bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Mello-finalen & examensfest

Det blev inget särskilt mello-inlägg idag trots allt, så jag säger bara grattis till Frans med sin låt som jag tycker blir charmigare för varje lyssning. Själv hade jag dock allra helst velat se Robin, Oscar Zia eller Ace Wilder gå till ESC. Men det får bli ok såhär. Vad tycker ni om resultatet, vann rätt bidrag? Och någon annan som älskade Måns nya tolkning av Heroes? Jag tyckte det var så underbart och oj vilken fin röst den lilla killen hade - hoppas han får uppträda även i ESC och att han då får sjunga mer än en rad!
 
Sen över till lite bilder från min examensfest igår. Det var en härlig dag med familj och släkt, så tack för det <3
 
magisterexamen Åbo Akademi, filosofie magister i tyska språket
Jag med betyget och magisteravhandlingen. Tyckte det passade att bära en dirndl (dräkt inspirerad av traditionella dirndls/tysk-österrikiska folkdräkter) med tanke på mitt huvudämne (tyska språket). Klicka här för att läsa mera om min examen och vad jag skrev om i avhandlingen.
 
fil.mag. Åbo Akademi
 Skålade i alkoholfri jordgubbscider
 
hallonmarängtårta från prisbelönta bageriet Aroma i Kvevlax
 Vi valde hallon-marängtårta från prisbelönta Aroma. Den var god och jag gillar hur syrligheten i tårtan balanserar den supersöta italienska marängen!
 
smörgåstårta med skinka från Oravais Rökeri
Smörgåstårtor från Lillkungs bageri i Oravais, älskar den med skinka! Vi hade dock lite specialönskemål, så vår dekorerades med Oravais Rökeri-skinka (min pappa har varit med och startat rökeriet i fråga, så kändes ju ganska självklart).
 
examensfirande, exam celebration
 
vit ros
 
tulpaner och J.P. Chenet ICE Sparkling Rose
Fick bl.a. en flaska mousserande vin, vem vill dela den med mig? ;)
 
Dirndl, Germany's Next Topmodel - Krüger MADL
 Och så lite tydligare bilder på min outfit. Denna dirndl kommer från en Germany's Next Topmodel-kollektion av märket Krüger.
 
Vad studerar ni/vad har ni studerat?

Kommentarer :

#1: Veronica Wallgren

Så mycket gott! Ser ut som en härlig kväll :)

Svar: Jo det var det! :)
Maria

skriven
#2: FREEDOMtravel

Vilken fin klänning och stort grattis!!! Ja du, studerat har jag gjort i evighet typ ;) Arbetsterapeut (kandidatexamen), folkhälsovetare (magister/masterexamen) och sen har jag doktorerat i folkhälsa (Med.Dr). Jag hejade på Wiktoria igår, men gillade Frans också.

Svar: Tack så mycket! :) Oj det var inte lite det..! Tror jag skippar doktorand-biten själv ;) Wiktoria och Frans var också bra!
Maria

skriven
#3: Danielas Dagbok

grattis till examen! :)

Svar: Tack! :)
Maria

skriven
#4: John Jonasson

Grattis Maria! :) Du är så fin och vacker, du kan vara stolt över dig själv, vilket jag tror du är! :D Du passar jättefint i dom kläderna som faktiskt är tidlösa och vackra.

Svar: Tack så mycket! :) Jo, dirndls är så himla fina!
Maria

skriven
#5: MATILDA

Såå gott med smårgåstårtor :D

Svar: Jo det är så gott, älskar skinksmörgåstårta! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :