bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

9 vattenfall i Australien

I mitt temainlägg med foton på vatten lovade jag halvt ett eget inlägg dedikerat till vattenfall. Det resulterade i att jag grävde fram foton på ett flertal vattenfall som jag fotade i Australien. Vissa lite mer storslagna, en del underbart vackra, och ett som var lite meh på grund av väldigt liten vattenmängd just då. Här kommer alltså nio av Australiens många vattenfall.
 
MILLAA MILLAA FALLS
 
Ett av Australiens finaste och mest välkända vattenfall, 18.3 meter högt. Hittas i Atherton Tablelands Waterfall Circuit (nära Cairns), tillsammans med en del andra vattenfall som området har att erbjuda. Oerhört instavänligt, bara man får till en vinkel som döljer det värsta av övriga besökare och badare. Jag såg även Josephine Falls under min 1-dagstur där.
vattenfall i Australien: waterfall Millaa Millaa Falls, Atherton Tablelands Waterfall Circuit near Cairns, Queensland, Australia
 
BARRON FALLS
 
I Barron Gorge nationalpark nära Kuranda (utanför Cairns) finns ett 125 meter högt vattenfall. Tyvärr ser det så här mesigt ut under större delen av året, söker man sig däremot hit under den intensiva regnsäsongen så flödar vattnet nästan i sin fulla bredd. Det blev ingen wow-upplevelse för mig när jag besökte platsen i slutet av april 2017.
 
vattenfall i Australien: waterfall Barron Falls, Barron Gorge National Park near Cairns and Kuranda, Queensland, Australia
 
MINYON FALLS
 
Detta drygt 100 meter höga vattenfall i Nightcap nationalpark nära Byron Bay och Nimbin bjöd på lite mer show. Enligt guiden hade vi tur med vattenmängden för att det hade regnat rikligt dagarna före. Det hade varit spännande att få se vattenfallet nerifrån också.
vattenfall i Australien: waterfall Minyon Falls, Nightcap National Park near Byron Bay and Nimbin, New South Wales, Australia
 
MACKENZIE FALLS
 
Ett av de bättre vattenfallen jag sett. Beläget i Grampians nationalpark, ett av de största i Victoria och det enda vattenfallet i parken som flödar året runt. Och ja, flödet var det inget fel på här minsann!
vattenfall i Australien: waterfall MacKenzie Falls, Grampians National Park, Victoria, Australia
 
BELL GORGE
 
Detta ljuvliga vattenfall i flera våningar hittar man i King Leopold Ranges Conservation Park i nordvästra Australien. Som bonus får man även bada här. Jag tycker det är så vackert med den spegelblanka vattenytan ovanför vattenfallet.
vattenfall i Australien: waterfall Bell Gorge, King Leopold Ranges Conservation Park, Western Australia (northwest)
 
EMPRESS FALLS
 
I Blue Mountains nationalpark nära Sydney hittade jag detta ganska anspråkslösa, men söta lilla vattenfall. Jag har för mig att jag inte gick hela vägen ner för en bättre titt på grund av hala stenar då det regnat en del. Vyn nerifrån hade antagligen varit snäppet vassare.
vattenfall i Australien: waterfall Empress Falls, Blue Mountains near Sydney, New South Wales, Australia
 
WANGI FALLS
 
I Litchfield nationalpark i Northern Territory hittar du denna plats med inte bara ett, utan två vattenfall. Dessutom är det en badvänlig plats, som du kan se på bilden. När det regnat ordentligare brukar de behöva stänga för badgäster på grund av viss risk att krokodiler ska förvilla sig dit. Under den torrare säsongen brukar det vara lugnt på den fronten - no worries.
vattenfall i Australien: waterfall Wangi Falls, Litchfield National Park near Darwin, Northern Territory
 
FLORENCE FALLS
 
I samma nationalpark finns en liknande badvänlig plats med dubbla vattenfall. Jag tror jag tyckte ännu mer om denna plats.
vattenfall i Australien: waterfall Florence Falls, Litchfield National Park near Darwin, Northern Territory, Australia
 
NELSON FALLS
 
Det allra bästa ville jag ändå spara till sist och det hittar man på Tasmanien. Detta är min absoluta favorit av de vattenfall jag såg i Australien, ja kanske min favorit av alla jag sett i mitt liv hittills. Otroligt vackert med härliga trolska omgivningar, och så lugnt med få besökare när vi var där. Tasmanien hör väl inte till de mest turisttäta områdena i landet annars heller, så här är oddsen rätt stora för en harmonisk stund i naturen. Detta är i Franklin-Gordon Wild Rivers nationalpark.
vattenfall i Tasmanien, Australien: waterfall Nelson Falls, Franklin-Gordon Wild Rivers National Park, Tasmania, Australia
 
Vilket av dessa vattenfall har du sett eller skulle du helst vilja se? Vilka andra fina vattenfall har du sett i världen?
Taggar: Australien, Down Under, resmål, restips, vattenfall;

Kommentarer :

#1: Emma Engström

Det är verkligen något speciellt med vattenfall, så vackra de är och Australien är ett land jag har på min lista som jag vill åka till! :D <3

Svar: Ja visst är vattenfall underbara, något man gärna "samlar" på :)
Maria

skriven
#2: Biggeros

Jag har dessvärre inte sett något av dem. Jag har sett Niagarafall i Canada/USA och var på väg till Zimbabwe och hälsa på min svärfar/mor för att även se Victoriafalls=) Det blev tyvärr aldrig av.
Trevlig kväll <3

Svar: åh, Niagarafallen måste ha varit en mäktig upplevelse!
Maria

skriven
#3: Jossus Travelpics

Oj vilka fantastiska vattenfall. Hade velat uppleva samtliga av dom, så fint inramade av vacker natur.
Har bara sett ett vattenfall, förra året i Hallstatt. Tycker det är så fint ljud när man hör vattnet forsa ner.

Svar: Ja visst är det härligt med vattenfall! Tyskland har säkert vackra vattenfall också, Sverige likaså :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :