bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Helgens höjdpunkter: skogspromenad och loppis

 Förutom att fila på svenska sammanfattningen till gradun (det är en lite småkonstig känsla att skriva en vetenskaplig text på svenska, då man är van vid att skriva sånt på tyska..!) har jag även haft lite trevligare saker för mig i helgen. Lördagens höjdpunkt bestod av en långpromenad i skogen längs med stigar som blev smalare och smalare ända tills jag knappt såg var stigen fortsatte - dessutom började det långsamt skymma så kom fram till det nog var smart att återvända hem innan jag går vilse... ;) Att jag inte vandrar oftare i skogen, det är ju så härligt! Samtidigt är jag sådan som börjar tänka på vilka djur man kan tänkas möta där ute vilket gör att jag är lite på spänn; detta ser jag dock som positivt eftersom det hindrar mig från att hamna i grubblerier, istället lever jag mera i nuet och lite på instinkt - man blir liksom mera som en del av naturen :) Man kan heller inte vara alltför mycket i andra tankar när man vandrar i terräng, för då lär man snubbla över en rot eller en sten, gäller att tänka lite på var man lägger ner fötterna.. Kanske dessa är delorsaker till att det anses vara en form av terapi att röra sig i naturen?
 
På söndag var det dags för nästa trevliga sak: höstloppisen som ordnades i gamla Nordeabanken i Oravais. Det blev riktigt lyckat och jag råkade dessutom ha trevliga bordsgrannar, samt att det var överlag trevlig stämning bland försäljare och köpare. Fick förstås släpa det mesta tillbaka hem, men blev ett bra saldo i alla fall tack vare att mina kvalitetssaker (Iittala m.m.) gick åt :)
 
Nå, nedan kommer ett gäng bilder från skogspromenaden med både vackra och aningens kusliga motiv (scrolla så förstår ni vad jag menar...!):
 
 Härlig vildväxande ljung :)
 
 Början av stigen, innan den blev smal..
 
En mossig stubb
 
 Detta var nästan lite läskigt faktiskt - kraniet av en älg...!
 
Hur hade ni reagerat om ni såg detta under er skogspromenad..? ;)
 
Lite mera ljung
 
 Någon gammal stenmur som verkar ha sträckt sig rätt långt, vore spännande att veta vad som funnits här en gång i tiden :)
 
Nån favoritbild? Gillar ni att promenera i natur och terräng?

Kommentarer :

#1: Anonym

Var ha du vandrat o hittat hede?? :D sko ha borda släp hem de, har en kaveri som gör konst av djurskallar :)//Marion

Svar: Svårt att förklara, men längs nån ödsligare stig i närheten av eljusspåren i Oravais, typ :) Hehe, sku han isåfall betala för en sån skalle? ;) För de blir nog lite bökigt och framför allt awkward att släpa hem den skallen då x antal människor kommer att se mig bära på det dessutom, så skulle nog int göra de utan att få betalt iallafall :D
Maria Norrgård

skriven
#2: sakki

Jättefina bilder Maria. Jag brukar vandra i skogen, de kan vi göra nästa gång du kommer hit å sover över. Kramis

Svar: Jo, de låter som en perfekt idé! :) <3
Maria Norrgård

skriven
#3: daniela

första bilden är favoriten!

Svar: Tack! :)
Maria Norrgård

skriven
#4: brunnsgatan / eivor

Vilket häftigt kranie (kranium?)! Jag har aldrig stött på något sånt och då har jag ju ändå i stora delar av mitt liv bott med skogen tjugo meter bort. Fast nu har jag börjat undvika skogen p.g.a världens äckligaste djur, älgflugorna haha :)

Svar: Hmm, ja kanske det heter kranium...? Hittar båda alternativen när jag googlar så vet inte vilket som är mest korrekt..? :P Nej, det var första gången jag sett det med. Hehe, min mamma får ibland plocka bort älgflugor efter att hon varit i skogen, men själv har jag aldrig haft en på mig vad jag kan minnas, kanske de inte gillar mig.. ;)
Maria Norrgård

skriven
#5: Nina

Fint med stenmurar, synd att dom är "placerade" i skogen.. har en åxå i vår skog men mosstäckt ännu.
Nån dag, när jag hinner, skulle det vara roligt att ta bort mossan å få den mera synlig men det är nog ett jättejobb.
Såg dej annars på loppiset, men "våga" int säj hej 😳😁

Svar: Jo, de är väldigt vackra :) Men oj, du skulle ha kommit fram bara! :)
Maria Norrgård

skriven
#6: SandraEmilia

Åh älskar skogspromenader och "upptäcktsfärder"!

Svar: Jo, det är så härligt och hjälper till att rensa tankarna! :)
Maria Norrgård

skriven
#7: Mimas Hälsa&Skönhet

Älskar att gå i skogen! Och ljungarna är så fina på nära håll :)

Svar: Jo det är så trevligt! :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :