bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Koh Larn - Other Island Stories

Koh Larn är som sagt en liten ö där man inte gör så mycket annat än chillar på stränder. Här kommer ändå ett gäng bilder bortom stränderna, främst från huvudbyn Na Ban och resorten jag bodde på. Och lite om mat och åskväder.
 
Na Ban, Koh Larn Island, Pattaya
Något matställe, längst bort tror jag det finns en liten resort. Ser så harmoniskt ut.
 
Koh Larn Na Ban village - tuktuks
De officiella stränderna på ön, och tuktuks som väntar på kunder vid piren.
 
Naban main village on Koh Larn Island, Pattaya
Ja att äta är förstås också ett bra sätt att spendera tiden på. Det mesta i matväg hittar man i den söta huvudbyn Na Ban, men även på några andra ställen. De flesta stränder har någon form av matutbud också, men ni kanske inte ska förvänta er några kulinariska upplevelser där.
 
Koh Larn - tempel i huvudbyn Naban och bahtbuss
Öns tempel i huvudbyn, och en bahtbuss. Detta och mina fötter använde jag som färdmedel under vistelsen. Ja det blev också tuktuk en gång faktiskt.
 
Koh Larn - öar nära Bangkok och Pattaya
Här var linsen suddig av flottig solkräm. Jag försökte fånga öns grönskande landskap på bild medans bahtbussen susade fram på väg från Nual Beach.
 
ananas, tuktuk och majs på Koh Larn, Thailand
Det är något med denna bild till vänster som jag gillar. Kanske för att det är något av en ögonblicksbild - tjejen i tuktuken samtalar med en försäljare, och tjejens tröja matchar dessutom så bra med de kokta majskolvarna i förgrunden. Till höger en påse med ananasbitar - den godaste ananasen jag ätit i hela mitt liv!
 
thaimat och chang öl på Koh Larn, Pattaya
En av måltiderna jag åt på ön, ris med nötkött och grönsaker, på ett prisvärt ställe längs med huvudgatan (mittemot 7-eleven). Om kvällarna satt jag på terrassen vid mitt rum med en Changöl och lite snacks och njöt av den behagliga kvällsluften, ljuden från syrsorna och i sällskap av ett antal geckoödlor som höll till på väggar och tak.
 
resort katt på ön Koh Larn, Thailand
Jag fick även lära känna resortens egna katt. Så lugn och mysig, och satt ibland bredvid mitt bord när jag åt frukost. Borde inte alla resorter ha en katt så säg?
 
stora syrsor djur i Thailand
Och så denna roliga varelse. Någon sorts syrsa, eller nån slags vårtbitare? Vet inte, men den var ungefär lika lång som min hand och satt på utsidan av mitt rum på dörrhandtaget. Jag hoppade till lite först så ölflaskan höll på att flyga ur handen, men sen satte jag igång med att både fota och filma. Den vinglade fram och tillbaka på handtaget som om den druckit lite för mycket Chang, och när jag flyttade på mig så följde den mig konstant med blicken. Sen ville den in i mitt rum men där sa jag "nehej du, du kommer inte in hit!". Tyvärr tyckte min telefon att det var lite svårt att hitta fokus, så inte bästa videokvalitet.
 
Castello Resort Koh Larn - åska i Thailand
Det var skönt att kasta sig på sängen en stund mellan strandbesöket och middagen. Det åskade ett par av kvällarna, men speciellt en av kvällarna var det extra intensivt. Inte så att det nådde riktigt fram till ön, men man kunde höra mullret och se massor av blixtar över fastlandet. Jag tog bilden ovan till höger när det var som intensivast och det var inte alls svårt att fånga blixtarnas ljussken på foto. Själva blixtarna ville dock inte riktigt fastna på bild, men jag filmade in ett antal videor. Jag steg även upp senare på natten då blixtarna lyste upp så starkt att jag nästan blev bländad. En fantastiskt upplevelse för mig som älskar åska. Här nedan en gif som jag gjort.
gif thunder koh larn Thailand
 
åska över Pattaya, sett från ön Koh Larn
Kring solnedgång vid piren - färja och i bakgrunden drar åskvädret in över Pattaya.
 
Koh Larn - islands near Pattaya and Bangkok, Thailand
 
Har du besökt någon thaiö, eller kanske någon mysig tropisk ö i något annat land? Var har du upplevt ditt coolaste åskväder?
Taggar: Koh Larn, Thailand, pattaya, reseinspo, restips, soloresenär, thaimout;

Kommentarer :

#1: Ann

Åh, du ser ut att ha haft en underbar resa!

Svar: Ja verkligen! :)
Maria

skriven
#2: Emma Engström

Vilket mysigt och roligt inlägg! Tycker det är så kul att få se och följa med hur det ser ut i länder och i detta fall öar som man inte hört om innan :D

Svar: Tack vad roligt att du tycker det :)
Maria

skriven
#3: Jossus Travelpics

Oj vilka härliga upplevelser, även om syrsan var lite skrämmande.

Svar: Ja det var så härligt där! Tyckte syrsan var mest rolig, om än jag blev något skraj först :D
Maria

skriven
#4: Annie - Stora Små Äventyr

Så mysigt, det är nästan så att jag längtar tillbaka till Thailand nu :P
Och cool insekt :)
Jag var på Koh Lanta 2006 och på Phuket 2008 :)

Svar: Ja det var faktiskt ett intressant och härligt land av det lilla jag hann se :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :