bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Årsresumé 2015 - del 3

 Det börjar bli hög tid för del tre av min årsresumé för år 2015. Här är länkarna till del 1 och del 2, som främst handlar om tiden på Teneriffa. September-december var ju inte särskilt spännande månader eftersom jag enbart varit i Finland sen 5:e september.. Men vi kör iallafall!
 
SEPTEMBER
 
 
Var alltså tvungen att åka tillbaka till Finland eftersom jag behövde flytta ut ur lägenheten jag fortfarande hade i Åbo. Anlände till Finland efter en ganska jobbig flygresa och bodde kvar i Åbo ännu denna månad, studerade för fulla muggar, försökte sälja så mycket jag kunde och donerade två ikea-kassar med saker till en välgörenhetsloppis. Upplevde nån form av omvänd kulturchock och det kändes inte alls särskilt bra. Spenderade en vecka på hemorten Oravais i samband med en barndomsväns bröllop som jag var bjuden på. Flyttade bort från Åbo och till min hemort i slutet av månaden, lämnade tillbaka nycklar och "gjorde slut" med staden jag bott och studerat i under 6 år. Mamma och hennes fästman kom ner för att hämta mig och mina saker, så vi lekte turister för en dag och sov på hotell.
 
OKTOBER
 
 
Det tog länge för mig innan jag orkade packa upp/lägga undan alla saker som jag släpat med mig från Åbo. Vi fick uppleva den rejäla stormen Valio, fick se ett fantastiskt norrsken (det första sen barnsben) som jag dessutom lyckades fånga på foto, hade en liten photo shoot med katten Ronja och en färgglad blombukett, sålde på en väldigt lyckad höstloppis i Oravais, hittade både kusliga och vackra foto-objekt under en skogspromenad, fotade en av de häftigare solnedgångarna jag sett, hälsade på en kär vän och hennes fantastiska egyptiska mau-katter samt var med på en kulturell kväll i Malax. Var på en halloween-fest och så blev jag äntligen färdig med de sista detaljerna på avhandlingen i slutet av månaden...! 
 
 
NOVEMBER
 
 
Var på min kusins (3 år) födelsedagskalas, fick en tillfällig släng av nageldesign-inspiration, började söka jobb och fundera lite mera på frilansingmöjligheter, fick ett par vikarietillfällen och ett par små frilansuppdrag, drack mycket te med visdomsord/citat på tepåsarnas etiketter, förevigade en härlig frostdag på bild, mådde dåligt över Paris-attackerna (men även över den rasism och ytterligare våld som uppstod), påbörjade min blog makeover, ställde upp som volontär på Oravais flyktingförläggning, representerade Ungdom mot rasism på Knowhowmässan i Vasa och hade ett loppisbord i Bertby lokal som gav ett helt ok saldo. Väntade på resultatet av granskningen av svenska sammanfattningen och tryckte sen upp och skickade in avhandlingen för slutlig granskning. Upplevde första snön för säsongen och en av de värre bilturerna jag varit med om på väg till Galan2015 som var en av höstens roligaste happenings. Jag fyllde 28 år och hade en lugn födelsedag och första advent med tårta och mys hemma. Julpyntet åkte fram.
 
DECEMBER
 
 
 Några vikariedagar, testat på nattskift, haft en lugn självständighetsdag med lite tv-tittande, bokloppis och gym, pyntat två julgranar (en hos mamma och en hos pappa), börjat färglägga mandala, lagat julgodis och fixat julklappar, fotat lite mera frost, firat julafton, spenderat juldagen med nära och kära, umgåtts med släkt från Sverige m.m.
 
 
Hur har er höst varit?

Kommentarer :

#1: Anna, Travel on a Cloud

Så mycket du varit med om och så fina bilder!
Ett särskilt grattis till den avklarade avhandlingen. :)

Min höst toppades av New York i november, alltid så underbart att uppleva den årstiden där.

Svar: Tack så mycket! :) New York i november låter fint!
Maria

skriven
#2: Ladies Abroad

Att vara vara hemma behöver tydligen inte vara så illa!

Svar: Nej det var ju inte sååå illa. Men största delen av hösten har jag ju kännt att jag ville vara nån helt annanstans. Beror förstås mycket på distansförhållandet.
Maria

skriven
#3: Anonym

Jag funderar på det här med distansförhållande, hur planerar ni inför framtiden nu 2016 och framåt?

Svar: Det är lite osäkert just nu, för han lyckas inte spara ihop pengar som planerat. Vi får bara vänta och se. Jag måste oavsett börja se mig om efter jobb eller andra möjligheter utomlands, så ser vi hur vi får resten att funka sen...
Maria

skriven
#4: Anna, Travel on a Cloud

Ja, då är hösten som mest färgsprakande (i motsats till i Sverige)!

Svar: Jo, det har jag förstått :)
Maria

skriven
#5: Annsoh

Hejsan! nu är veckans blogg uppe! kika gärna in och se fall det var du som vann! Tack för du deltog! Ny chans på måndag! ha det bra! kram!

skriven
#6: MATILDA

vad kul med resume och se alla bilder :D

Svar: Kul att du gillade den! :)
Maria

skriven
#7: Emelie

Nå inte har det ju direkt varit händelsefattigt sen du kom tillbaka till Finland heller :) Tror dessutom jag kan gissa vems Mauen är, gemensamma bekanta verkar det som!

Svar: Själv har jag ju tyckt det har varit en ganska trög höst, men när man samlar ihop alla små höjdpunkter känns det ju rätt ok iallafall :) Hihi, vad skoj,världen är liten! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :