bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Julgranen 2015

Julgranen tog vi in och klädde igår innan jag skulle iväg på andra nattskiftet i rad. Har mått ganska dåligt idag kan jag lugnt säga - trots att jag följer alla råd jag fått mår jag ungefär som efter en vild natts festade dagen efteråt. Så hoppas det inte blir nattskift alltför ofta, det skulle antagligen inte funka i längden. Är man inte nattmänniska så är man inte :)
 
Jag tror förresten jag tar en liten paus med reserelaterade inlägg i ca. en vecka framöver (med undantag för sista adventinlägget nu på söndag), för nu vill jag ha full julstämning i min blogg ett litet tag. Men efter jul tar jag nya tag och tänker blogga mera om Teneriffa och rese/utlandsrelaterat i övrigt, så jag har inte tänkt lägga av med min bloggnisch ifall nån är orolig för det ;)
 
Nedan ett gäng bilder av julgranen m.m.:
 
 Ronja vakar över granen som vanligt, bästa granvakten man kan tänka sig ;)
 
Tema i år fick bli guld, rött och orange
 
I bakgrunden ser ni gardiner från början av 80-talet och en ännu äldre spinnrock som även den fått sig en omgång med julpynt :)
 
Dålig skärpa blev det visst här, men den ljuvliga pepparkaksgubben har jag fått av en vän, i bakgrunden en av många polkagrisar som vi kom på att hänga i granen i år. Bara att nappa åt sig en när sötsuget faller på, det är faktiskt meningen att de ska ätas också ;)
 
Fina hjärtan med ängelmotiv
 
 Klassiskt rött och guld :)
 
 Lite orientaliskt får också plats
 
Denna fick jag som liten, så fin och annorlunda :)
 
En fantastiskt vacker glasängel
 
 
 Denna gunghäst är väl ändå min favorit bland vårt julgranspynt. Den funkade dock inte i granen i år eftersom den är rätt tung och grenarna är lite klena på årets gran. Så den får stå ovanpå glasburken med vitt och silvrigt julgranspynt istället :)
 
Hittade ni nån favorit bland vårt julgranspynt? Hur ser er gran ut i år? 

Kommentarer :

#1: Maria Thuresson

Så mycket fint pynt.
Maria

Svar: Tack! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :