bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Bokrecension: Vad heter ångest på spanska?

Boken är ett recensionsexemplar från Förlaget 
 
 
Det gick rätt snabbt att läsa ut Vad heter ångest på spanska? av Michaela von Kügelgen, då jag de flesta kvällar avslutade dagen med att läsa ett eller flera kapitel. På samma vis startade jag en ny dag, om jag inte hade tidig väckning. Vad tyckte jag om denna bok, som jag sett så fram emot att få läsa?
 
 
Först omslaget: så himla snyggt! Ananasen som syns på pärmen pryder även varje nytt kapitel i boken. Denna ananas utgör även en liten ledtråd till vad som komma skall senare i boken - man inser ganska snabbt att det inte bara handlar om någon random utsmyckning. Så illustrationerna är verkligen genomtänkta!
 
Jag hade förväntat mig mycket igenkänning då jag själv halvt flydde till Australien för att samla ihop mig själv av diverse orsaker. Men sist och slutligen är Erikas historia inte densamma som min historia. Självklart fanns det ändå vissa sitationer som jag kunde relatera till, och det var väldigt lätt att sjunka in i boken och sätta sig in i hennes situation. Boken är i det hela mycket lättläst, vilket är så himla skönt efter en lång arbetsdag och man inte vill anstränga en trött hjärna alltför mycket. Det är ren avkoppling och ett nöje helt enkelt.
 
Handlingen är ändå inte alltid så lättsam, och efter att ha läst boken har man nog gått genom de flesta existerande känslor. Mycket ångestrelaterade känslor, som titeln antyder, men också glädje, åtrå och visdomar. Så det är ändå med en bra känsla som man till slut stänger boken. Boken slutade ungefär som jag ville, men jag skulle gärna vilja veta hur Erikas liv fortsätter efter detta. Ibland undrade jag också lite hur mycket av det som händer i boken som relaterar till författarens liv, eller om precis allt är fiktion. För Erikas känslor känns så levande på något sätt, så det känns liksom som att författaren själv gått genom saker i sitt liv som hon på något sätt förmedlar genom denna bok. Men det är förstås författarens privatsak.
 
Summa summarum är detta en bok som underhåller, berör och får en att själv fundera kring saker och ting - om där man befinner sig just nu, faktiskt är där som man vill vara för tillfället. Jag fick konstatera för mig själv att ja, där jag är just nu, är precis där jag ska vara. Om ett år kanske det är något annat jag ska göra, någon annanstans. Eller också inte. Det är hur som helst nuet som räknas.
 
 
Jag kan inte annat än ge boken 5 av 5 ananasar 🍍🍍🍍🍍🍍, så köp den helt enkelt!
 
 
Har du redan läst boken, vad tyckte du? Eller har du planerat att läsa den?
Taggar: bokrecension, boktips;

Kommentarer :

#1: Longevity - en blogg om hälsa

Har aldrig hört talas om den men den verkar bra.
Ang muskler, ja det är med lår och rumpa kräver lite mer av mig också om det skall bli något ;)

Svar: Jo den är riktigt bra! Det är en finlandssvensk bok så den är kanske inte så känd i Sverige ännu :)
Maria

skriven
#2: Malena

Kul att läsa vad du tyckte om den!! Har hört mycket om den, så den står på min to-do lista :)

Svar: Men då tycker jag du ska klicka hem ett exemplar :)
Maria

skriven
#3: Felicia

Den ska jag kolla in. Tack för boktipset :)

Svar: Så lite så :)
Maria

skriven
#4: Selma

Oh tack så jättemycket för boktipset, den lät verkligen grym 😍😍

Svar: Varsågod! :) Jag vet inte hur lätt det är att få tag i boken i Sverige, men jag tycker ju att det ska gå att beställa från nätet från Finland :)
Maria

skriven
#5: Hanna Karlsson

Tack för boktipset. Den ska jag hålla koll på. :-)

Svar: Gör det! :)
Maria

skriven
#6: Maria at Inredningsvis

tack för grymt boktips :)

Önskar trevlig helg!


LOVE Maria på Inredningsvis

Svar: Varsågod och tack detsamma :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :