bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Spanskt identitetsnummer för utländska medborgare - Check! :)

Idag skaffade jag äntligen mitt spanska identitetsnummer för utländska medborgare (eller NIE-nummer som det kallas)..! I princip hade jag väl klarat mig utan detta nummer de tre första månaderna (enligt EU-medborgarrättigheterna), men för att kunna skriva under ett hyresavtal måste man ändå ha ett sånt här nummer och jag behöver skicka en kopia på hyreskontraktet åt FPA snarast för att inte förlora bostadstillägget.. Vore det inte för bostadstillägget hade det väl egentligen kvittat om mitt namn står i kontraktet eller ej..
 
Jag hade ju som tur med mig Antonio som redan är bekant med det här systemet, annars hade jag nog varit aningens förvirrad. Fast egentligen var det ingen komplicerad eller lång process alls (kan skötas på två dagar om man gör rätt), åtminstone om man är EU-medborgare - om någon är intresserad så kan jag nog beskriva stegen kort - bara att fråga snällt i en kommentar isåfall :)
 
 
Någon annan som gått genom liknande processer i och med en längre utlandsvistelse? Var det lätt och smidigt eller krångligt för er?
 

Kommentera inlägget här :