bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Filmtips

Tänkte dela med mig av ett tips på en av de finaste filmerna jag någonsin sett, nämligen La vita è bella / Life is Beautiful, som är en italiensk film från 1997 som utspelar sig i 30-talets Italien. Filmen är en kärlekshistoria mellan en italiensk jude (Guido) och en "vanlig" italiensk kvinna (Dora) som förälskar sig i varann och skaffar familj - andra världskriget och ett koncentrationsläger skiljer dem dock åt.
 
Ids inte berätta desto mer detaljer, men kan ännu säga så mycket som att den är så himla fin, romantisk, rolig och sorglig på samma gång. Det är få filmer som kan få en att känna alla dessa känslor så starkt. Slutet är dels lyckligt, men samtidigt så otroligt sorgligt.
 
Nä, se den själva om ni inte redan gjort det, det är inte helt lätt att beskriva denna film, den måste upplevas!
 
[Bild: wikipedia]
 
Dela gärna med er av ert bästa filmtips i kommentarfältet också, vill gärna ha tips på nya filmer att se - får vara typ vilken genre som helst -  personliga favoriter är t.ex. katastrof-filmer, sci-fi framtidsfilmer eller gripande/spännande verkliga/semiverkliga skildringar :)

Kommentarer :

#1: Carolinahannamaria

Låter som en intressant film :)

Svar: jo, den är väldigt intressant och bra, alla borde se den! :)
Maria Norrgård

skriven
#2: MATILDA ROSQVIST

Bra med filmtips :D

Svar: visst är det, jag brukar ofta själv ha såna problem att komma på vad jag ska se näst..! Så dela gärna med dig av nåt eget filmtips vetja! :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :