bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Shopping på Teneriffa - allt från loppmarknad till lyxshopping

Många kanske förknippar Teneriffa med plastiga souvenirer, men den som söker hittar även riktigt prima shoppingupplevelser på ön, det gäller bara att veta vart man ska åka! I denna guide tipsar jag om det mesta från loppmarknader och matmarknader till trendshopping och lyxshoppingcenter - mestadels platser som jag själv besökt.
 
tips på shopping Teneriffa: trendshopping, shoppincenter, lyxshopping, matmarknader, vanliga marknader, loppmarknader, china shops m.m.
 
Trendshopping och kedjor på Teneriffa
 
På södra Teneriffa skulle jag främst rekommendera det relativt nyöppnade Siam Mall, alldeles intill Siam Park. Detta är shoppingcentret med bäst utbud på södra delen av ön och är dessutom väldigt snyggt och fräscht, samt har ett lagom stort urval av restauranger, caféer m.m.! Helt fritt från souvenirer dessutom.
Står man ut med lite souvenirbutiker här och där så är även shoppingen i Las Americas (Centro Comercial Safari m.m. - finns flera center på samma lilla område) acceptabel. Men ingenting häftigt direkt som man behöver känna att man måste vallfärda till.
 
Bästa trendshoppingen hittar man dock i huvudstaden Santa Cruz. Det största och bästa shoppingcentret som jag känner till är Centro Comercial Meridiano, som har många stora kedjor och framför allt Primark måste nämnas i detta sammanhang! I detta shoppingcenter spenderar jag utan problem en hel dag! Finns flera matställen också. I närheten finns även varuhuset El Corte Inglés som jag tycker är värt ett besök.
 
Lyxshopping i El Duque
 
C.C. El Mirador i El Duque (Costa Adeje) är ett litet shoppingcenter med några märkesbutiker som ligger intill Playa del Duque, och ser ut som en liten sagostad i miniatyr med en mysig liten plaza i mitten. Bör ses om man befinner sig i närheten, främst för att det är så himla fint! För mera lyxshopping (eller kanske fönstershopping..) rekommenderas C.C. Plaza del Duque som ligger i närheten. Där finns dock även ett par butiker med lite mera mänskliga priser, t.ex. Mango.
 
Småbutiker i Los Cristianos
 
 Ett par gator i Los Cristianos som jag tycker är lite småmysiga att strosa längs och som inte känns lika hektiska som t.ex. strandpromenaden är Av. de Suecia och Calle Juan XXIII. Där finns en del små butiker som inte hör till de stora kedjorna, men där man kan hitta fina saker. T.ex. El Rincón de María (underbara saker till hemmet) och Star Trek Fashion (jag vet, fruktansvärt namn, men jag hittar alltid nåt snyggt där och i princip alla kläder är tillverkade i Italien/EU, vilket känns bra). Även Ale-Hop med allt möjligt härligt krimskrams samt O Bag Factory Tenerife med sina härliga väskor och accessoarer som man komponerar själv på Av. Los Playeros vill jag tipsa om!
 
China shops och krimskramsmarknader
 
China shops har snorbilliga saker - allt från makeup och maskeradgrejs till saker till hemmet och kläder. Blandad kvalitet, men jag har faktiskt lyckats fynda smink, nagellack och en underbar klänning i såna butiker! Ett par förslag på china shops är den i Los Cristianos intill busstationen och en ganska nyöppnad och stor shop i Las Chafiras. I Las Chafiras hittar man även en del butiker med saker till hemmet, elektronik m.m. (kan vara smart att ta en titt där ifall man flyttar till Teneriffa, i Las Chafiras köpte vi t.ex. vår tv). 
 
Sen finns det en hel del öppna marknader på ön, som äger rum på lite olika veckodagar. Här hittar man en massa krimskrams samt kläder, skor m.m. Ungefär vad man hittar i souvenirbutikerna, men ofta till ett billigare pris. De jag har varit på är den i Los Cristianos (söndagar) och den i El Duque i Costa Adeje (torsdagar och lördagar). Håll koll på värdesaker då det brukar vara mycket folk och ställvis trångt. Fler marknader på Teneriffa hittar ni här.
 
Loppmarknader
 
Är ni ute efter att fynda riktigt billigt, skaffa något till hemmet eller bara hitta något av det ovanligare slaget så kanske en loppmarknad kan vara intressant! I Guargacho fyndade vi splitternya dricksglas och en begagnad mikro och den borde äga rum på lördagar och söndagar.
Jag har även varit på en marknad med både nytt och begagnat i Santa Cruz. Den sträckte sig över ett par olika gator nära La Recova och den borde äga rum på söndagar.
 
Mat- och delikatessmarknader
 
 
Även om jag sällan köper något så är det alltid trevligt med mat- och delikatessmarknader. Jag har hört gott om den i San Isidro (lördagar och söndagar), men har ej besökt den själv. Även t.ex. Los Cristianos brukar ha en liten marknad med delikatesser och hantverk. Själv tycker jag att Mercado de Nuestra Señora de África (även kallat La Recova) i Santa Cruz är extra trevlig. Det är en sorts bazaar med kött, frukt och grönt, växter och andra specialprodukter som har öppet alla dagar i veckan till kl.14 om jag är rätt informerad. Missa inte om ni besöker Teneriffas härliga huvudstad!
 
Har ni besökt någon av de nämnda platserna? Tipsa gärna i en kommentar ifall ni känner till flera härliga ställen för shopping och fynd! :)
Och säg gärna till ifall jag gett ut fel information, t.ex. ändrade öppettider och dagar

Kommentarer :

#1: John Jonasson

Fina och bra recensioner du skrivit! Verkligen intressant att läsa. Får ha länken till din sida med om man åker dit. :)

Svar: Tack, kul att det uppskattades! :) Ja det tycker jag du ska, hehe :)
Maria

skriven
#2: Lis Mari

Av: Ja, sååå glad :-D han har god smak!

skriven

Kommentera inlägget här :