bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Julklappstips som nästan är gratis!

Idag blir det lite mera julklappstips för den som är ute i sista minut - denna gång tipsar jag om saker som passar speciellt bra för den som liksom jag har en minimal budget i år. Eller kanske för den som vill undvika att konsumera så mycket i butikerna i år? :)
 
1. Laga julgodis eller baka småkakor och packa fint! T.ex. knäck och ischoklad som man lägger på en utskuren bit kartong klädd i folie, som man kan packa in i cellofan och kanske lägga på ett tjusigt band och eventuell annan dekoration man råkar ha hemma.
 
recept på Hallongrottor och nutellagrottor
Hallon- eller nutellagrottor är ett supergott och enkelt tips ifall man hellre bakar småkakor. Och billigare att laga än knäck m.m. eftersom dedär små konfektformarna trots allt är rätt dyra.. Recept på hallon- & nutellagrottor.
 
2. Färglägg ett mandalamotiv och rama in! Om man inte redan har en mandalabok kan man även googla fram fina motiv och skriva ut gratis, eller så kan man färglägga mandala i paint eller annat program och skriva ut i färg. Samtidigt får du en stund för dig själv där du kan koppla av lite. PS. Detta är ett perfekt tidsfördriv om man jobbar nattskift och inte alltid har något att göra! :)
 
ge bort mandala i julklapp
 
 
3. Tips på flera härliga hantverk i lite olika svårighetsgrader finns t.ex. hos Kreativa Rebecka - ljus och ljuslyktor, glasunderlägg av pysselpärlor, målade muggar m.m. 
 
Ni får väldigt gärna dela med er av fler tips i kommentarfältet (och naturligtvis får man länka till egna blogginlägg ifall man har bloggat om något passande) :)
 
 
 

Kommentarer :

#1: Christin

Vad bra tips! Gjorde dessa som jag gett bort till fröknar. fotbollstränare osv..

http://justlikecandy.blogg.se/2015/december/hyacinth-favorit-i-repris-hyacint-i-mossa.html

Svar: Det var också en riktigt härlig idé! :)
Maria

skriven
#2: coffeeandcupcake.blogg.se

Superbra tips :)

Svar: Tack! :)
Maria

skriven
#3: emadeleinew

Grattis ! Du blev vinnare i min tävling :). Tyvärr har inte paketet hunnit komma till mig ännu, posten är sen. Men det kommer !

Kram,
emadeleinew

Svar: Oh, vad skoj att få vinna i en lite större tävling! :) Tack <3
Maria

skriven
#4: Moa

Hej! Har en helt nystartad blogg och inviger den med bloggtävlingar varje dag fram till nyår. Hoppas du vill vara med! (speciellt stor vinstchans nu när i princip ingen vet om det)

skriven
#5: Anna, New York – My Bite of the Big Apple & Travel on a Cloud

Vilken kul idé det där med tips utifrån alfabetets bokstäver. Ska absolut läsa ifatt!

Jag har varit på Teneriffa en gång, för cirka 20 år sedan. Minns att vi åkte upp till det där månlandskapet. Det var häftigt! Jag minns också de tjocka trädstammarna från vår roadtrip på ön.

Jag har också varit på Fuerteventura, med Mix Megapols tjejplan år 2010. Då bodde vi på Playitas. Jättefint!

Det skulle vara roligt att besöka vilken som helst av de övriga öarna! Ska läsa mer om dem. Tack för inspirerande inlägg och fina bilder!

Svar: Gör det! Det var väldigt kul att planera och göra denna serie också :) Även om jag inte lyckades med att representera precis varje bokstav i alfabetet ;) Jag ångrar verkligen att jag inte vandrade i Paisaje Lunar, men fegade ur lite när jag hörde att det är en väldigt lång rutt vilket kanske hade blivit too much mitt i sommaren i ca.30-gradig värme... Och kanske även annars lite too much för mina ben.. ;) Fuerteventura lockar mig också!
Maria

skriven
#6: Anna, New York – My Bite of the Big Apple

Det verkar som ett klokt beslut att du skippade rutten, trots allt. :) Ursäkta, jag ser nu att jag kommenterade fel inlägg. Min förra kommentar skulle förstås vara till sista inlägget i alfabetsserien. Det blev lite förvirrande var jag skulle klicka på mobilen. Bra julklappstips också!

Svar: Jo, kanske det var det :) Jo, förstod lite det, att du kanske kommenterade med mobilen och att det blev lite fel :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :