bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Babyshower för barndomsvän

Jag knystade häromdagen i bloggen om ett "hemligt projekt" som jag just då inte kunde avslöja några detaljer om. Det hemliga projektet var som ni kanske redan listat ut en överraskningsfest i form av en baby shower för en av mina barndomsvänner som är beräknad att bli mamma om ganska exakt 1 månad! OM hon blev överraskad när hela gänget plötsligt kom gående emot där hon satt på deras uteplats! Så vi lyckades tydligen bra med att hålla det hela hemligt, om än det varit ganska svårt för de närmaste att se till att hon hölls hemma just den dagen och även om hon plötsligt dök upp hos sin syster dagen före när hon precis skulle börja laga gravidtårtan...
 
Vi hade en riktigt trevlig samvaro och nedan bjuder jag på bilder från babyshowern, delar av min outfit (och sommarens hetaste temporära tatueringar!) samt tipsar om lite roliga babyshower-lekar och fiffigaste snabbversionen av pizza!
 
Härlig gravidmage och en bukett lupiner som blivande mamman fick.
 
Lite rörig blöjtårta, men mera personlig och med mera varierande innehåll än de man ser när man googlar i alla fall ;) Jag tyckte det var så roligt att köpa bebissakerna - varför är det alltid så härligt att botanisera bland bebisprylar och -kläder trots att man inte ens funderar på barn själv för tillfället? Det måste ligga något biologiskt bakom...
  
Vi hade knytkalas med en massa godsaker och saft (bl.a. supergod hemlagad rabarbersaft). Vi var nära att drabbas av matkoma allihopa till slut...
 
Här kommer mitt pizzatips som jag nämnde i början av inlägget: knäckebrödpizza! Istället för att göra pizzadeg smäller man på alla ingredienser på ett stort runt knäckebröd och kastar in i ugnen. Knäckebrödet blir mjukt och det smakar nästan exakt som vanlig pizza. Ska absolut prova på att laga detta själv nån gång snart!
 
Duktiga Jonna hade lagat godaste cupcakes, denna hade citronfrosting.
 
Så här såg jag ut, kände mig nästan som en orientalisk prinsessa. Den temporära metallic-tatueringen kommer från iDiwa, som jag samarbetar med just nu. 
 
Här är gravidtårtan som blivande mammans tvillingsyster lagat. Vi vet inget om vad det kommer bli för kön, eftersom de vägrar avslöja det på förhand. Hur lyckas man hålla något sånt för sig själv i flera månader utan att en enda gång försäga sig eller avslöja sig på annat sätt?? Jag hade nog inte klarat av det!
 
Jag fick visst för mig att posa med en kökshandduk?? Och jo, jag var nykter ;) Och varsågoda, ni fick ett muffinsrecept på köpet.
 
 Hela gänget samlat på en bild :)
 
Vi hade även ett antal roliga lekar/aktiviteter under babyshowern. Ifall någon vill ha inspiration så listar jag våra lekar nedan:
 Gissa kladdet. Smält choklad av olika märken/smaker i blöjor. Man ska alltså gissa vad det är för choklad i blöjorna. För att det hela inte ska bli omöjligt svårt kan man ha ett antal färdiga alternativ som man sedan ska gissa mellan.
 Frågesport. Roliga/intressanta frågor som har med bebisar att göra, med abc-alternativ. 
 Ordleken. Man får ett antal babyrelaterade ord vars bokstäver står hullerombuller. Man ska försöka luska ut så många ord som möjligt på viss tid. 
 Gissningar och hälsning till blivande mamman. Vi hade ett häfte som fick gå runt där alla skrev en personlig hälsning till blivande mamman, samt bidrog till en gissning på barnets kön, födelsedatum, vikt och längd. Vem som gissade rätt eller kom närmast sanningen visar sig senare!
 
Har ni varit på någon babyshower? Bidra gärna med fler tips på aktiviteter, lekar och passande mat och dryck!

Kommentera inlägget här :