bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Hosteltips - mysigt getaway i Lappo

Eftersom vi sedan ett tag tillbaka har haft Finlands värsta coronaspridning i mitt sjukvårdsdistrikt (Vasa) så har jag verkligen inte haft lust att resa runt eller vistas bland folk mera än absolut nödvändigt. Men tidigare denna månad var jag ändå tvungen att spendera ett par dagar i Lappo som ligger en timmes bilfärd bort och eftersom dagsprogrammen var så långa så bestämde jag mig för att jag gör klokast i att övernatta i denna småstad.
 
Ett av de första boenden jag kollade på var Hostel Hellanmaa som genast kändes rätt för mig. Stället hade fått mycket bra betyg, såg riktigt mysigt ut på bilderna, var prisvärt och hade perfekt läge för mig som skulle spendera dagarna på en närliggande plats en liten bit utanför centrala Lappo. För en gångs skull kände jag ingen beslutsångest kring valet av boende. 
 
 
Efter att ha spenderat två nätter där kan jag lugnt konstatera att stället uppfyllde mina förväntningar. Det fanns vissa basvaror i köket som t.ex. te, kaffe, frukostflingor och socker, men i övrigt hade jag med mig egen mat och kylvaror. Allting såg nytt och fräscht ut och mitt rum var hur mysigt som helst. Till min lycka råkade jag dessutom vara den enda gästen just de dagarna vilket innebar att jag hade hela huset för mig själv och kunde använda den gemensamma bastun och jacuzzibadkaret precis när jag ville. I annat fall delar man toaletter och badrum med övriga boenden.
 
Den lilla bastun rymmer inte många personer, men perfekt för soloresenären, ett par eller en liten småbarnsfamilj.
 
Förutom mitt egna rum och "spaavdelningen" så var köksön min favoritplats att hänga på.
 
 
Huset är ett gammalt mejeri tycker jag mig ha läst någonstans och ser inte så speciellt ut från utsidan, men inuti är det riktigt fint som du ser. Jag har för mig att det finns sammanlagt fyra rum, varav ett är dubbelrummet som jag bodde i, och de tre andra är familjerum. På gården finns en trädgård med grillmöjligheter, men det hade jag inte riktigt tid att utforska och det var ändå inte väder för det heller. Det sägs också att Hellanmaa är ett bra område för vandring.
 
Värdinnan som mötte upp mig på avtalad tid var trevlig och även om hon inte pratade svenska så förstod hon åtminstone språket - så hon kunde ge mig en rundvisning på finska och jag fick svara eller ställa frågor på svenska. Fint så! I övrigt finns det ingen reception här, men hon sa att hon bor i närheten så hon finns inte så långt borta om man skulle behöva hjälp med något.
 
En liten lekhörna för barnen. Jag var dock mer begeistrad över den fina kakelugnen.
 
Jag hade till och med en egen liten balkong. Den hade jag kanske utnyttjat om jag varit här en vacker sommardag.
 
Ett väldigt hemtrevligt hostel som jag varmt kan rekommendera! Vilket hostel, hotell eller dylikt bodde du på senast?
 
Taggar: finlandssvenska bloggare, hotell, närturism, restips, staycation, Österbotten;

Kommentarer :

#1: Veiken

Man blir glad när ett boende uppfyller förväntningarna. Vilken lycka att vara den enda gästen. Du kunde ha allt för dig själv. Vi har aldrig bott så att man måste dela toalett eller dusch. För oss gäller att ha toan och duschen på rummet!
Det såg hemlikt ut på bilderna. Bättre kan det inte bli!
Ha det fint!

Svar: Ja jag blir fortfarande glad när jag tänker på det stället :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :