bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kulturell kväll, tjejsnack och mau-mys

Detta inlägg skulle ha publicerats redan igår, men så fick jag spontant hoppa in och jobba som "dagistant" så det blev ju i princip en full arbetsdag och jag orkade inte blogga mera på kvällen. Nå, sitter bra att tjäna lite slantar ibland, i väntan på ett mera långvarigt jobb, och det var faktiskt mestadels trevligt med barnen :) Igår ställde jag dessutom upp som frivillig hos flyktingförläggningen här i byn för att packa husgeråd som ska skänkas till behövande - vill passa på att göra lite sånt nu när jag börjar bli färdig med studierna och inte har en anställning ännu och därför har lite tid över :)
 
Nå det där var en liten parentes, egentligen skulle jag ju blogga om en helt annan sak, nämligen den väldigt trevliga sleep-over'n hos en av mina barndomsbästisar senaste helg. Passande nog hade en närliggande byskola ordnat en kulturell kväll för att fira FN-dagen och Världens dag, så vi gick dit och kollade på lite olika bord där människor av olika nationaliteter presenterade sitt hemland med vackra föremål, allmän info och kulinariska upplevelser. Tyvärr var jag ju så dum att jag åt mig proppmätt innan vi for dit, så smakade inte nånting.. Den seychelliska maten såg dock spännande ut. Förut borden bjöds det bl.a. på lite musikuppträdanden och danser från olika kulturer. Några bilder nedan:
 
Ryskt tema, tycker de mönstrade keramikfaten är lite härliga :)
 
Mera ryskt.
 
Kina-tema, så mycket vackert att titta på!
 
Och nu vet jag var Seychellerna ligger ;)
 
 De hade även ett flyktingtält på plats - här hade de ställt ut saker som flyktingar som bor i dessa tält får (minus pallen och metallboxen då, sen saknades vattendunkarna). Ingen lyx direkt... Blev lite chockad av att höra att de ibland blir tvungna att tränga ihop 2-3 FAMILJER i ett sådant pyttetält, min spontana bedömning var att man kanske hade kunnat trycka in EN mindre familj i ett sånt tält...! Helt sjukt.
 
 
Jag introducerades dessutom till ett gäng nyanlända syriska flyktingar, fast det var mina vänner som skötte snacket (på arabiska då). Men det var ändå en givande upplevelse och de verkade väldigt trevliga :)
 
Hemma hos min vän blev det film, en massa tjejsnack och såklart mys med hennes underbara egyptiska mau-katter :3
 
 
 
Stilig frass, eller hur? :) Detta är deras nya familjemedlem, som jag tycker ser ut som typ en miniatyr-snöleopard..! :)
 
Nån favvobild? :)

Kommentarer :

#1: Kattas Betraktelser

Åh, vad härligt! Det färgglada porslinet ör att man nästan kan känna dofterna.

Svar: Jo, visst är det härligt! :)
Maria Norrgård

skriven
#2: Sara Ekman

Så trevligt!! :)

Svar: Jo det var det :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :