bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Tankar kring hösten

Jag blev inspirerad att skriva en liten höstlista efter jag läst Malin Lundstens peppiga höstlista, så här kommer min modifierade variant! Fyll gärna i den du med och länka tillbaka till mig.
 
Hur har min höst varit hittills?
Väldigt hektisk med heltidsjobb, studier och praktik. Och så planerandet kring höstresan. Har inte hunnit så mycket med bloggen, och inte haft den egentid som jag egentligen behöver. Men jag kämpar på och har i alla fall lite mindre ett tag framöver då jag har fått undan första hjälpen-kursen. Och så har jag ju resan att se fram emot! Har haft besvär med ryggen som jag fått en del hjälp för (och tips om självhjälp), och har stundvis varit enormt trött medans andra haft diverse förkylningar och magsjukor. Har än så länge klarat mig undan något värre, men att vara helt utmattad vissa dagar är ju inte ultimat det heller. Men jag blickar framåt!
 
höstlista 2018
 
Vad vill jag göra/uppnå i höst?
- vandra i skog och mark
- höstmysa i soffan
- komma framåt med studierna (jag har nämligen börjat studera till specialhandledare för barn och ungdom genom läroavtal) samtidigt som jag strävar efter att fortsätta utvecklas på jobbfronten
- få ordning på min krånglande rygg och få in någon form av fysisk träning så mycket som tiden och orken tillåter
- hitta lite tid ibland att umgås med nära och kära
 
Vad jag hoppas kommer hända:
- jag får behålla mitt jobb efter årsskiftet och därmed också behålla mitt läroavtal (det ska nämligen läggas bort en hel del personal på grund av att det knappt anländer några flyktingar till Finland just nu)
- jag får behålla min hälsa
 
roliga höstlistor
 
Hur såg min höst ut för 1 år sedan?
Ifjol började jag kort efter att jag återvänt från Australien hoppa in på olika grupphem för minderåriga ensamkommande, och snabbt blev det i praktiken ett fulltidsjobb och så fick jag småningom ett kontrakt på min nuvarande arbetsplats. Jag var modigare med att använda finskan jämfört med tidigare och utvecklades på många fronter. Jag fyllde även 30 år vilket såklart firades med nära och kära!
  
Detta bloggade jag om för exakt 1 respektive 2 år sedan:
- bilder från en dimmig daggpärlskantad höstdag
- snyggaste höstklänningen som finns i min ägo
 
blogglistor om hösten
 
Vart ska jag resa?
Till Israel i oktober, närmare bestämt om 6 dagar!
 
Hur tänker du kring din höst 2018?
Taggar: blogglista;

Kommentarer :

#1: Emma Engström

Hoppas verkligen du får behålla jobbet, håller tummarna!! Kram

Svar: Tack ska du ha! :)
Maria

skriven
#2: Jessica Högberg

Oj, hektiskt och härligt! Önskar dej en fin resa och lycka till med studier, jobb och annat som kan behövas;)

Svar: Jo, hektiskt har det varit, kanske inte så härligt alla gånger då jag varit rätt trött ibland ;) Tack så mycket <3
Maria

skriven
#3: Fantasy Dining

Så kul med höstlistor, har inte hunnit med att göra någon i år. Ibland räcker tiden inte till. Ska bli kul att följa din resa.

Svar: Nej det blir lite knappt med tiden ibland :) Tack, kul att du vill följa mig!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :