bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Mitt resiga hem

Jag har i dessa dagar underhållit mig med att beundra och fotografera alla resiga objekt som jag har i mitt hem. En del saker är souvenirer som jag tagit hem från mina resor, men jag har också saker som inte utgör något reseminne i sig, men som påminner mig om vissa platser i världen och helt enkelt är en fröjd för en resenärs ögon. Jag har försökt att inte fylla mitt hem med alltför många saker, men det är inte alltid det lättaste eftersom jag samtidigt älskar vackra ting. En svår balansgång där. Här kommer i alla fall ett gäng detaljbilder från mitt resiga hem. Har du några resiga saker eller prylar hemma du gillar extra mycket?
 
travel interior ideas diy photo wall
Denna fotovägg är ett lite långsiktigare projekt där jag kommer återanvända en del av fotona från min väggalmanacka med egna resefotografier. Dvs vartefter månaderna passerar kan jag om jag så vill klippa ut bilden och lägga till min fotovägg. Hittills har jag lagt upp januari, mars och april-fotona; katt i Kotor, Al-Aqsa-området i Jerusalem och kryddor från en bazaar i Jerusalem.

fridge travel memories magnets souvenirs postcards
Min kylskåpsdörr består mestadels av reseminnen. Här ser ni som exempel några kort från Australien, magnet från kattmuseet i Kotor, gulliga husmagneter från Amsterdam och Prag (vill gärna samla på mig fler liknande magneter från gulliga och fina städer så jag får en hel huslänga på mitt kylskåp) samt ett vykort från Gibraltar som jag fick hem i postlådan för någon månad sen.
 
seashells australia, ceramics tunisia - souvenirs
Stora snäckor som jag hittade i överflöd på en hemlig strand i Tasmanien, och en skål som jag tror pappa köpte när han var i Tunisien. Är ej säker, men på något sätt smög den sig in i min lägenhet för att jag tyckte den var fin...
 
souvenirs for kitchen: tile azulejos Madeira, food cultures recipy book
Ett stycke kakel från Madeira, och hamburgar- och texmex-kokbok när jag känner för en liten matresa.
 
inredning - gamla skolplanscher - Alhambra
En gammal skolplansch med Alhambra-motiv som jag fyndade på Juthbackamarknaden förra sommaren. Lite kantstött, men så fin i mitt sovrum och det är lätt att drömma sig bort när man ser på den.
 
reseinspirerad inredning: världskartor
Två av mina tre världskartor som finns i mitt hem.
travel inspired interior - world maps
souvenirs from Israel / Jerusalem: hamsa
Hamsaprydnad inhandlad i Jerusalem.
 
loppisfynd och antik inredning - bild ur gammalt uppslagsverk: djur i Australien
En vacker bild ur ett gammalt uppslagsverk, med olika Australiendjur. Detta fynd från Juthbacka kunde jag såklart heller inte motstå. Pyramiden är en souvenir från Egypten och vykorten köpte jag i Jaffa, Israel.
 
stadsposter / stadstavlor - Stockholm by Julia Bäck från österbottniska webshopen Aveo
Stockholmpostern från Aveo/Julia Bäck har förstås en given plats i mitt hem, den stad utanför Finland som jag besökt flest gånger, och vill besöka om och om igen! Inramat papyrusmotiv från Egypten, och en skymt av min didgeridoo som jag fick i gåva av en vän nyligen. Som en tillbakaresa till Australien att få spela på den!
 
orientalisk inredning: blå marrakech-inspirera kruka och nazar
Min favoritkruka som påminner mig om typ Marocko och Uzbekistan, och en nazaramulett från Turkiet. Jag har två sådana skyddande amuletter i mitt hem, och en i bilen... Supersticious? Inte alls.. I bokhyllan hittar man en del resiga böcker.
 
Vilka av mina resiga inredningsdetaljer gillar du mest?
Taggar: inredning, inredningsinspo, resebloggar, resigt, souvenirer;

Kommentarer :

#1: hopihopi

Vilken kul idé till inlägg, det tror jag att jag kopierar :) Min favoritinredningsdetalj är snäckorna. De skulle även passa in i vårt hem

Svar: Vad roligt, vore kul att få en titt i andras hem också :) Snäckor är underbara!
Maria

skriven
#2: Mia

Vilken roligt idé att återanvända almanacksbilderna, kommer att bli jättefint! Jag har förresten också husmagneter från Amsterdam, gillar dem skarpt... :D

Svar: Ja, det är ett roligt projekt, och skönt med något som inte behöver framskrida snabbt :) Husmagneter är bäst <3
Maria

skriven
#3: Bland Kastruller och Vinglas

Gillar din blivande fotovägg, hur läcker som helst. Men alla dina resiga saker är ju fin i minne iväg. Själv älskar jag snäckor och stenar. När vi resor brukar jag köpa skor, det har nästan blivit en grej av det.
Kram Kajsa

Svar: Tack så mycket :) Snäckor och stenar är fina, bara man är lite försiktig med vilka stränder man plockar dem från. Typ naturskyddsområden eller redan exploaterade stränder kanske inte är jättebra för miljön. Sen måste jag erkänna att jag har dålig koll på eventuella fridlysta snäckarter, ops...
Maria

skriven
#4: Ann

Hur spelar man på en didgeridoo?
Du måste ju visa! :D

Svar: Kanske jag visar en dag ;) Kanske jag inte bjuder på en egen tutorial (det finns redan många bra på youtube), men skulle ju kunna visa lite videor över min egna utvecklingskurva småningom ;)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :