bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Fantasiresor i köket - Italien

Förra gången jag fantasireste i köket var destinationen Indien, nu valde jag att bege mig till Italien. Jag har bara ätit cannelloni en gång tidigare och nu tyckte jag det var hög tid att jag testade laga det själv. Det är en cylinderformad pasta som man fyller med något gott. Lite lasagnekänsla, men i form av rullar istället. Jag utgick delvis från receptet på paketet, men jag ville ha ett vegetariskt alternativ så det blev sist och slutligen en egen version. Mamma mia, så nöjd jag blev med denna maträtt - jag njöt av varje tugga!
 
 
Jag noterade inga exakta mängder, men nedan följer listan på allt som jag la i min cannelloni, samt beskrivning hur jag gjorde den.
 
- cannelloni-rullar
- färska champinjoner
- gullök och vitlök
- basilika
- smulad buljongtärning
- chiliflingor
- maletköttkrydda
- tomatkross
- matlagningsgrädde
- riven ost och grana padano
 
Hacka champinjoner fint, hacka även gullök, vitlök och några blad färsk basilika.
Fräs först upp löken en aning, sedan vitlöken och champinjonerna tillsammans med smulad buljongtärning. Häll i tomatkross och blanda i basilikan, lite chiliflingor och maletköttkrydda. Häll sedan i matlagningsgrädde och koka upp. Jag la dessutom i lite grana padano och riven ost som fick smälta i såsen. Jag fyllde cannelloni-rullarna med såsen som inte bör vara för rinnig och radade dem i en ugnsform. Jag hällde resten av matlagningsgrädden och tomatkrossen över alltsammans och toppade med ytterligare lite grana padano och en hel del riven ost innan det åkte in i ugnen. Ca. 20 minuter i 225 grader och så var det färdigt. Man kan gärna dekorera med några basilikablad och ytterligare lite grana padano. Buon appetito!
 
 
Har du någon italiensk favoriträtt?
 
 
Taggar: fantasiresa, italiensk mat, matlagning, matrecept;

Kommentarer :

#1: Ann

Men åh vad det där ser gott ut!
Jag har aldrig testat att laga cannelloni men har ätit det flera gånger, och älskat det, nu blev jag sugen på att testa :)

Jag vet faktiskt inte om jag har nån favoritmat i det italienska köket, men pasta är en STOR favorit hos mig!

Svar: All sorts pasta är ju jättegott :) Cannelloni är inte svårt att laga, men däremot är det petigt så du kanske inte ska bjuda hem hela släkten när du lagar det ;)
Maria

skriven
#2: Emma Engström

Åh det här är verkligen Italiens smaker! Som man saknar det landet 🥰

Svar: Jag har inte ens varit i Italien än, av någon anledning skjuts det landet bara upp hela tiden... Men jag älskar italiensk mat oavsett, åt speciellt mycket italienskt då jag levde samboliv med en italienare på Teneriffa för några år sen :)
Maria

skriven
#3: Bland Kastruller och Vinglas

Du verkligen reser ig i minnenas värld genom maten. Gillar medelhavsmat starkt, och Italien är ju fantastiskt. Vi gärna resa till flera platser i framtiden som chinque terra, sicilianska, sardinien och Rom
Kram Kajsa

Svar: Medelhavsmat är najs!
Maria

skriven
#4: FREEDOMtravel

Oj vad gott det ser ut! Vi har ofta fått tråkig mat i Italien, men jag gillar oliver och italienska tomater :)

Svar: Jag har iofs inte varit i Italien än, men den italienska mat jag ätit på annat håll (t.ex. Teneriffa där det bor mycket italienare) har jag ätit mycket gott :9
Maria

skriven
#5: Jossus Travelpics

Jag brukar göra cannelloni fylld med ricotta och spenat. Har blivit en av mina favoriter.

Svar: Just ricotta och spenat är ganska klassiska ingredienser har jag för mig :) Kanske testar det nästa gång!
Maria

skriven
#6: Mia

Oj, nu rinner snålvattnet! Har testat att laga cannelloni med älgkött, kanske inte direkt superitalienskt, men väldigt gott... din variant verkade också lockande!

Svar: Låter roligt med älgkött - lite Italien möter Finland :D
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :