bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Peppiga Facebookgrupper om närturism och staycation

I dessa tider då det i princip inte har gått att resa och det ser ut att kunna dröja ett bra tag innan man kan resa någorlunda normalt igen så har det oundvikligen blivit populärt att börja utforska vad som finns i närmiljön och hemlandet. Det märks bland annat på Facebook med nya grupper som dyker upp där medlemmarna delar med sig av sina bästa tips på hemmafronten och i andra delar av landet. Vad gäller Sverige finns det grupper som t.ex. Resa i Sverige och Svemestra - alla Sveriges smultronställen. Min svenska bloggkollega Tina som just nu är bosatt i Oslo har nyligen skapat gruppen Semester i Norge.
 
Och så har jag precis gått och skapat den svenskspråkiga gruppen "Resa i Finland - närturism och utflyktstips". Det finns redan några grupper om att upptäcka Finland, men "Vandringar och strövtåg i Finland" har fokus på vandringsleder och naturstigar, medans "Poikkea polulta/På andra vägar"
förvisso är tvåspråkig, men verkar ha en övervägande finskspråkig krets ändå. Sen finns det diverse finskspråkiga grupper för de som vill utforska Finland, så jag kände att en helt svenskspråkig version vore väl inte helt knäppt. Denna grupp kan ju delvis också rikta sig till framtida turister från Sverige, även om det inte är direkt högaktuellt just idag. Men en vacker dag kan vi även välkomna besökare från vårt kära grannland!
 
 
Så välkommen med alla som är intresserade av att utforska underbara Finland, inom snar framtid eller någon gång senare! Är du med i någon annan trevlig grupp som du kan rekommendera? Tipsa gärna. 
Taggar: hemester, närturism, staycation, this is finland;

Kommentarer :

#1: Biggeros

Vilken ypperlig bra ide !! Man behöver verkligenntips på vägen i dessa tider. Nu gäller det inte oss för vi får stanna i Spanien. Jag är faktiskt inte bitter för jag kan upptäcka vissa delar i Spanien som jag har missat. Trevlig Pingst <3

Svar: Tack, vad roligt att du tycker det :) det låter inte som att du har så mycket att va bitter över som får vara i Spanien :D
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :