, Melbourne
Hur jag ska lyckas hitta julstämning här är lite av en gåta. Får väl ladda ner ett gäng julfilmer och krypa under täcket i hostellrummet för att ha en chans, haha! För jag tror inte att julpynt i kombination med sommarvärme kommer att kännas riktigt genuint för mig hur jag än försöker.
 
Prahran Market, Melbourne, Australia
Om man viker in på Commercial Road så kan man även passa på att besöka över 125 år gamla Prahran Market och botanisera bland färsk frukt och grönt, kaffebönor i lösvikt, kött, fisk, sötsaker m.m.
 
Coffee beans on Prahran Market, Melbourne
 
Neighbourhood in Windsor, Peel Street
Så får ni till sist ett par bilder från grannskapet jag promenerade genom på vägen tillbaka till hostellet (bodde då en vecka på Pint on Punt). Inte lika häftigt som det jag passerade på Acland Street, men mysigt i alla fall!
 
typical Australian house in Melbourne
 
Imorgon är Great Ocean Road inplanerad för ett par dagar med ett gäng blandade européer samt en chilenare, ska bli så häftigt!! Därför lär det inte bli något bloggande förrän tidigast söndag kanske. Men ni kan ju naturligtvis följa mig på instagram (@mariasmemoarer) i väntan på mer detaljerade uppdateringar på bloggen, där dyker det upp något nytt typ varje dag. 
Taggar: Melbourne;

Kommentarer :

#1: Matilda

Haha åh jessus! Trillade över din blogg via bloggspaning, och gud vad jag blir nostalgisk! Bodde i Melbourne i över ett år, och en del av tiden i St Kilda. Finns så mycket pärlor! Nära acland st finns the botanical garden, jättemysig!

Ha en fortsatt trevlig resa och njut av Aussie!

Svar: Men gud vad roligt, kul att du hittade hit med andra ord! :) Har inte besökt just den botaniska trädgården ännu, däremot Royal Botanical Garden som var riktigt stor och häftig! :) Ska nog ta och besöka den du tipsade om också!
Maria

skriven
#2: VackraLillaVardag

Julstämning i värmen kan vara lite svårt... men du slipper åtminstone kölden o slaskvädret som de lovat de kommande dagarna! :)

Svar: Jo, förvisso. Men kring själva julhelgen skulle jag ändå ta Finlands råa slaskväder framför sommarväder. Men alla andra dagar i året väljer jag förstås ändå sol och värme, såklart ;) Men när jag nu ändå är i AU så hoppas jag ju såklart på finväder under julen ändå, inte kul med regn och blåst när man åkt hela vägen liksom ;)
Maria

skriven
#3: Anonym

Tänk att du slipper vår tråkiga november. Funkar säkert bra att fira jul där,

Svar: Jo, alltså just nu är jag ju nöjd med den relativa sommarvärme vi haft hittills, men det är just kring julen som det blir mest konstigt. Tror ärligt talat inte jag kommer fira jul i år, eller på sin höjd en halvdan version. Hoppas jag kan ta igen det nästa år istället :)
Maria

skriven
#4: John Jonasson

Julstämningen kan du klara dig utan! :) Jag skulle inte ägna en tanke åt julen om jag varit där! :D Hur är det med att vänja sig vid vänstertrafiken?

Svar: Svårt när man älskar julen som jag gör! :) Tja, jag har ju inte kört bil här ännu, men som fotgängare börjar jag väl bli rätt van. Men kollar nog ännu åt alla håll innan jag korsar en väg för säkerhetsskull, heheh.
Maria

skriven
#5: Fantasy Dining

Julstämmning i värmen blir lite konstigt, men rätt kul!

Svar: Ja, får hoppas vi lyckas göra en kul grej av det, på något sätt :) Många här på hostelet är från Tyskland och liknande länder och så har jag lärt känna en finsk tjej, så det är ju flera som kommer ha samma "problem".
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :