bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Det var visst veneziansk afton...

Jag hänger verkligen inte med i svängarna (man blir lite efter av att bo utomlands) och insåg först igår kväll när alla bloggare skrev om det att det faktiskt var villa-avslutning (som vi främst kallar det hos oss). För de som inte vet är det ett festligt avslut på sommarstuge-säsongen, vilket firas i Österbotten och alltid infaller sista lördagen i augusti. Nu kan det ju mycket väl hända att september blir så pass fint att många kommer spendera tid på sina stugor ännu ett tag till(?), men ja, sådär offentligt sett är det iallafall slut på sommarstugeliv nu. Men folk brukar även fira på ett eller annat sätt även om man inte har en sommarstuga att åka till, så man kunde också se det som ett farväl till sommaren överlag - september räknas ju trots allt som höstmånad också.
 
Wikipedia-länk för de som vill veta lite mera om venziansk afton --> KLICK
 
Vad gjorde jag igår kväll då? Nå studerade förstås, festligt värre!! ;) I brist på "venezianska bilder" så får ni en totalt random bild på mig från häromveckan då en vän var på besök, taget i El Duque som troligen är den prydligaste orten här på södra delen av ön :)
 
Posar med en blomma som om jag vore en typisk turist.. ;)
 
Vad gjorde ni igår kväll? :)

Kommentarer :

#1: daniela

jag spenderade villa-avslutningen på vår villa med föräldrar och pojkvän :)

Svar: låter trevligt och lugnt (på ett bra sätt förstås) :)
Maria Norrgård

skriven
#2: Nina

Vi åt tortilla i gott sällskap, tog en kaffe på stan, kollade film. Idag blev det villaliv istället med grillat och bastu. Lyckat :)

Svar: Låter som en trevlig helg :)
Maria Norrgård

skriven
#3: Amanda Jona [SPONTAN]

Åh vilken härlig bild :)

Svar: Tack så mycket! :)
Maria Norrgård

skriven
#4: Minna

Vilken mysig bild!

Svar: Tack! :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :