bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Långfredag - La representación del Via Crucis

Igår förra året besökte jag ett evenemang i Adeje här på Teneriffa, som var en sorts återgivning i teater-form av den sista tiden av Jesus liv fram tills att han blev korsfäst. Det ackompanjerades ibland med stämningsfull musik och det var helt intressant trots att jag ju inte är direkt religiös av mig. Kanske var det mest intressant för att vi inte har sånthär i Finland (+ att jag ju är intresserad av kulturella fenomen/seder), speciellt inte så här storsatsade saker - detta höll på i kanske 2 timmar eller nåt och utspelade sig längs en lång gata och slutade bredvid kyrkan - efter att en scen var färdig förflyttade alla åskådare sig till följande scen o.s.v. Det gällde att skynda sig vidare till nästa scen så man skulle hitta en bra plats att stå och titta på. I år missade jag det, men jag antar ju att det är samma sak som i fjol, så det fanns väl inget behov av att se det hela på nytt. Hade förresten tänkt publicera detta inlägg igår på "rätta dagen", men sen hann jag aldrig.. Men men, här nedan några bilder från ifjol:
 
Fina hästar :) - Copyright © Maria Norrgård

Tror inte att örnen fyller nån direkt biblisk funktion här, utan var mest bara där som uppvisning..? - Copyright © Maria Norrgård
 
Sista måltiden - Copyright © Maria Norrgård
 
Copyright © Maria Norrgård
 
Copyright © Maria Norrgård
 
Korsfästningen (fastbundna händer och balanserande med en fot på en liten avsats) - Copyright © Maria Norrgård
 
 
 I år bestod långfredagen för min del av storstädning och sen lunch och som efterrätt godis och glass, och på kvällen lite grillfest eftersom en kompis fyllde år :) Vad har ni gjort för trevligt?
Taggar: La representación del Via Crucis, La representación del Via Crucis Adeje;

Kommentera inlägget här :