bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kaotisk flygresa

Jag skulle ju berätta om min aningens jobbiga flygresa tillbaka till Finland med flygbolaget Vueling (spanska versionen av Norwegian kan man väl säga), så detta får samtidigt funka som mitt bidrag till Svenska resebloggars septemberutmaning dag. 6 vars tema är "transport" :)(#svenskaresebloggarseptemberdrömmar
 
 
Det hela började med att flygplanet var försenat så inte ens de som stod vid gaten visste riktigt när boardingen skulle ske eller om den ens skulle ske vid den gate som angavs på skärmen. Nå, vi behövde inte vänta så länge ändå och gaten flyttades till den bredvid, så vi slapp extra spring. När alla däremot satt sig i planet så blev det en lång väntan. Jag hade inte riktigt koll på klockan, men ca. 2 1/2 timme ska det ha tagit innan vi var uppe i luften?! Tror att felet låg hos själva flygplatsen, för problemet handlade enligt kapten (om jag förstod honom rätt, han pratade oförståelig engelska så jag utgick från vad jag uppfattade av hans spanska istället) om att flygen av nån anledning inte kunde åka iväg i normal takt, så jag antar att det var många försenade flyg eftersom alla antagligen fick vänta extra länge på sin tur och det blev säkert en ordentlig köbildning. Eller så var detta bara en konstig undanflykt.
 
Vi satt alltså fast i flygplanet under de timmarna, utan luftkonditionering (jag tyckte att luften var helt ok, men det var aningens varmt, plus att jag nu i efterhand läst att passagerare egentligen inte får befinna sig inuti ett flygplan i mer än 30 minuter med luftkonditioneringen avstängd pga risken för spridning av smittor m.m.?). Folk blev dessutom väldigt frustrerade över att inte komma iväg - själv höll jag bara tummarna för att jag åtminstone skulle hinna hem före midnatt och försökte passa på att sova lite. Vi blev bjudna på lite vatten medans vi väntade, men tyckte nog att de kunde ha bjudit på lite snacks eller nåt också. När vi väl var uppe i luften var många hungriga men flygvärdinnorna verkade ha en del kommunikationsproblem och det tog väldigt länge att servera maten samt innan de nått mitten där jag satt så var det mesta i matväg slut (om det inte var så att de serverade mat från båda ändor vilket jag hoppas, för det vore faktiskt konstigt om de bara hade tillräckligt med smörgåsar m.m. åt hälften av passagerarna). Så ja, det var ingen toppen-upplevelse direkt. Men jag fick iallafall den allra sista mini-pizzan de hade kvar.
 
Jag drar slutsatsen att det fanns brister i både Barcelonas flygplats (El Prat antar jag det var?) och hos personalen på just det Vueling-planet. Har flugit två gånger tidigare med Vueling och då har allt funkat toppen - så det är väl inte så att jag aldrig mer skulle sätta mig i deras flygplan, utan jag tror och hoppas att det där snarare var ett undantagsfall.
 
Har ni åkt med Vueling nångång, vad tyckte ni om bolaget isåfall? Vilken är er värsta flygupplevelse?
 
Satt för övrigt vid en ovanligt rymlig nödutgång i mitten av planet på flyget mellan Teneriffa och Barcelona, rakt mittemot en av flygvärdinnorna dessutom (den flygningen gick ju som sagt helt problemfritt). Aldrig förr har jag haft så mycket uttrymme för benen i en flygplansstol.. ;)

Kommentarer :

#1: Mizca

Det är så skönt när man får utrymme för benen =)
1 oktober flyger jag till Malta och fasar för trångt och varmt.
Flyger även till Piteå senare i vinter och där brukar det vara helt okej =) Tar ju inte så lång tid heller.

Svar: Jo visst är det :) Jag är ju i och för sig så kort att det aldrig brukar bli något problem för mig att få plats :D
Maria Norrgård

skriven
#2: Jenn

Oj, det lät ju inte så roligt! Tyvärr är det ju sånt som händer ibland. Själv reser jag ganska mycket med flyg genom jobbet, och har ibland råkat ut för jobbiga förseningar. Min absolut värsta upplevelse var nog då jag försökte resa till Bergen i snökaos i vintras (har skrivit om det på bloggen). Jag tyckte ändå att personalen skötte sig bra trots den hopplösa situationen. Turligt nog så kom jag mig ändå både till och från Bergen den dagen, även om det blev mångfaldigt fler resetimmar än beräknat.

Svar: Jag reser ju inte såå ofta ändå, sådär räknat över alla år som jag åkt flyg iaf, så har väl helt enkelt inte hunnit råka ut för några desto värre förseningar och liknande. Det kunde ju ändå ha blivit mycket mer än ett par timmar om vi hade haft riktigt otur..!
Maria Norrgård

skriven
#3: Amanda Jona [SPONTAN]

Men usch så obehagligt!

Svar: Ja kul var det inte. Fast inte så värst obehagligt enligt mig heller, mest irriterande.
Maria Norrgård

skriven
#4: Ämma

Åh nej, jag ska flyga Vueling för första gången nästa onsdag till just Barcelona (från Arlanda) och hoppas på en smidig resa. Men njae, dessa vältrafikerade flygplatser blir ofta väntetider mitt i högsäsong pga tryck på luftrummet och sittandes ombord har jag varit med om alltför många gånger tyvärr.. :)

Svar: Det ska säkert gå bra, som jag redan nämnt så har jag ju flygit med dom 2 gånger tidigare och då gick allt perfekt :) Det var inte meningen att direkt avskräcka någon här :D Jo, hade nog kanske med högsäsongen att göra.
Maria Norrgård

skriven
#5: Jennifer - Globetrotter & Dreamer

Vi flög faktiskt, jag och min pojkvän, nu i augusti från Göteborg till Barcelona med Vueling, samt BCN-Bilbao. Det fungerade utmärkt båda gångerna :) Så det kan ju ha varit ett undantagsfall du råkade ut för. Däremot är det extremt viktigt hur ett flygbolag hanterar just en sådan situation..
Hem till Helsingfors flög vi från Madrid med Norwegian - deras wifi fungerade dock inte ;)

Svar: Jo nej, om Barcelonas flygplats ständigt hade problem hade de väl fått stänga ner för gott - helt säkert var det ett undantagsfall. Det dumma var ju att vi inte riktigt fick veta vad som egentligen var på gång - jag med min vilda fantasi började ju tänka på olyckor eller bombhot som worst case scenarion :'D När man fick en känsla av att de kanske inte berättade hela sanningen.
Maria Norrgård

skriven
#6: Christian

Hej,

Gud så jobbigt! Jag åkte med Vueling hem från Ibiza i somras och det funkade kanon. Älskar också flygplatsen i Barcelona. Men, så är det ju med flyg, man åker ju så sällan att en enstaka upplevelse kan skapa en bild som stannar kvar. /C

Svar: jo, jag tror nog att det i regel ska vara problemfritt att åka med vueling, tror de har liknande standard som Norwegian och de har jag hittills (*peppar peppar*) inte haft några problem med :) Det är nu inte så att jag blivit avskräckt eller nåt, men ville ändå dela med mig av den här upplevelsen.
Maria Norrgård

skriven
#7: Mizca

Svar: Då är det ju kalas, för mig som både är rätt lång och kraftig blir det dessvärre svårare =)

Svar: hihi, jo det är lite knepigare :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :