bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

The Big Blog Makeover

Ja ni som kikat in i min blogg under de senaste dagarna har kanske märkt att det är något som "inte riktigt stämmer"? Vart tog bloggen vid namn Marvelicious vägen?? Det är nämligen så att jag äntligen har skaffat en egen domän till min blogg och passade samtidigt på att göra ett namnbyte eftersom jag ville förnya mig och hitta något aningens mera "seriöst", men som samtidigt är uppiggande och lekfullt.
 
Jag funderade kring olika alternativ som bättre kunde utmärka som mig rese/utlandsbloggare som jag väl tycker att jag i första hand är numera, men samtidigt vill jag inte ännu i detta skede begränsa mig utan känna mig fri att byta inriktning i framtiden ifall jag plötsligt får för mig det. Dessutom skriver jag ju faktiskt inte enbart om reserelaterat, utan även annat som jag känner för.
 
Jag började fundera på att kombinera mitt förnamn med något ord som börjar på samma bokstav eller på annat sätt passar ihop och som passar till just min typ av blogg (som en del andra bloggare gjort, t.ex. Karolinas Kaos och Danielas Dagbok). Plötsligt slog det mig bara: Marias Memoarer! En memoar är ju en redogörelse för en människas liv, och jag tycker att det är ungefär det som min blogg primärt är till för; att reflektera, visa härliga platser jag besökt, skriva om en del av det som pågår i mitt huvud (lämnar bort det mest privata förstås) och vad jag sysslar med m.m. När jag kommit så långt fixade jag ihop headern nedan:
 
Även om ni skriver in min gamla adress (www.marvelicious.blogg.se) så kommer ni automatiskt dirigeras hit ändå, so don't worry :) Men nya adressen är egentligen www.mariasmemoarer.com.
 
Jag har också gjort en allmän makeover vad gäller designen på bloggen och är inte helt färdig ännu med vissa detaljer, men förhoppningsvis är allt klart inom närmsta veckan! Håller även på att fixa till kategorierna lite för mera fokus på resor och dylikt och dessutom är sökfunktionen i bloggen äntligen i bruk igen!
 
Så, vad tycker folket? :)

Kommentarer :

#1: Freja Limelake - Resor, accessoarer, skönhet, mat

Vad härligt ! :D Synd jag inte är så kreativ haha, har istället översatt min efternamn till engelska och då blev det Limelake haha. :)

Svar: Det var ju också en kul idé! :) För mig hade det väl blivit "Northfarm", känns inte så hippt... ;)
Maria

skriven
#2: FREEDOMtravel

Ser jättefint ut! Kul med nytt och bra med egen domän!

Svar: Tack! :) Jo, egen domän har jag ju tänkt skaffa länge redan...!
Maria

skriven
#3: Marie

Så fint det ser ut! Jag funderar också på det där med egen domän eller inte, vi får se. Hur som, snyggt jobbat!

Svar: Skaffa tycker jag, det är ju ändå så billigt numera! :)
Maria

skriven
#4: Erica

Jättesnyggt, och vad kul med en förnyelse! :)

Svar: Tack! :) Jo, verkligen!
Maria

skriven
#5: daniela

tummen upp!! :)

Svar: Tack så mycket! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :