bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Marias modifierade höstlista

Jag har sett en del höstlistor cirkulera i bloggar på sistone, och eftersom idag är den sista officiella sommardagen vill jag förstås också fylla i en lista för att välkomna den nya årstiden! Fast här kommer en lite annorlunda lista, med punkter från den jag hittat hos andra bloggare, och punkter jag hittat på själv. Fritt fram att låna listan av mig om man vill!
 
roliga blogglistor - höstlistan
 
Man vet att det är höst när: löven gulnar, händerna blir torra som fnöske och man börjar längta efter mysiga höstkläder.
 
I höst vill jag klä mig såhär: ledigt och sportigt i "active wear", eller kvinnligt och snygg i höstiga nyanser och sköna material. Jag hoppas på att få mycket tillfälle att använda denna underbara vardagsfina klänning:
 
 
Tre mål i höst:
1. bli bättre på finska (har redan anmält mig till en finskakurs, och hoppas på att få mycket skift på de ställen där jag vikarierar så jag får använda finska i praktiken också)
2. gå på gym regelbundet och bli fysiskt stark igen
3. påbörja något som man kan säga är jobb/karriärsrelaterat. Vill inte avslöja mer än så, för det är flera omständigheter som kommer avgöra vilken väg jag går och om någondera överhuvudtaget blir av i höst. Ni får veta när jag själv vet ;)
 
Hösten doftar: förmultnande växtlighet, krispighet och chaikryddor
 

Det bästa med hösten: den friska känslan i luften och början av hösten när naturen är så otroligt vacker! Samt myskvällar med tända ljus och godsaker.

Höst i Finland, härlig ljung i skogen

 

Det sämsta med hösten: Tröttheten och den gråa senhösten. Och att leva i rädsla inför den första ishalkan.

Mat som jag förknippar med hösten: Grytor och stuvningar med vinbärsgelé, soppor, chai-te, svamp och äppelmos.

Tre saker jag ser fram emot i höst: Förhoppningsvis lagom många arbetsskift med jobb jag trivs med, många härliga naturpromenader och kanske kanske någon liten resa.

höstlista / blogglista för hösten
 
Hur ser din höst ut? Lämna gärna en länk till ditt blogginlägg ifall du också gör höstlistan! 

Kommentarer :

#1: John Jonasson

Höstlista har jag aldrig hört talas om, ingen annan årstidslista eller för den delen. Men jag hoppas att hösten blir varm och skön. Innan avskydde jag hösten, men sedan jag började att fota för några år sedan uppskattar jag den mer,mest färgerna. Nu kom jag på vilken du påminner om, Maria. På det tredje fotot där man ser dit flätade hår; Lara Croft i Tombraider, fast blond. :)

Svar: Många bloggare är ju tokiga i listor av alla dess slag, kan handla om vad som helst: årstider, resor, mat, filmer eller bara lite dittan och dattan, hur kan du ha missat det ;)
Maria

skriven
#2: FREEDOMtravel

Jag ska jobba en hel del i höst ... men först blir det Medelhavskryssning! :)

Svar: Ja jobb är ju ett nödvändigt ont. Men trivs man med jobbet så har man ju roligt ändå :) Medelhavskryssning låter härligt!
Maria

skriven
#3: Hanna Karlsson

Kul att läsa dina svar. Här är min höstlista som jag skrev häromdagen. :-D http://hannafialotta.blogg.se/2017/september/en-hostig-lista-2.html#comment

Svar: Roligt, ska kolla in den! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :