bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Semestertider - så här tänker resebloggare spendera sommaren 2020

Man skulle kanske tro att en resebloggare skulle deppa ihop inför sommar 2020, men jag tycker de flesta verkar hålla humöret uppe och göra det bästa av situationen. Själv känner jag mig rentav peppad inför att upptäcka Österbotten och Finland i år. Jag tänkte sammanfatta några resebloggares sommarplaner i detta inlägg, men vi kunde ju börja med mina egna planer och förhoppningar.
 
Jag hoppas på några roadtrips och camping i både bil och tält. Främst satsar jag på Österbotten, men även utanför landskapet. T.ex. vandring i Helvetinjärvi nationalpark nära Tammerfors står under planering. Jag har tänkt mig att bila ner till åtminstone Kristinestad och hälsa på vänner på vägen. Jag vill även bila upp till Kalajoki, möjligtvis ända till Uleåborg, och se lite annat på vägen dit också. Och så vore det roligt att roadtrippa rakt österut och se sig om lite i de trakterna. Bara min gamla trotjänare håller ihop.
 
Jag vill även se nya platser ännu närmre hemorten, t.ex. Purmo och Kokkola-trakten. Jag vill vandra några till av Österbottens vandringsleder och jag vill campa bland annat på Sommarö. Jag vill även hitta fler fina och annorlunda kyrkor att kolla in, samt olika historiska platser. Naturligtvis vill jag även vara hemma och ta det lugnt för mig själv, och umgås med nära och kära däremellan. I augusti hoppas jag att en väns bröllop kan få bli av. Jag hade även hoppats på att kanske kunna åka över till Sverige en sväng i augusti men det känns tyvärr inte så lovande. Det känns också lite osäkert om vi kommer få hit Sverigesläkten alls i sommar. Estland kunde eventuellt vara ett alternativ, men jag ställer ändå in mig på att jag inte kommer lämna Finland. Men det är ok det också!
 
Storsand i Monäs/Nykarleby.
 
På tal om sommar så har jag haft min första semesterdag idag, så himla skönt och vädret verkar lovande åtminstone den närmsta veckan! Jag är ledig resten av denna månad och sen har jag en till omgång semester sista halvan av augusti. På så sätt maxar jag lediga dagar ännu mer (det finns möjlighet att dryga ut semesterperioderna med ett par vanliga lediga dagar före och efter) och tror faktiskt jag kommer njuta, göra och uppleva mera än om jag har en enda lång ledighet på en gång.
 
Här följer en lista på hur en del andra resebloggare planerar att spendera sommaren:
 
Resa medvetet
har bloggat om sina sommarplaner i ABC-format. Bl.a. nämns staycation och lugnare tempo, men även bilsemester, ridläger på Hallmyra ridläger och resort, Mårdseleforsen, Fatmomakke för att lära sig mer om samerna, Höga kusten på resorna mellan nuvarande hem och föräldrahem, samt Vildmarksvägen, Sörmlandsleden och någon led i Västerbotten och Stockholmsområdet.
 
Halloj världen!
tror på rundresa i bil inom Sverige och att åka dit vädret är bäst helt enkelt. Mot slutet av sommaren tänker hon sig eventuellt en resa i Europa, exempelvis med bil. En resa till Mallorca är bokad, men den blir knappast av. Inga spikade planer.
 
4000mil
har redan hunnit med Höga kusten i sommar. De planerar även att upptäcka Norrlandskusten på väg till en familjemedlem i Gävle och göra en överraskningsresa inom Sverige då Christofer fyller 50 år. Dagsutflykter, tid på stugan och upptäcka omgivande glesbygd finns också på kartan. Samt eventuellt Hemavan istället för planerade Lofoten i Norge.
Bild: 4000mil
 
Evas restips
nämner bilsemester till bl.a. Blekinge skärgård, Toftaholm herrgård, Laholm och Varberg - de håller sig inom ca 2 h från Malmö trots att det nu är tillåtet att resa i hela landet. Fokus på charmiga boenden, vackra naturupplevelser, god mat och cykel- och vandringsleder.
 
Fd ensamma mamman
tänker utforska Stockholm lite mer och vill även återbesöka smultronställen norröver, som t.ex. Sala silvergruva, Falu koppargruva, utsikten över Siljan och från Åreskutans topp, Lapporten, Abiskofjället m.m.
 
Finally Lost´s
sommarplaner lyder i stort sett Skåne, Åhus, närområdet och yoga.
Bild: Finally Lost
 
First Morning
har inplanerat en weekend på Fredriksborgs Hotell, midsommar på Bodegan och utforska Hälsingland samt Stockholm. Kanske även Linköping och cykla längs Göta kanal.
 
Travel Grip
vill utforska södra Norrland (t.ex. Gävle, Bollnäs och golfa i Hudik). På listan står även t.ex. Hälsingegårdar kring Hassela, fjällvandring, Höga kusten samt Östersund och Åre.
 
Anngelic
tänker fortsätta fantasiresa i köket, upptäcka näromgivningarna, åka på roadtrips till Trosa och landsbygden samt satsa på self-care som manikyrer, läsa böcker, yoga m.m.
 
siktar in sig på Trysil-fjällen, Svalbard, Gripsholm och The Twist i Norge. Om det funkar senare i sommar (om man inte avråds från resor dit o.s.v.) så blir det även Kotor i Montenegro i augusti.
Bild: Ladies Abroad
 
World by Tina
ska göra en två veckors roadtrip i södra norge, från Oslo till Bergen längs med hela kusten. 
 
Lite mera rosa
tänker sig bl.a. vandringar, Ekenäs slott i Linköping, några nätter på Airbnb på Öland, Särtshöga vingård, Malmö, Östergötland skärgård, samt västkusten med bl.a. Sinnenas havsbad i Gullmarsstrand.
 
tänker bl.a. fira en lugn midsommar hemma, åka ner till sin mamma i Vetlanda med nyköpt bil, och roadtrippa några dagar inom Sverige. Vart det bär av är ännu oklart, men alternativen är antingen Västkusten, Höga kusten eller Blekinge och Skåne. Det är även planerat en weekend på Öland och lite äventyr i närområdet.
Bild: Stad till Strand
 
Vad har du för planer för sommaren?
Taggar: corona, resigt, sommar 2020, sommartips, staycation;

Kommentarer :

#1: Ingela

Så många bra tips

Svar: Tack, kul att du tycker det! :)
Maria

skriven
#2: Anonym

Så spännande! Ser fram emot att läsa om allas semestrar sen! Och förhoppningsvis många nya tips inom genren närturism //World by Tina

Svar: Ja det ska bli roligt att följa med allas sommarresor och upplevelser :)
Maria

skriven
#3: FREEDOMtravel

Intressant! Jag glömde nog att svara, men vi rullar förstås med husbilen (destination kan man bestämma samma morgon) :)

Svar: Roligt att ha friheten att bestämma dagens destination spontant :)
Maria

skriven
#4: Jossus Travelpics

Min plan är att jobba hela sommaren och ta ut semester i höst istället, då det förhoppningsvis går att resa utomlands.

Svar: Det låter ju som en bra plan, vi håller tummarna för att andra vågen inte infinner sig i Europa åtminstone :)
Maria

skriven
#5: Emma Engström

Väldigt kul att få höra hur alla tänker att de ska göra i sommar, mycket smått och gott! Tycker ändå det är perfekt att kanske se sig lite mer om i Sverige och däromkring man bor, finns många fina ställen man inte tänker på! <3

Svar: Ja det är ett perfekt tillfälle att se närområdena, något man annars ofta skjuter upp till framtiden då det finns "mer spännande" platser att resa till.
Maria

skriven
#6: Ann

Tack för länk :)

Svar: Tack själv för ditt bidrag :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :