bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Ny fräsch design!

Jag kände för att förnya min blogg lite grann (eller ganska mycket), bl.a. för att fira min nya kategori "Australien/Australia". Jag har dessutom varit dödstrött på den gamla som jag egentligen aldrig fick färdig, så nu valde jag en helt ny stilmall bland blogg.se's alternativ och börjar om från början designmässigt. Jag är inte helt och hållet färdig, men nästan. 
 
Det viktigaste bland de detaljer jag ännu tänkt fila lite på är att få bort den stora begynnelsebokstaven i varje inlägg eftersom det ser galet ut i de inlägg där jag börjar med en kort centrerad text, men har hittills inte kommit underfund med hur jag ska göra det. Förhoppningsvis lyckas jag luska ut det.
 
PS. Ifall ni stör er enormt på blogg.se's fula annonser högst upp så föreslår jag att ni installerar Adblocks. Funderar på att göra det själv faktiskt.
 
Så, vad tycks om min "nya" blogg?
 
 
 

Kommentarer :

#1: Jeanette

Va snyggt! Ny bloggdesign gör susen för att hitta ny inspiration för att skriva kommande blogginlägg. Jisses vilka maffiga annonser dom har...onödigt stora enligt mig.

Svar: Tack så mycket! Jo verkligen... Inte konstigt att folk vill installera adblockers - och då finns det reklamer som är ännu mer störande än dessa på min blogg, typ pop up-reklamer och videor som spelar upp sig i tid och otid...
Maria

skriven
#2: John Jonasson

Den är jättefin. Du har tagit bort godkännande av kommentarer också, det är bara massa jobb med det :)

Svar: Tack! :) Tja, det tar mig max en sekund att godkänna en kommentar, det som tar tid är att svara på kommentarer!
Maria

skriven
#3: Discovering The Planet

Superfint och fräscht. Gillar. Bara lite synd med den stora loggan i toppen.

Svar: Tack! Jo, det är synd.. Men jag installerade nu Adblockers så jag slipper åtminstone själv se på skräpet nu ;) Men ska överväga att betala för pro-konto och ta bort dem helt.
Maria

skriven
#4: Ämma

Så, nu testade jag från dator - så mycket bättre! Fast har man adblocker (vilket jag har) får man istället tips om andra bloggar där uppe - nästan likvärdigt stor som annonsen...

Svar: Hmm, vilken webbläsare har du? Jag har chrome och jag installerad nyss adblocker, ser nu istället för annonsen tips om andra bloggar percis som du, men det är en ganska smal remsa och inte i närheten så stort och störande som annonsen.
Maria

skriven
#5: FREEDOMtravel

Fräscht och fint! Den där annonsen är visserligen väldigt stor, men generellt tycker jag att Adblockers är ett problem. Om alla inför det kommer ingen kunna tjäna pengar i interntetvärlden... buhu

Svar: Jo förvisso.. Men adblockers skulle knappt ens behövas om annonserna i dagsläget inte skulle vara så orimligt stora, många och störande... Jag hoppas att adblockers får annonsörer att tänka om - jag menar, vill de hellre tona ner sig en smula, eller inte synas alls? Det allra värsta jag vet är pop up-annonserna, speciellt de som är i form av videor som automatiskt spelar upp sig. Nej vet du vad, det finns en sak som är ännu värre: när dessa videor inte poppar upp utan gömmer sig någonstans på hemsidan så man inte hittar dem och kan stänga av skräpet. Det är egentligen detta som får mig att installera adblockers... Hoppas verkligen att dessa överdrivna och störande reklamer kommer förbjudas, så mer "hederlig" reklam kan få finnas kvar.
Maria

skriven
#6: Katarina

Fin ny design. Jag tycker dock att rubrikerna är lite röriga. De kommer alla på en gång och man vet liksom inte riktigt vad de handlar om. Jag gillar bakgrundbilden men tycker du behöver jobba på kategoriseringarna så att man hittar. :)

Svar: Tack! Hmm, måste ta en titt på det, kanske jag kan fixa lite mera mellanrum mellan kategorierna om det är det du menar med att de kommer alla på en gång? Om du syftar på hur det ser ut via mobilen kan jag inte ändra sådana detaljer där enligt vad det verkar, det ser mera tydligt ut om man använder laptop eller stationär dator... Sen är jag inte säker på vilka kategoriers innehåll du blir förvirrad över. Kategorierna för olika länder t.ex. måste väl vara solklara vad de handlar om iaf? Likaså fotografering, tävlingar, ät- och drickbart m.m. tycker jag säger direkt vad det handlar om, eller är det bara för mig som det är självklart? :) Enligt mig går det även i de andra kategorierna att få en idé om vad jag tar upp där, t.ex. ytligheter där jag samlat allt "ytligt" (skönhetsprodukter, kläder m.m.). Fast svårt för mig att veta vad som är logiskt och ologiskt för andra när det är jag som tänkt ut dessa kategorier (försökt få dem så kortfattade som möjligt, men ändå försökt göra dem begripliga - men har tydligen inte lyckats så bra där) Hjälp mig gärna vidare med andra ord för jag vet inte riktigt vad det är jag ska jobba med :D
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :