bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Äntligen registrerad invånare på Teneriffa! ★ Akustito Cocktail

Buenos días :) Tänkte bara kika in lite och uppdatera. Vi steg upp lite tidigare idag för att äntligen fixa mitt "empadronamiento", vilket i princip innebär att jag nu är registrerad som invånare i kommunen Adeje och har rätt till hälsovård under samma villkor som alla andra invånare + att om jag t.ex. vill besöka nån djurpark, ta färjan till La Gomera och liknande så betalar jag inte turistpriser, utan allt sånt blir billigare :) Det tog dock länge för oss att få tummen ur röven och ta itu med den här saken, och förra gången vi skulle fixa det påstod tanten som betjänade oss att mitt hyreskontrakt inte var giltigt. Kvinnan som betjänade oss denhär gången reagerade dock inte på något och allt gick hur smidigt som helst! 
 
Nu håller dock mitt N.I.E (identitetsnummer för utlänningar) på att gå slut, ska se om jag lyckas få grön N.I.E denhär gången som ger mig rätt att bo här 5 år vad har jag förstått. Jag har vit N.I.E nu som bara gäller 3 månader i taget.
 
Nåja, färdigsnackat om byråkrati och uppehållsprocesser nu och så slänger vi upp några fler bilder från Flamenco-showen på Akustito Cocktail i fredags istället ;)
 
Härligt sällskap / bello compagno :)
 
Finaste paret..? ;)
 
En till par-bild :)
 
Och så en snabb outfit-bild innan vi gav oss iväg.. Älskar denhär klänningen..!!
Taggar: Akustito Cocktail, Flamenco, Flamenco Akustito Cocktail, N.I.E, empadronamiento Teneriffa;

Kommentarer :

#1: Eivor

Hej Maria!
Det har hänt nåt med ditt leende och din blick. Jag utläser Lycka,Glädje och frisk Självkänsla.

Svar: Tack så mycket för de orden <3 :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :