bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Midsommar 2016

Idag bjuder jag på några bilder från midsommarhelgen. Alltså wow vilket väder vi hade på midsommarafton, hur ofta händer det egentligen att man får ett så fantastiskt fint väder på just den dagen? Inte alltför ofta, och jag kan ju inte vara annat än helnöjd med tanke på att förra gången jag firade midsommar i Finland var det svinkallt; jag stod då och huttrade i kjol och stickad tröja med ca.3 grader på natten... I år var det minsann andra bullar! Jag hade verkligen inga midsommarplaner alls från början, men så blev jag bjuden till fasters sommarstuga så det blev en riktigt trevlig kväll till slut. Så här såg alltså min midsommar ut i grova drag:
 
Min kusin fixade en riktig blomkrans åt sig, själv nöjde jag mig med en fuskvariant som ni ser en bit ner i inlägget.
 
På midsommaraftonsdagen passade jag på att slöa ett par timmar i solen - och för första gången sen jag blev färdig med studierna kunde jag ligga och läsa en bok i nästan två timmar i sträck bara för nöjes skull! Jag har sällan orkat öppna en bok frivilligt under universitetsåren måste jag erkänna... Och när jag har försökt har jag sällan orkat läsa särskilt mycket. Men nu verkar det vända :)
 
Min second hand-fyndade outfit under midsommaraftonsdagen - shorts och topp som kostade mig sammanlagt hela 3,50 euro... ;)
 
Maten som åts till lunch och middag på midsommarafton, samt lunchen på midsommardagen. Blev mycket fokus på nypotatis/färskpotatis.
 
En selfie innan jag begav mig iväg till sommarstugan. Äntligen fick jag inviga klänningen från Dress like Marie!
 
Skålade in midsommaraftonen med bubbelvatten. Skönt att vara nykter och kunna njuta fullt ut av mat och intryck istället.
 
Lite fint midsommarblomster
 
Det blev lite photo shoot också då min höggravida kusin och hennes pojkvän ville ha några midsommarporträtt. Jag fastnade också på några foton.
 
Kvällen avslutades med en ganska så vacker solnedgång. 
 
Även måsarna såg ut att njuta av den sköna midsommarnatten.
 
Någon favoritbild?
 
Hur var din midsommarhelg, gjorde du nåt speciellt?

Kommentarer :

#1: Emma -Merakibeauty.se

härliga bilder :)

skriven
#2: FREEDOMtravel

Det låter som en härlig midsommar! Vi firade med några vänner hemma på husbåten. Kunde sitta ute hela dagen och det kan man ju inte alltid på midsommar direkt ;)

Svar: Ja det var det, lugnt och skönt i gott sällskap :) Kul att höra att ni haft det bra också!
Maria

skriven
#3: Anna, Travel on a Cloud

Åh, så fina midsommarbilder! Vad härligt att du fick fint väder. Fina klädfynd du gjort också.

Jag känner igen det där med bokläsning och universitetsstudier. Jag var dessutom tvungen att analysera romaner under mina studier i litteraturhistoria, så det tog ett tag innan jag kunde läsa romaner igen utan att analysera dem för mycket. Hehe. ;)

Vi var på Stora Karlsö utanför Gotland på midsommar och hade också strålande väder. Mycket solkräm gick åt och jag tror ändå vi lyckades bränna oss lite. :) Mer om den resan kommer på bloggen framöver.

Svar: Tack så mycket! :) Haha, ja i ditt fall kan jag tänka mig att det var ännu svårare att läsa böcker på ett "normalt" sätt igen ;) Oh, midsommar på Gotland låter underbart!
Maria

skriven
#4: Fantasiresor

Vad stämningsfullt. Glad midsommar i efterskott!

Svar: Ja det var det :) Tack detsamma!
Maria

skriven
#5: John Jonasson

Fina bilder . Solnedgångs bilderna är superfina! Verkligen bra :)

Svar: Tack så mycket! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :