bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kanarisk mat & Italiensk dessert

Jag har ju nämnt att en vän varit på besök - bilder från veckan kommer i några inlägg under den närmsta tiden. Nu till att börja med tänkte jag visa vad vi åt till middag sista kvällen hon var här då vi äntligen tog oss till en bar/restaurang med mera genuin kanarisk mat, som visst hette något så enkelt som Bar Cafetería Canarias (Calle los Sabandeños, Los Cristianos). Eller ja, en blandning av kanariskt och spanskt kan man väl säga att de erbjöd.
 
Det kan löna sig att kunna lite spanska här eftersom det inte tycks höra till det vanliga att turister hittar hit - stället ligger inte på en gata där turister direkt brukar röra sig, förutom oss fanns det bara lokalbefolkning där och så tyckte jag att menyn vi fick bara var på spanska och servitörn kunde inte så pass mycket engelska som de brukar på turistiska restauranger. Men nog ska det gå att beställa något ätbart även om man inte kan spanska - man kan t.ex. be servitörn rekommendera något, helt enkelt ta det som står som "dagens" på tavlan utanför eller så kan man välja bland några tapas som kan beskådas från en disk på insidan.
 
Nå, vi beställde getkött som de råkade ha för dagen, sen bad vi om kanariska potatisar med de obligatoriska mojo-såserna till, och så fick man förstås bröd. Lustigt nog kallade han mojo för mojito och även la cuenta blev till cuentita, så jag antar att han gillade att använda -ito-ita-ändelser på allt möjligt ;) - detta är ett sätt att förminska något eller lägga till affektion till ett ord, t.ex. betyder gatito kattunge eller eventuellt liten katt(?) medans gato bara betyder katt. Ett exempel på affektion kan vara att kalla mamma för madrecita. Så nu fick ni en liten spanska-lektion på köpet :D
 
Nedan bilder på maten då:
 
 
Sen efteråt gick vi till restaurangen där Antonio jobbar (Borbone) för att dricka lite cappuccino och äta lite dessert. Kanarisk middag och italiensk efterrätt kan man väl alltså nästan säga!
 
 
Chokladkaka med glass, grädde och chokladsås är väl dock snarast internationellt.. 
 
Vilken var er senaste minnesvärda smakupplevelse?

Kommentarer :

#1: Lina

Oj den där efterrätten såg himmelsk ut.. :) Det där -ito i slutet av ett ord lärde jag mig också när vi var i Spanien i vår. Det låter ju så sött när spanjorerna använder det.. :D

Svar: Jo, det ger ett väldigt sympatiskt intryck när de använder såna ändelser :)
Maria Norrgård

skriven
#2: sallu

ser intressant ut :D
min senaste var nog.. hmm.. asså jag älskar ju kött o har blivit bjuden på en del grillbiffar o sånt som ja älskar.. men finns en spansk resteurang i karis, eller den e väl latinamerikansk. :) så goda tortillas med svamp och kryddiga grejjer!

Svar: Om de serverar tortillas som inte är spanska tortillas (alltså en sorts omelett) så är det nog latinamerikanskt, eller eventuellt tex-mex som är en blandning av amerikansk (Texas) och mexikanska mattraditioner :) Tex-mex är väl vanligast i Finland, någon äkta latinamerikansk mat har jag nog själv inte ätit på restaurang i Finland tror jag - men gott det också! :)
Maria Norrgård

skriven
#3: Anna, New York – My Bite of the Big Apple

www.newyorkmybite.com

skriven

Kommentera inlägget här :