Sydney - turist javisst, vilsen i förorter och ett rosa China Town

Australien / Australia / East Coast, NSW, Sydney, chinatown / Permalink / 1
Detta blir mitt sista Sydneyinlägg för ett tag nu, innan jag genom bloggen fortsätter färden i Australien norrut. Lite turistiska sevärdheter, ett gulligt China Town och ett fint kvarter jag fann när jag gick vilse i stan står på menyn!
 
Från ett Chinatown till ett annat. I ett hörn av Sydneys kinesiska grannskap hittade jag den underbart rosa butiksfasaden kantad av rosablommande körsbärsträd.
 
 
Jag har aldrig haft problem med duvor förut, men just de här duvorna som höll till i Chinatown var rätt galna där vi satt och åt lite snacks på en bänk. De var rent av smått aggressiva och gjorde små utfall mot oss, så man fick nästan försvara sig rent fysiskt, haha!
 
Vi passade på att testa en dryck som vi båda sett här och var, men inte riktigt fattat vad det riktigt är för något. Bubble Tea är baserat på te som mixats med frukt eller mjölk och även ofta innehåller geléaktiga tapiokapärlor, som jag tyckte hade en lite märklig konsistens. Drycken finns i många olika varianter och kanske valde jag bara fel smak, men jag känner att jag inte behöver testa detta fler gånger om vi säger så.
 
Entrén till Chinatown visar att man kommit rätt!
 
Jag besökte även vackra St. Mary's Cathedral där en vigsel var i full gång. 
 
3 Wise Monkeys är en pub, cocktailbar och nattklubb. Jag besökte den aldrig, men föll för den klockrena entrén.
 
Efter första dagen av sightseeing i storstaden skulle jag promenera tillbaka till hostelet i Kings Cross. En lätt match, tänkte jag. Men jag lyckades faktiskt gå vilse en smula. Jag visste i alla fall ungefär i vilket väderstreck jag skulle röra mig, och ibland lönar det sig tydligen att gå vilse, för det var ju på så vis jag upptäckte detta ljuvliga lilla kvarter i en stadsdel med ett lustigt namn: Woolloomooloo. Ja, den heter faktiskt så!
 
Jag tycker det vore väldigt mysigt att bo i någon av dessa bostäder!
 
 
 
En lätt förortskänsla kunde anas med ungdomar som hängde på basebollplan.
 
Jag fick även syn på en kissekatt som spanade ut genom gallret.
 
Vad lärde vi oss av det här? - Ibland kan det löna sig att gå vilse! Har du någon gång gått vilse och det har visat sig bli något bra?

Nya lyan: vardagsrummet

Inredning & prylar / interior & stuff / inredning, inredningsinspo, vardagsrum / Permalink / 1
Nu är det dags att visa sista rummet i min lägenhet, som också är rummet som jag blev färdig med sist - det var inte så länge sen som jag äntligen fick in en tv! Eller ja, liksom sovrummet ska jag ännu ha upp något på väggen, antingen ovanför tv:n eller soffan. Men jag känner mig ändå redo att ge er en rumsvisning. 
 
Alla mina inredningsinlägg hittas i kategorin Inredning&Hem.
 
Här nedan får ni ett par bilder från den lilla entrén, som leder in i vardagsrummet om man fortsätter rakt fram. Jag ville ha ett vackert blickfång genast när man kommer in i lägenheten, därför placerade jag den gamla byrån och tavellisten just där.
 
 
Hallen sett från badrummet. Väggkrokarna svämmar över av vinterkläder för tillfället och jag ser fram emot att få gömma bort dem och ta fram lättare vår- och sommarjackor! I korgen på golvet förvarar jag mössor, vantar och dylikt.
 
Guldiga hörnan.
 
Nedan vardagsrummet från en annan vinkel. Är väldigt nöjd med att ha hittat möblemang till ett så pass lågt pris. Soffan som går att bädda ut köpte jag second hand för 30 euro och vardagsrumsbordet (kanske snarast ett sidobord) kostade ynka 10 euro! 
 
IKEA-byrån var också väldigt prisvärd. Här finns plats för lite prydnader och böcker, och i lådorna finns mina smycken, nagellack och dylikt.
 
Soffhörnan, med ljusbollar från Halpa Halli och en mysig filt (som jag fick i julklapp häromåret men inte tagit i bruk förrän nu då jag varit så mycket på språng ute i världen). Perfekt plats för soffan då man kan sitta där och kika ut över kyrkbacken och kolla på människor och bilar som rör sig. Fick bland annat beskåda ett litet drama en kväll då en snöskoter havererat mitt i backen.
 
Kolla in min tv, är den inte stilig? Det hade dugit fint med en vanlig svart för min del, men så blev det bytesaffär då någon behövde en tv storlek större medans en annan (fd ägaren till denna tv) tyckte hennes var för liten. Så fick jag denna, den andra fick den i mellanstorlek och den tredje köpte sig en något större modell. Tre flugor i en smäll! 32 tum känns alldeles lagom för mig då avståndet mellan soffa och tv är så litet. De skira gardinerna och vasen ger ett harmoniskt intryck.
 
Närbild på gardin och retrotapeten.
 
Som ni ser är vardagsrummet ganska långsmalt. Fortsätter man rakt fram kommer man till köket, och efter det hittar man sovrummet. 
 
Jag hittade häromveckan snyggaste kuddfodralet på Clas Ohlson, som matchar perfekt med länstolen.
 
Vad tycks, hittade du någon favoritdetalj i mitt vardagsrum? Ifall du även kollat in mina andra rum skulle det vara roligt att höra vilket av rummen som faller dig mest i smaken! :)

Sydney - parkpromenader och lugna kustvandringar

Australien / Australia / East Coast, NSW, Sydney / Permalink / 3
Jag fortsätter guida er genom Sydneys sevärdheter. Som redan sagts tidigare är Sydney så mycket mer än skyskrapor och nattliv, med sina vackra stränder och berg i stadens utkanter, samt ett par vackra parker i innerstaden. Royal Botanic Garden och Hyde Park tänker jag i synnerhet på. Först kommer några parkbilder som jag inte visat innan, följt av några foton från en av mina kustpromenader. Ni får även ett tips på en klassisk glass som det nästan är obligatoriskt att provsmaka då man besöker Australien, samt en bild på en av landets giftare spindlar som jag stötte på mitt i stan...
 
Australiens flora - exotisk frangipani (plumeria) i Sydney, New South Wales
Detta blev min nya favoritblomma under resan i Australien - plumeria (även kallat frangipani). De är exotiskt vackra, och doftar alldeles underbart! Ifall jag hittade någon blomma på marken så brukade jag plocka upp den och njuta av den parfymlika doften en stund...eller sätta den i håret.
 
blommor i Australien - väldoftande frangipani (plumeria)
 
Australian Ibis bird / aussie fåglar: australisk ibis
I Hyde Park fångade jag en australisk ibis på bild, ett lustigt djur som anpassat sig till det urbana livet och är släkt med pelikaner.
 
Regnbågslorikit - regnbågsfärgad loripapegoja i Australien
I den botaniska trädgården finns det ännu mer djurliv, t.ex. tjusiga regnbågsfärgade loripapegojor.
 
vy över Sandringham Garden och St Mary's Cathedral i Sydney, Australien
En grön vy från Sandringham Garden som ligger intill Hyde Park. Den vackra kyrkan i bakgrunden är St Mary's Cathedral.
 
venomous spider in Australia: redback / giftiga spindlar i Australien: redback (rödryggad spindel)
Hyde Park ligger mitt i smeten. Man skulle kunna tänka sig att redbacks är en spindelart som man främst hittar i outbacken. Men nej, de lever gott även i förorterna, och uppenbarligen existerar de även mitt i storstaden, tack vare grönområdena. Ingenstans kan man vara helt säker. Denna vackra, men giftiga skapelse är släkt med svarta änkan. Som tur är den iallafall inte aggressiv av sig, och en ung och frisk människa klarar vanligtvis av ett bett utan större men. Sjuka, gamla och barn är det dock betydligt värre för.
 
Archibald-fontän i Hyde Park, Sydney, Australien
En fontän med staty i Hyde Park. Är det bara jag som får lite kinky vibbar här?
 
Rushcutters Bay och segelbåtar i Sydney, Australien
Mysiga Rushcutters Bay med segelbåtar.
 
Double Bay Beach i Sydney, New South Wales
Double Bay Beach - tyckte piren var rätt gullig.
 
Murray Rose Pool, Sydney, Australia
Murray Rose Pool - en strandremsa med ett inhägnat område för simning.
 
classic Australian ice cream - Golden Gaytime
Och så det utlovade glasstipset. Golden Gaytime må låta som en titel till en porrfilm, men det är faktiskt en glass som lanserades 1959. Gay är ju även ett gammalt ord för att vara glad eller sorglös och det är det som glassens namn syftar på. Lite lustigt blir det ändå med dagens konnotation. Den är jättegod hur som helst, så lämna inte landet utan att ha ätit minst en sån här!
Till början