bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Våren som blev sommar, även i år

Så har vi klarat oss genom denna minst sagt märkliga vår - även vädermässigt men framför allt på grund av ni-vet-vad. Precis när jag höll på att ge upp hoppet om en sommar 2020 efter diverse bakslag med snö och dylikt så började kvicksilvret äntligen stiga till somriga temperaturer i denna del av Finland.
 
Under april har jag bland annat hunnit med ett par vandringsleder i Monäs och Pensala. Jag har även fantasirest genom att t.ex. laga indisk mat en kväll och kolla härliga reseprogram på tv.
Nedan följer bilder på en del andra saker som förgyllt slutet av april och maj månad för min del.
 
Jag har druckit te i skogen, och coronafikat med mamma. Nu på sistone har det dock inte kännts lika nödvändigt längre att bara träffas utomhus, då coronaläget de senaste veckorna tycks ha varit nästan icke-existerande där jag bor. Får se om det förblir så även framöver.
 
Jag har varit kattskötare ibland då mamma varit borta en dag eller två, och passade då på att gosa extra mycket med Ronja.
 
På grund av eländigt väder vågade vi oss på att fira morsdag inomhus (firades 10.5 i Finland). Redan då började läget kännas lugnt här vill jag minnas. Det blev skånsk spettekaka (som jag fick i min care package av en svensk resebloggkollega) med jordgubbar, mörkchoklad och vispgrädde.
 
Det tog ganska länge, men äntligen hittade jag inspiration till att måla akvarell igen! Jag blev faktiskt väldigt nöjd med min starry sky, en av mina absoluta favoriter hittills! Det var kul att testa akvarellpennor för första gången också.
 
Samtidigt som jag handlade morsdagsrosen så hittade jag världens sötaste miniorkidé som absolut behövde följa med mig hem. Den hittade sin plats på mitt nattduksbord. Bland det ljuvligaste jag sett.
 
 Jag fick min moment of fame i regionens dagstidning Vasabladet. Två av mina bilder och ett citat av mig fick vara med i den artikeln.
 
Valborg firades på jobbet med nyfriterade munkar och rosépommac. På kvällen njöt jag av en rosécider hemma i lugn och ro.
Grillsäsongen startade 23 maj, jag vill minnas att det var den första dagen i år då jag kunde sitta ute delvis med t-shirt. Ibland har jag druckit mitt kvällste på balkongen till solnedgången.
 
Jag har njutit av grönskan som plötsligt exploderade och ätit glass med kusinerna.
 
Jag har varit på små upptäcktsfärder i Oravais och i Vasa där jag gick Edvinsstigen tillsammans med en vän. Mer om detta i kommande blogginlägg.
 
De allra sista dagarna av den sista vårmånaden spenderades med goda vänner. Först en tjejkväll och sleepover med en av mina bästa barndomsvänner och dagen efter blev det parkhäng och Korvgörans med några andra vänner som jag inte sett på länge. Chupa Chups är verkligen som slickepinne i flytande form kan jag intyga..
 
Välkommen juni, snälla bli fin och varm - med lagom regn däremellan så naturen mår bra.
Hur har du haft det på sista tiden?
Taggar: finlandssvenska bloggare, sommartider, vardagen, vardagslyx, vår;

Kommentarer :

#1: Ditte

Vad trevligt att läsa om och se bilder från din vår. Och visst blev den annorlunda i år i mångt och mycket. En hel del trevlighteter blev det ju.
Extra roligt att du var med i Vasabladet.

Svar: Ja verkligen, och inte så ofta man får vara med i en tidning :)
Maria

skriven
#2: Ann

Vad kul att du hamnade i tidningen, grattis! :D

Svar: Tack ska du ha, det var en rolig överraskning :)
Maria

skriven
#3: Bland Kastruller och Vinglas

Vad mycket roligt du hittat på och dessutom hamnat i tidningen! Blev nyfiken på rose pommac!!
Visst hittar man på saker, fast kanske inte i samma galna tempo. Njuter gör vi av solens strålar
Kram Kajsa

Svar: Rosepommac är mycket godare än vanlig pommac tycker jag, väldigt fräsch sommardryck! :)
Maria

skriven
#4: Bosse Lidén

Intressant att se och läsa vad du hittat på i dessa speciella tider. Din kreativitet har tydligen jobbat på högvarv.
Trevlig helg

Svar: Kul att du tycker det! :) Jo man får vara lite påhittig.
Maria

skriven
#5: Annie - Stora Små Äventyr

Härligt med många fina stunder! Mysigt med te i skogen och kattvaktande :) Kram

Svar: Ja verkligen mysigt :) Nu har myggorna dock hittat till skogen, så det gäller att dränka sig i myggmedel om man vill vara där nu..
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :