bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Min souvenirlista

Jag hittade denna roliga lista hos Lanclin, och naturligtvis hakar jag också på! Ifall ni vill ha mer relaterad läsning så kan ni även läsa mitt inlägg om att inreda med souvenirer. Någon annan som fyllt i denna lista? :)
 
EN SOUVENIR SOM...
 

1. …var gratis.
Stenar och snäckor från stränder, alltid ett roligt minne, och trevligt att inreda eller göra pyssel med!

 

Snäcka i storlek större från La Línea de la Concepción, Spanien
 

2. …jag ångrar ATT jag köpte.
Den där glittriga plastdelfinprydnaden jag köpte på Teneriffa som 14-åring känns kanske lite onödig sådär i efterhand...

 

3. …jag kan ha på mig.
De mest glittriga guldskorna man kan tänka sig från Spanien. Förbaskat obekväma dock, så används inte så ofta som jag skulle vilja.

 

4. …ligger mig extra varmt om hjärtat.
Min fina dirndl från Bayern i Tyskland. Jag har faktiskt använt den ett flertal gånger också, senast var i februari på min examensfest (master i tyska språket).

 

5. …jag har haft mycket användning av.
Den härligt färgglada bucketväskan från Ale Hop på Teneriffa.

 

6. …är en riktig ”klassisker”.
Nazarer/onda ögat-stenar från Turkiet och liknande länder känns väl ganska klassiskt. Min onda ögat-amulett hänger i bilen för att (förhoppningsvis) skydda mig från olyckor, jag antar att jag har en smått vidskeplig sida :)

 

7. …jag alltid brukar komma hem med minst en av när jag rest.
Hmm, finns inget särskilt som jag tagit med mig hem av från precis varje resa jag gjort, men sedan jag började studera försökte jag samla på mig tygmärken från olika länder/orter jag rest till, som jag sen sydde fast på min studiehalare. Detta är en typisk finländsk studerandeklädsel på en del fester och jippon för den som inte visste det. Eftersom studielivet nu är över blir det dock inga fler tygmärken framöver. (Jag räknade förresten nyss alla märken på min halare, jag har visst ca.70 stycken sammanlagt, av dem är ca.15 stycken märken från olika länder/orter/platser)

 

8. …jag var tvungen att köpa.
Kanske solfjädern från Spanien (det var himla hett och jag behövde svalka mig), eller den tomma vackra parfymflaskan som jag kände mig tvungen att köpa i Egypten som 17-åring. Det var så att jag blev inlockad i en parfymbutik i Sharm el Sheikh, jag blev bjuden på mint-te och sedan försökte de övertala mig att köpa en parfym, vilket jag inte ville just då. Till slut köpte jag alltså bara flaskan ni ser på bilden nedan och då lät de mig äntligen gå utan protester..! (själva oljeparfymen kommer i en större tät flaska, och så häller man över av den i den mindre flaskan för mera praktisk användning). Jag var som sagt väldigt ung och hade svårt att stå på mig och dessutom var jag ensam just då - hade jag varit lite tuffare är det ju klart att jag hade sluppit undan utan att ha behövt köpa något alls. Men i efterhand var det faktiskt inte alls ett dumt köp, för jag och mamma köpte en härlig lotusparfym vid ett senare skede i Kairo som vi delade på, och då behövde vi hur som helst en prydnadsflaska på var. Så det var ett konstigt och halvt påtvingat köp som ändå blev bra!

 

En flaska med en lustig historia, minst sagt
 

9. …jag ätit upp.
Lyxig konfekt från KaDeWe i Berlin och Mozartkugeln från Salzburg, Österrike - mums!

 

10. …jag är stolt över.
Hmm, stolt vet jag inte, men Ankh-korset i guld från Egypten är ett souvenirköp som jag aldrig kommer att ångra. Så det kan man väl känna sig lite stolt över kanske? *ger mitt 15-åriga jag en klapp på axeln*

 

 

Kommentarer :

#1: Mima

Det här var ett rätt så underhållande inlägg som jag gillade :) Jag har också en nyckelring med Nazarer eller vad de hette :) Den nyckelringen sitter i min bilnyckel :)

Svar: Kul att du gillade inlägget! :) Smart att ha den i bilnyckeln, det borde ju ge ett liknande skydd (får man hoppas, alltså), samt att den kanske skyddar dig från att tappa bort bilnyckeln, hehe ;)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :