bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Drömöar för framtiden

Jag tänker fortsätta med mitt ö-tema. I förra inlägget skrev jag om några av öarna som jag besökt, och nu tänkte jag lista öar som jag drömmer om att besöka. Det är både öar i när och fjärran, tropiska destinationer och äventyr på norra jordklotet.
 
ZANZIBAR
Denna ö utanför Tanzania verkar vara drömmarnas dröm. Vita stränder och turkost vatten, spännande kultur i Stone Town, snorkling, ljuvliga bungalows. Mycket mer än så behöver man ju inte egentligen.
 
dream island destinations - Zanzibar
CC0 Public Domain, pxhere.com
 
MADAGASKAR
Denna ö vill jag besöka för sin natur och sitt djurliv. I synnerhet längtar jag efter att få se lemurer  och kameleonter. Jag skulle satsa på regnskogsvandringar och naturligtvis känns det självklart med lite strandhäng också. Baobabträden vill jag också gärna se.
 
dream island destinations - Madagascar
CC0 Public Domain, axelle b / public domain pictures
 
SEYCHELLERNA
Hit vill jag naturligtvis för stränderna, det kristallklara vattnet och de vackra klipporna som är mjukt formade och ger ön sin speciella karaktär. Jättesköldpaddor och djungellivet känns också spännande.
 
dream island destinations - Seychelles
Bild av Walkerssk från Pixabay - Seychellerna
 
SVALBARD
Detta är en plats som jag dels beskrivit som ett drömresemål, men också som ett resmål som jag kanske inte kommer genomföra sist och slutligen. Det är en av mina ambivalenta destinationer så att säga - jag både vill och inte vill. Nå, jag skulle ändå gärna uppleva det söta samhället Longyearbyen, se norrsken och isbjörn, samt åka snöskoter genom glaciärlandskap.
 
dream island destinations - Svalbard
Bjørn Christian Tørrissen, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons
 
GOTLAND
Jag besökte Gotland som liten, men allt jag egentligen minns var Pippi Långstrumps hus och Lummelundagrottan. Det vore fint med en vuxenresa dit för att upptäcka den medeltida hansestaden Visby, se rauker och uppleva naturen i övrigt, hälsa på ulliga får och bada i Blå lagunen.
 
dream island destinations - Gotland Sweden
Saramg90, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons
 
ÖLAND
Här tänker jag mig vindmöllor, spännande landskap och historiska platser som t.ex. Gettlinge gravfält och Borgholms slottsruin.
 
dream island destinations - Öland Sweden
Image by Jan Nijman from Pixabay
 
Listan med drömmiga ödestinationer skulle naturligtvis kunna fortsätta både länge och väl. Filippinska Palawan, Salomonöarna, Cooköarna, Santorini, Färöarna, kanadensiska Newfoundland... 
 
Vilka öar drömmar du om att besöka? Vilken är den bästa ön du besökt hittills?
 
Taggar: resedrömmar, resigt, resmål;

Kommentarer :

#1: FREEDOMtravel

Gillar öar!!! Av dessa har jag besökt Svalbard, Öland och Gotland. Några favoriter är Färöarna och "Guldöarna" i Frankrike :)

Svar: Vilka spännande öar du besökt, härligt! :)
Maria

skriven
#2: Mia

Så mycket fint att drömma om! Gotland är högt på min lista, framför allt för att jag har släkt där - men har ändå bara varit dit två gånger för att hälsa på, en gång som 11-åring och en gång som 18-åring. Minns både resorna som riktiga höjdare!

Några öar jag annars drömmer om är Scilly islands, Korsika och varför inte en och annan söderhavsö när vi ändå håller på och önskar... :D

Svar: Ja det låter också som riktiga drömöar :) Ska se om jag uppfyller min Gotlanddröm småningom efter att världen är öppen igen.
Maria

skriven
#3: Jossus Travelpics

Jag drömmer också om Seychellerna, och kan tänka mig att Galapagos vore magiskt med tanke på djurlivet.
Sen har Europa många öar jag vill se, som Sardinien och Santorini.

Hittills är dom bästa öarna jag besökt Aruba och Mauritius.

Svar: Galapagos vore också en väldigt häftig djurdestination! :)
Maria

skriven
#4: Annie - Stora Små Äventyr

Jag har aldrig besökt varken Gotland eller Öland så det borde jag göra. Sen vill jag såklart tillbaka till Island :D

Svar: Tre spännande öar att besöka en dag :)
Maria

skriven
#5: Hilma

Men åååh vad sugen man blir på att resa alltså! Hoppas verkligen man kan börja göra det snart igen <3

Svar: Ja det är så länge nu att det nästan känns avlägset med hela konceptet att resa. Kommer säkert bli en konstig känsla den dagen man får göra sin första utlandsresa igen :)
Maria

skriven
#6: Amanda (Swedish Passport)

Gotland är och kommer alltid förbli världens bästa ö och så enkelt är det! Så Gotland står alltid överst på listan, men hade ju inte tackat nej till varken Svalbard eller Madagaskar för det ;)

Svar: Ja den ön verkar så himla fin! Synd att jag inte minns så mycket av den från när jag var liten.
Maria

skriven
#7: Ditte

Öar tycker jag mycket om och har besökt ganska många både i Sverige, övriga Norden och runt om i världen. Räknade häromdagen och många var det både i resten av Europa, (väldigt många i Grekland) Asien. Amerika, Afrika och Oceanien. Zanzibar finns med hos mig, Madagaskar, Syd Georgien och likaså Svalbard. Ja, det finns många. Gotland har jag besökt många gånger och dit komme jag gärna tillbaka. Några favoritöar är Falklandsöarna, Borneo, Nya Zeeland och flera av atollerna på Fidji .

Svar: Så många härliga öar du besökt! :)
Maria

skriven
#8: Ditte

Glömde. Öland har jag också besökt många gånger

Svar: Åh, Öland verkar vara en så mysig ö!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :