bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Ett anti-inspirationsinlägg

Vi bloggare och influencers älskar att inspirera andra. Men det är väl knappast någon av oss som alltid, hela resor genom, upplever ett rosa skimmer och ser inspirationen flöda i varje rännsten - alltid orkar söka de bästa smakupplevelserna, alltid hittar (eller har råd med) de mest fantastiska boendena, alltid solar på de perfekta stränderna, bara ser vackra saker? Isåfall tror jag dig inte. Det är en sak att kunna se charmen även i det som inte är vackert och estetiskt i sig, men vissa saker kan man knappt ens med god fantasi se charmen och det underbara i.
 
Nu har jag alltså letat fram mina bästa (eller värsta?) anti-inspirationsbilder från några av mina resor:
 
Nedskräpning
Skräp i naturen, havet och på stränder kan ju verkligen få en att koka. Vad är det för fel på folk?! Dessa läskburkar hittade jag under en vandring på Magnetic Island i Australien. De blir ju inte direkt tyngre att bära på efter att man druckit upp innehållet??
 
Trist överprissatt strandmat
När man inte orkar lämna solstolen och nöjer sig med det utbud som finns. Bläckfiskringarna smakade inte fantastiskt på Banje beach i Dubrovnik, men gick helt ok att äta.
 
Cyklonskador
När man besöker Australiens kanske mest paradisiska strand, och cyklonen Debbie bestämde sig för att möblera om just där. Whitehaven Beach på Whitsunday Island var inte så himmelsk just då.
 
Trist väder
Man har inte alltid drömvädret när man reser. Här hällde det ner när jag anlände till Brisbane i Australien. I och för sig var det jag som valde att resa innan regnsäsongen var över, och i och för sig älskar jag tropisk åska så sålänge det inte stör mina dagsplaner så kan det faktiskt vara najs. Men mindre roligt när man planerat in en stranddag, vandring eller dylikt.
 
Simpla sovsalar
Är hostelet trevligt och man träffar härliga människor så är allt väl, men man blir sällan inspirerad av själva sovsalarna. Undantag finns dock, en del hostel satsar verkligen! Jag har dock även bott på riktigt sunkiga ställen. Partyhostels är det värsta som finns, inget för den som vill sova.
 
Backpackermat
För en lågbudget-ryggsäcksresenär är maten inte alltid så häftig. Fast det är ju upp till var och en hurdan mat man kokar åt sig, det behöver inte bara vara snabbnudlar och ärtsoppa. Fast ungefär såhär levde jag i stort sett när jag reste runt i Australien under lång tid - kanske lite mer sallad och annat nyttigt än de flesta backpackers åt. Nu under mina kortare resor har jag ju råd att äta ute på ett helt annat sätt, tack och lov.
 
Äckliga kräk
Alltså kackerlackor är inte världens roligaste djur, och man vill helst inte ha dem där man bor. På hotellet där min mamma och hennes fästman bodde när de hälsade på under min praktikperiod på Teneriffa fanns det fullt av döda kackerlackor i lamporna?! En lite annan nivå än flugorna som brukar samlas i lamporna här hemma.. Värst tyckte jag ändå det var när en kackerlacka sprang bakom min och dåvarande sambos huvudkuddar en natt.. Eller när man duschar i allsköns ro och plötsligt ser en mörk skugga på andra sidan draperiet...
 
Ge gärna fler exempel på saker som känns nja. Vad är anti-inspiration för dig? Det måste inte nödvändigtvis ha med resor att göra, det kan även vara t.ex. saker ur vardagen. Fri tolkning.
Taggar: resebloggar, resigt, resor;

Kommentarer :

#1: Annie - Stora Små Äventyr

Haha, kul inlägg men man blir inte så pepp på att resa ;) Vilket kanske är bra i dessa tider ;)

Svar: Nej precis, antingen får man minnas gamla underbara resor man gjort, eller också får man påminna sig om allt det där som är mindre charmigt med resor :D
Maria

skriven
#2: Amanda (Swedish Passport)

Haha men nej så fantastiskt inlägg! Tycker precis allt det här ändå är tjusningen med resandet, det är inte alltid femstjärniga hotell och turkost hav liksom. Det är ju någonstans ändå alla "missöden" när man reser som man ser tillbaka på efteråt och skrattar mest åt, i alla fall är jag sån ;)

Svar: Nej men så är det ju också :) Men samtidigt tror jag inte att någon tittar på min hostelbild och tänker "åh där vill jag också sova ju" :D Eller yes, nu har en cyklon dragit fram, den där stranden är säkert magiskt vacker nu! ;)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :