bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Real-life Room Escape

 Igår hade jag en väldigt rolig upplevelse tillsammans med några kompisar - vi provade nämligen på "real-life room escape" med Live Exit Games! :)
 
Jag har nångång provat spela exit games på datorn, men inget jag har varit så väldigt hooked på eller ens spelat på väldigt länge. Men man behöver absolut inte vara en room-escape-nörd för att testa på detta; jag tyckte det var en otroligt kul och unik upplevelse! Så vem som helst som tycker det låter som ett spännande koncept (att bli inlåst i ett rum - eller "kidnappad" som det kallas-, via en tv se en video där "kidnapparen" förklarar att man har en timme på sig att genom ledtrådar, koder, gåtor m.m. få tag i nyckeln och låsa upp dörren, och om man inte klarar detta så öppnar "kidnapparen" dörren och "dödar" en) ska absolut testa på detta!
 
Det är säkert en fördel att känna de andra i gruppen från förut för att lättare uppnå bra teamwork, för utan teamwork blir det knepigt. Man ska alltså vara minst 2 pers för detta, men tror nog det är enklare om man är en 4-5 stycken så att man snabbare kan leta genom rummet för att hitta verktyg och ledtrådar som behövs. Fanns en massa spännande detaljer att undersöka i rummet och många uppgifter som skulle avklaras för att man slutligen skulle kunna klura ut koden som behövdes för att få tag i dörrnyckeln. Man fick också trycka på en knapp för att få tips och ledtrådar - jag rekommenderar att man inte väntar för länge med att fråga efter första tipset!
 
Det kostar ju förstås lite, men jag tycker absolut det var värt de 19 euro som jag betalade för den här timmen, man kan väl skippa en krogkväll eller nåt om man inte annars riktigt skulle ha råd!
 
Hur gick det för oss då? Tja, tiden hann gå ut när vi var på slutrakan, men övervakaren var snäll och gav oss lite mera tid (antagligen för att vi var tidigt på plats och därför hade lite tid över), så ca. 5 minuter senare kunde vi själva ta oss ut med dörrnyckeln, så det kändes ändå som att vi klarade utmaningen, om än några minuter för sent :) Måste ha varit rätt kul för övervakaren också att följa med oss via videoövervakning, speciellt mot slutet då vi blev helt hysteriska så fort vi hittade en ny ledtråd.. ;)
Det är nog lite beroendeframkallande dethär också, för känner redan nu att jag vill göra nåt liknande igen - de håller faktiskt på att fixa rum nr.2 just nu, men det finns tydligen även en konkurrent på samma gata som också har ett liknande escape-room. Kanske vi kör ett rum igen till hösten :)
 
Alltså kort sagt - samla ihop ett litet gäng och prova!!
 
bild lånad från Live Exit Games Facebook-sida
Taggar: Live Exit Games Turku, real-life room escape;

Kommentera inlägget här :