bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Downtown Singapore - lyx, turistklyschor och uttrar

Downtown Singapore - Luxury, Tourist Clichés and Otters
Today I want to give you a little view of a quite stereotypic side of Singapore. As I have stressed before, Singapore is actually more diverse than you might think, and believe it or not: with not always perfectly clean streets! The Downtown Core however, matches most people's idea of Singapore very well - scyscrapers, modernity, luxury and no trash. In this part of the city you may enjoy some of the most touristic icons, such as The Merlion, The Shoppes and Gardens by the Bay. You might even see otters in the waters, something I didn't expect at all! I hope you'll enjoy the pictures below!
 
Jag har tidigare bloggat om bland annat Singapores multikulturella matutbud och den färgsprakande stadsdelen Little India, så nu tänkte jag igen variera med ett mer stereotypiskt inlägg. Den allmänna bilden av Singapore brukar väl vara rena och skräpfria gator, skyskrapor, modernitet och lyx - så här får ni ett inlägg med mer av den varan. Dagens teman alltså: turistiska sevärdheter, lyxkänsla och dagens överraskning: uttrar mitt inne i stan!
 
Big tourist attraction in downtown core of Singapore - Merlion
Här en av Singapores mest berömda turistattraktioner: Merlionstatyn - med ett lejons huvud och ens fisks kropp, som sprutar ut vatten ur munnen. Detta är Singapores maskot och symbol för landet. I bakgrunden ser ni skyskraporna som ger den där mäktiga storstadskänslan.
 
Downtown Singapore - the Esplanade bridge and a river boat
Vy över Esplanade Bridge, floden, moderna byggnader och en söt flodbåt som jag tyckte var en trevlig liten färgklick.
 
sevärdheter i Singapore: Merlion och Marina Bay Sands / Sightseeing in Singapore downtown
Här har vi Merlion igen, som blickar ut mot en annan turistattraktion: hotellet Marina Bay Sands. Man behöver verkligen inte bo på hotellet ifråga för att imponeras av det! Själv bodde jag ju i ett billigt hostel i Little India och det funkade bra det med. Men visst hade det varit lite coolt att uppleva deras infinity pool.
 
Efter att jag beskådat hur turister sett helt fjolliga ut med gapande käftar i sina försök att få till en bild där det ser ut som att de sväljer vattnet som Merlion sprutar ur sitt gap (det såg så lustigt ut och det tog en liten stund innan jag fattade vad folk höll på med!), påbörjade jag promenaden runt vattnet för att komma till lyxshoppingcentret The Shoppes. Det var inte mycket folk i rörelse där, så det var avslappnande och skönt. Piren nedan var speciellt trevlig att vandra längs.
 
Clifford Pier and skyscrapers in Singapore - skyskrapor och promenad i Singapore
 
Luxury hotel in Singapore - The Fullerton Bay - lyxhotell i Singapore

För att komma vidare behövde jag tydligen gå genom foajén i The Fullerton Bay Hotel. Eller så var jag bara blind och inte såg var det egentligen var meningen man skulle gå. Men vem vill inte vingla runt i ett lyxhotell åtminstone i några ögonblick? Det var dessutom skönt att njuta av luftkonditionering för en minut, det var ju minst 30 grader utomhus.
 
Wildlife/animals in Singpore: Otters in downtown/cbd - djurliv i Singapore: uttrar i centrum
 
När jag kommit ut i den kvava luften igen och promenerade vidare, fick jag plötsligt syn på ett gäng uttrar som mumsade på fisk som någon tydligen kastat åt dem. Himmel vad söta djur, och man fullkomligt smälter av deras pipläten! Om man inte redan smultit bort i värmen, vill säga. Jag kunde inte komma så nära att jag kunde knäppa en bättre bild än såhär, tyvärr.
 
Bayfront in Singapore, Olympic Walk
Så var jag på andra sidan vattnet och nästan framme vid shoppingcentret. Singapore förespråkar idrott och därför verkar Olympic Day firas ganska seriöst varje år i landet.
 
The Shoppes luxury mall in Singapore - lyxshopping i Singapore, shoppingcenter
Så var jag inne i svalkande The Shoppes. Det där med luftkonditionering är verkligen på gott och ont, för jag vågar nästan skylla på singaporianernas förkärlek för temperaturer som nästan känns som att kliva in i ett kylskåp att jag blev så tokförkyld som jag blev, just under resan i Singapore. 
 
Sampan gondola ride in The Shoppes mall, Singapore / gondoltur i shoppingcenter The Shoppes, Singapore
Inne i det stora shoppingcentret finns bland annat en konstgjord kanal där man kan åka på en liten gondoltur, om man känner för det. Jag nöjde mig med att ta foto på spektaklet.
 
Gondola river in luxury shopping center The Shoppes, Singapore / gondolfärd i lyxiga shoppingcenter The Shoppes
En sak som jag tycker är lite skoj med Singapore, är hur de skapar riktigt häftiga saker, och inkluderar lite miljötänk i det hela. Kupolen som det rinner vatten ur kallas "Rain Oculus", och det är den som samlar upp regnvattnet som används i shoppingscentrets kanal. Detta regnvatten ska även senare gå vidare till toaletterna och används allså för att spola, istället för att pumpa in vatten från annat håll. Troligtvis har de reservrör med vatten ifall regnvattnet inte räcker till.
 
TWG Tea Salon & Botique - tea infused ice cream / teinfuserad glass (glass med te) i shoppingcenter The Shoppes, Singapore
 
Det blev aldrig någon afternoon tea i TWG Tea Salon, men glass med teinfusion ville jag prova på eftersom det är första gången jag stöter på något sånt! Jag tror jag valde smakerna Napoleon Tea (dulce de leche) och Earl Grey Fortune (svart te, choklad och bergamott). De var inte sådär sötsliskiga som glass ofta är, utan mera fräscha och lätta. Speciellt den med choklad smakade inte alls sött, det var lite som att äta riktigt mörk choklad, fast i glassform. Kändes lyxigt, men kostade inte mer än vad jag är van vid att betala för en vanlig glassportion.
 
TWG glass i Singapore / TWG ice cream in The Shoppes
 
 
Dagen fortsatte med ett besök i Gardens by the Bay.

Kommentarer :

#1: Ann-Louise

Intressant läsning, Singapore ligger just nu väldigt högt på min lista över platser som jag vill åka till inom den närmaste framtiden.

Svar: Men vad kul, hoppas du kan hitta lite tips i mina blogginlägg om Singapore inför din framtida resa :)
Maria

skriven
#2: Oscar Andren

Trevligt inlägg! Jag ska själv till Singapore i februari och då kommer jag säkert besöka de platser du skriver om. Jag kommer också skriva minst ett inlägg i min blogg.

Svar: Tack! Men vad kul, ser fram emot att läsa om din resa sen! :)
Maria

skriven
#3: John Jonasson

Härliga bilder av den fantastiska staden/landet. Ett land jag skule vilja resa till.

Svar: Tack så mycket! :)
Maria

skriven
#4: Marianne - Glimt av verden

Så kult med gjenbruk av vannet!

Svar: ja verkligen!
Maria

skriven
#5: Hanna Karlsson

Vilket intressant inlägg. Tack för rundturen. :-)

Svar: Varsågod, tack för att du läste :)
Maria

skriven
#6: Elsa

oj wow, känns som en låtsasvärld typ? häftigt hur som helst!

Svar: Ja, lite så :) Verkligen häftigt ställe!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :