bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Årsresumé 2015 - del 1

Nu tycker jag det börjar bli dags med en sorts årsresumé för 2015. Här kommer jag lägga upp bildkollage för varje månad och berätta lite kort om vad jag gjort. I dessa korta redogörelser finns även lite länkar till relevanta blogginlägg, ifall man vill läsa mera. Så vi börjar med januari-april!
 
JANUARI
 
 
Skrev på avhandlingen samt ett seminararbete, fotade vackra vinterbilder på hemorten och gosade med katten Ronja innan jag åkte ner till Åbo. Förberedde mig inför Teneriffaflytten genom lite shopping och att sälja bort en del obehövligt second hand. Jag behöll ju min lägenhet i Åbo med underhyresgäst så jag hade lagringsutrymmen för mina saker, men ville ändå försöka bli av med så mycket som möjligt redan då. Jag testade även på real-life room escape (Live Exit Games i Åbo), det var otroligt kul och spännande!
 
FEBRUARI
 
 
Flyttade äntligen till Teneriffa för att bo med min pojkvän en lite längre tid samt fortsätta skriva min avhandling, fast på distans. Flytt till en ny lägenhet, storhandlande, införskaffande av saker till det nya hemmet, göra hemmet lite mera personligt, ordnade med lite byråkratiska detaljer, besökte karnevalen i Santa Cruz och solade oss vid bostadskomplexets egna pool. Börjat acceptera att kaffe är en del av livet nu.. ;)
 
MARS
 
 
Upplevde min första calima, shoppingdag i huvudstaden Santa Cruz (främst på Primark, hehe), romantisk middag på vår 1-års-dag, fortsatt njutning av att bo på ett så fint område, god mat m.m. och chill, gosat med bekantas underbara fransk bulldog-valp, fotat en del flora och fauna på ön.
Ätit en massa gott och introducerat kokosbollar till italienska pojkvännen - även jag blev introducerad till lite mera italienskt. Kulturutbyte när det är som bäst ;) Och förstås en hel del plugg.
 
APRIL
 
 
Blev inte så mycket till påskfirande, men vi frossade i sötsaker iallafall ;) Bra mat (vad sägs t.ex. om skaldjurspasta?), flamenco-show med havsutsikt, plugg, överraskade älskling med en till svensk delikatess: hallon- och nutellagrottor, har lärt känna en charmig grannkatt, trevliga solnedgångspromenader.. På vappen anlände Antonios faster med familj - första gången jag träffat nån ur hans släkt! Väldigt spännande kan man lugnt säga, men de var hur trevliga som helst och det var lite trist när de återvände till Italien :)
 
Har ni också gjort en årsresumé? Länka gärna! Ni som inte bloggar får förstås gärna berätta om hur ert år varit i en kommentar :)

Kommentarer :

#1: Marie

Vilken fin resumé, jag ser fram emot resten av året snart. :)

Svar: Tack! :) Del 2 kommer kanske imorgon!
Maria

skriven
#2: Jennifer

Åh du verkar ha haft ett händelserikt år! Jag och mamma var för ett par veckor sedan på Teneriffa, jag trooor vi åt på restaurangen din kille jobbar på i Los Christianos ;) Min kille bor i Holland så nu är det min tur att testa på distansförhållande :D

Svar: Jo, lite mera händelser än vanligt tycker jag väl :) Hihi, vad kul! Ifall ni åt på Linares II så var det just den restaurangen, så såg ni en ung, mörk, snygg och slank kille så var det antagligen min pojkvän ;)
Maria

skriven
#3: FREEDOMtravel

Fina bilder! Vad är det du skriver på? Nej, jag har inte gjort någon årsresume...

Svar: Tack! Jag blev färdig med avhandlingen i slutet av oktober redan, jag analyserade tema-valaffischer från tre olika nationalistiska partier, med fokus på främlingsfientlighet och stereotypier :)
Maria

skriven
#4: Ztinas - Motivation att följa dina drömmar

Åh dessa inlägg älskar jag!
sv; Åh vad roligt att du vill vara med! Lycka till :)
kram

Svar: Jag tycker också det är kul med resuméer! :) Tack!
Maria

skriven
#5: Amanda Jona [SPONTAN]

Kul att få se! :)

Svar: Kul att du tycker det! :)
Maria

skriven
#6: Cornelia

Ser ut som du gjort en hel del under början av året :)

Svar: Jo, det blev en hel del :)
Maria

skriven
#7: Frida

Rolig läsning och fina bilder :)

Svar: Tack, kul att du tycker det! :)
Maria

skriven
#8: Emelie

Kul att läsa någon annans sammanfattning också! :) Och modigt att flytta till ett helt annat land!

Svar: Jo visst är det :) Nja, jag kom ju ganska lätt undan ändå som hade pojkvännen på plats, det är en helt annan sak att flytta utomlands utan att ha ett bekant ansikte som möter upp en.. :O
Maria

skriven
#9: emadeleinew

Hej !

Jag var i kontakt med de som skickar ut ditt vinnarpaket. Det kommer hit till mig om 1,5 vecka. Då postar jag det till dig direkt ! :) Skicka gärna adressen på min e-post.

Kram,
emadeleinew

Svar: Tack för uppdateringen, har redan skickat adressen till dig, hoppas mailet kom fram :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :