bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Tea Poems

 Igår hann jag inte riktigt med bloggen - jag spenderade nämligen flera timmar med att volontärarbeta hos flyktingförläggningen, där bl.a. packning av leksaker och kramdjur till behövande barnfamiljer stod på schemat, och efter det sprang jag diverse ärenden, skötte lite sysslor hemma och krånglade med FPA-blanketter m.m. Ville mest ta det lugnt efter den dagen och förbereda följande dags inlägg i lugn och ro. Men helt ok med lite extra aktiva dagar ibland också - inte för att jag direkt har varit sysslolös sedan jag blev färdig med gradun heller...
 
Hur som helst, idag tänkte jag visa upp lite "te-poesi" i form av olika citat som hittas på tepåsarnas etiketter av märket Hari Tea / Shoti Maa - jag passade nämligen på att fota dem när jag fick citat som jag gillade. Det förgyller verkligen vardagen att få läsa lite visdomsord varje kväll när jag dricker deras chai-teer :) Nedan ser ni några av citaten jag fått:
 
PiP Studio
"Dass man ist, heute ist, das ist Freude - That which is today, is joy"
 
tea quotes
"Einfachheit ist das Resultat der Reife - Simplicity is the result of maturity"
 
tea poetry
 "Friede ist die Fähigkeit, Konflikte zu bewältigen - Peace does not mean to free of conflicts. Peace is the ability to handle them"
 
te-poesi
"Der Buddha bist Du - The Buddha is you"
 
visdomsord
 "Sicher ist, das nichts sicher ist. Selbst das nicht - What is certain is that nothing is certain. And not even that."
 
Hari Tea / Shoti Maa
"Nicht im Glück liegt die Freude, sondern in der Freude liegt das Glück - Happiness lies not in the pleasure, but the joy"
 
 
Nåt favoritcitat? :)

Kommentarer :

#1: freja limelake - Resor, väskor, katter, vardag

Men så roligt att få citat :D gillade mest den om peace :D

Svar: Jo, gillar den jag med :)
Maria Norrgård

skriven
#2: Erica

Fint av dig att hjälpa till på flyktingförläggningen! <3

Jag gillar "That which is today, is joy" mest! :)

Svar: Jo, känns bra att göra något fint och dessutom är det bättre att aktivera sig med något istället för att bara sitta på soffan alla dagar (i väntan på jobb) :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :