bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Årsresumé 2015 - del 2

Så kommer del två av resumén för år 2015, med bildkollage för varje månad och en kort sammanfattning över vad jag gjort och hur det varit under dessa månader :) Här hittar ni del 1 av resumén och nu fortsätter jag med maj-augusti!
 
MAJ
 
 
Som jag nämnde i förra delen så anlände Antonios faster med familj på vappen (valborg) - de spenderade några dagar hos oss på Teneriffa. Under de dagarna blev det flera roadtrips (bl.a. Los Gigantes och Masca, Icod de los Vinos och Candelaria och Playa de las Teresitas). Vi besökte även t.ex. Monkey Park, El Duque och La Caleta. Sen en del jobb med avhandlingen, god mat (som exempel kan nämnas min egna version av burritos, seafood och tapas och lite mera tex-mex), fick dille på frukostsmoothies, flera dagar av calima, en till shoppingdag i Santa Cruz (såklart med fokus på Primark igen..), ESC-feber (bara jag som förstod grejen, unga italienare tycks knappt ens känna till Eurovision Song Contest...?!) och lärt känna en till av kvarterets katter med lite speciell karaktär.. ;)
 
JUNI
 
 
Det kändes lite konstigt med sommarmånad då jag ju halvt hoppade över vintern och inte hade någon övergång mellan vinter-vår-sommar... Det blev bl.a. en del chill i Los Cristianos, en härlig lång strandpromenad med paus för god sangria och utsikt över en surfarstrand på Akustito Cocktail samt lunch på en italiensk restaurang, två dagar i Santa Cruz i samband med jakten på en ny laptop, fick uppleva min första "la primera comunión" (den första nattvarden som är obligatorisk innan man kan konfirmera sig inom katolska kyrkan), firade midsommar så gott det gick på Teneriffa (inte på nåt traditionellt sätt alls med andra ord), besökte ett nytt shoppingcenter (Siam Mall) på södra delen av ön och skaffade metallic tattoos / flash tattoos för första gången. Och ja, så var det lite plugg, såklart.. Jag befann mig ju inte direkt på Teneriffa för att semestra heller.. ;)
 
JULI
 
 
Denna månad fick vi fajtas med en del kackerlackor (t.o.m i sängen hade vi en...!) och störde oss på grannarnas/kvarterets hundar som skällde eller ylade i tid och otid, jag åt många fräscha lunchsallader när älskling jobbade (han äter inte ens matiga sallader som en hel måltid, så passade på då, hehe), vi hade en härlig dag på stranden Playa del Duque, lyxmiddag på en italiensk seafood-restaurang där Antonio börjat jobba, vackra solnedgångar och en roadtrip till Teide och Puerto de la Cruz.
 
AUGUSTI
 
 
Lite romantiska stunder, en härlig utflykt till fiskebyn La Caleta och ett hippiesamhälle, en till härlig middag på italienska restaurangen där älskling jobbade och ett besök till vattenparken Siam Park. Vi firade älsklings födelsedag med kladdkakstårta och upplevde ett par riktigt häftiga åskväder. Jag tog en veckas semester när en vän kom på besök, åt gott på restaurang La Piazzetta, besökte djurparken Loro Parque och hade ångest inför flytten tillbaka till Finland... Ungefär så.
 
Vad hittade ni på under dessa månader? :)

Kommentarer :

#1: FREEDOMtravel

Härliga resor! Under dessa månader var vi i södra Frankrike, Korsika, Sardinien, Sicilien och Albanien :)

Svar: Låter så härligt! :)
Maria

skriven
#2: Frida

Vilka härliga bilder :)

Svar: Tack! :)
Maria

skriven
#3: Emelie

Härliga bilder! Börjar verkligen längta till södern när det ser så varmt och somrigt ut :)

Svar: Tack! :) Bilderna får mig att längta också.. ;)
Maria

skriven
#4: Sofie

Så härliga bilder du tar! Man blir verkligen ressugen :)

Svar: Tack! :) Kul att kunna väcka reslusten till liv ;)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :