bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Lucka 5: städer från A-Ö del 1

Julkalenderns torsdagar kommer att bestå av en A-Ö-serie där jag för varje bokstav försöker komma på en eller flera städer i världen som jag redan har besökt, följt av en eller flera städer som jag skulle vilja se. Vissa bokstäver är mer krävande än andra, och ett par bokstäver känns mer eller mindre omöjliga. Men jag gör mitt bästa och jag tycker såna här listor är så väldigt roliga, då man verkligen får tänka till, samt kan få idéer om nya platser som man inte ens kände till eller visste att man ville besöka.
Tidigare A-Ö serier jag gjort har handlat om länder och orter, samt Teneriffa.
 
Men nu sätter vi igång med bokstäverna A-I:
Vackra Bamberg i Bayern, Tyskland
 
A
Jag har bland annat besökt Amsterdam i Nederländerna, Alice Springs i Australien och Alanya i Turkiet. Jag skulle vilja besöka Amman och Aqaba i Jordanien.
 
B
Jag har besökt bl.a. Bangkok i Thailand, Brisbane i Australien, Betlehem på Västbanken i Palestina och Bamberg i Tyskland. Jag vill besöka Barcelona i Spanien samt Beirut och Biblos i Libanon.
 
C
Jag har bott några veckor i Cairns och besökt Cetinje i Montenegro. Jag skulle inte ha något emot att vistas i Cádiz, Spanien.
 
D
Jag har varit i Darwin i Australien och Dubrovnik i Kroatien. En vacker dag när Syrien ser fred så vore det riktigt häftigt att besöka Damaskus. Även Doha kunde vara intressant att se i samband med någon mellanlandning.
 
Brisbane med sin konstgjorda strand mitt i staden.
 
E
Ganska många finländare har väl någon gång varit i Esbo i huvudstadsregionen. Kan faktiskt inte komma på någon annan stad på E som jag skulle ha besökt. Edinburgh i Skottland ser ut att vara en riktigt vacker stad.
 
F
Jag har varit i Funchal på Madeira (Portugal) och Freiburg i Tyskland. Florens i Italien vore väl inte fy skam, och Fes i Marocko finns redan på min önskelista.
 
G
Jag har besökt Göteborg i Sverige, Gold Coast i Australien och Giza i Egypten. Denna bokstav bjuder på många sevärda platser, bl.a. Gdansk i Polen, Granada i Spanien och Génova i Italien.
 
H
Jag har varit i Hobart i Australien, Helsingfors i Finland och Haifa i Israel. Jag lockas lite av Haarlem i Nederländerna och framför allt Hanoi i Vietnam som jag drömt om ett tag.
 
I
Här kunde jag verkligen inte komma på någon stad som jag redan besökt, så vi kör istället på orten Isokyrö (Storkyro) i Finland. Jag vill väldigt gärna besöka Istanbul. Innsbruck i Österrike och Ingolstadt i Tyskland vore inte heller så dumt.
 
Otroligt vackra Dubrovnik i sommarvärme.
 
Hur hade din lista sett ut?
Taggar: blogglista, julkalender, julkalender 2019, listor, resor, städer;

Kommentarer :

#1: Ann-Louise Paulsson

Kul idé! Jag kanske måste göra en liknande lista. Kände att jag verkligen fick tänka till för att komma på städer för varje bokstav. :-)

Svar: Ja häng gärna på du med! :)
Maria

skriven
#2: Ann

Edinburgh och Istanbul har jag besökt under det gångna året, rekommenderas varmt :)

Aberdeen, Belfast, Casablanca, Dublin och Edinburgh (igen), Florence, Galloway, Halifax och Inverness.
Hoppsan det blev mycket runt UK där :D

Svar: åh lyllos dig! Många intressanta förslag du kom med där :)
Maria

skriven
#3: MADDISENJ.SE - mode och föräldraskap

Wow vilken härlig lista!

Svar: Kul att du tycker det, gör den gärna du med :)
Maria

skriven
#4: Emma Engström

Vilken rolig ide tycker jag!! Du har varit på en del ställen, älskar verkligen att resa! :D

Svar: Tack vad kul att du tycker det! :) Jag har ju rest lite mer de senaste åren jämfört med tidigare, så gärna vill jag se några nya länder per år nu för att ta igen alla de år jag knappt rest något alls :)
Maria

skriven
#5: Lisette

Hej. Vilken kul idé men inte så lätt.... Här kommer i varje fall min lista.
Arcachon, Bordeaux, Chablis, Dubai, Ekenäs, Fidji, Gibraltar, Hong Kong och Imatra :)

Svar: Ja man får verkligen tänka till! Tack för ditt bidrag!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :