bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Mitt första tryckta resereportage

Mitt namn har figurerat i regionala tidningar tre gånger hittills i år. Första gången var i våras när jag skickade in ett par bilder från min coronavardag där jag fikade i skogen och tältade i vardagsrummet för att liva upp vardagen lite - då fick jag en första liten moment of fame med bilder, namn och citat. På sommaren publicerades årets upplaga av I Rågens och Fjärdarnas Rike som är en bok med artiklar skrivna av diverse personer som har koppling till vår kommun på ett eller annat sätt. För min del var det dock oväntat att även en reporter från Vasabladet var på plats för att fota och intervjua mig och en annan ny skribent. Jag började känna på mig att detta coronaår är ett bra år att synas i tidningar, och att det antagligen kommer hända något mera innan året är slut.
 
Mycket riktigt så blev jag en höstdag plötsligt tillfrågad av Kustmedia om jag ville börja frilansa hos en annan lokal tidning som letat efter en ny reseskribent. Jag har aldrig skrivit något reportage för en tidning förut, så efter att ha fått lite instruktioner och tips som stöd var jag peppad att sätta igång att skriva om resan genom västra Australien. 
Jag fick bra feedback på min artikel och det kändes som julafton när ett tidningsexemplar snart dök upp i min postlåda. Mitt allra första tidningsreportage!
 
Maria Norrgård, Oravais, Vörå - reseskribent ByaNytt Kustmedia
Det var riktigt roligt att skriva på detta sätt, om än det var svårt att komprimera en 35 dagar lång roadtrip och plocka ut höjdpunkterna och annat som kändes väsentligt.
marias memoarer - finlandssvensk - reseskribent ByaNytt Kustmedia
ByaNytt kan man prenumerera på som e-tidning och papperstidning. Dessutom kan man köpa lösnummer online. Jag är osäker på var lösnummer i pappersformat brukar säljas.
 
Har du upplevt något moment of fame i år?
Taggar: finlandssvenska bloggare, resebloggar, resor;

Kommentarer :

#1: FREEDOMtravel

Vad roligt!!! Ser ju jättefint ut! Vi har skrivit några reportage för husbilstidningar, ett eller två i år tror jag.

Svar: Tack ska du ha! :) Vad roligt att ni också skrivit reportage! Just husbilstidningar passar ju perfekt för er!
Maria

skriven
#2: Ann-Louise

Så roligt, grattis!

Svar: Tack ska du ha :)
Maria

skriven
#3: Helena - Oh darling, let's be adventurers

Lite sent, men SÅ KUL!! Grattis. Ser väldigt fint ut.

Svar: Tack ska du ha :) Försöker få till nästa artikel nu som publiceras i början av nästa år är det tänkt :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :