bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

20 resmål för 20-talet

Halloj världen! skrev nyligen ett inlägg om 20 resmål som hon vill besöka under 2020-talet, och detta tyckte jag var en så rolig idé att jag bestämde mig för att göra samma sak. Januari månad är nästan till ända nu, men 20-talet har knappt börjat. Om min blogg finns kvar i cybervärlden och om man lever om tio år vore det skojigt att se tillbaka på listan och kolla hur många av destinationerna jag sist och slutligen bockat av, eller om stegen styrt mig åt lite andra håll istället. 
 
Allt jag vill se här i stora världen ryms förstås inte med på den här lilla listan, men jag listar de platser som just nu i denna skrivande stund lockar mig - flera av dessa har jag siktat in mig på redan i något eller flera år, andra är mera nytillkomna resedrömmar.
 
drömresemål 2020-talet - söta europeiska medeltidsstäder ex. Eguisheim i Frankrike
Bild av Macyvi från Pixabay - Eguisheim, Frankrike
  
Europa:
 
Svalbard
Jag vill se mer av Norge, men kanske i synnerhet Svalbard som vore en oerhört häftig destination att få uppleva.
 
Lissabon
Speciellt sugen är jag just nu på Portugals huvudstad. Men det finns naturligtvis mycket annat fint att beskåda i det landet också...
 
Italien
Landet jag sagt att jag ska besöka i rätt så många år nu för att leva lite dolce vita, men det tycks aldrig bli av?? Nå kanske jag lyckas uppfylla detta resemål inom decenniet.
 
Balkan
Efter förra sommarens resa fick jag blodad tand vad gäller Balkanländerna. Förutom att se mer av Bosnien skulle jag också gärna besöka t.ex. Nordmakedonien, Serbien och Kosovo.
 
Tyskland 
Jag har inte varit i Tyskland på länge nu, med undantag av den där korta stunden i nationalparken Saxon Switzerland förra våren. Det finns så otroligt många fina småstäder och byar där så jag borde planera in ett ordentligare återbesök småningom!
 
Frankrike
Paris lockar mig inte det minsta, utan det är deras mindre medeltidsstäder och -byar jag suktar efter, t.ex. Eguisheim.
 
Alperna
Detta är ett område jag väldigt gärna vill uppleva mera av så kanske det blir en resa till exempelvis Schweiz inom de närmsta åren?
 
Storbritannien
Hur länge till det nu kommer finnas något Storbritannien. Men här är jag just nu mest sugen på Edinburgh i Skottland, Belfast i Nordirland och St Ives i Cornwall, England.
 
drömresemål 2020-talet - Libanon Mellanöstern
Orient at de.wikipedia [CC BY-SA 2.0 DE] - Byblos, Libanon
 
Asien:
 
Libanon
Fortfarande ett land i Mellanöstern som jag är mycket intresserad av. En pärla som inte verkar vara full av turister.
 
Jordanien
Mitt andra land i Mellanöstern som står högt på önskelistan är Jordanien. Vem vill inte se Petra någon gång i livet liksom? Och ökenlandskapen, maten...
 
Pakistan
Kanske jag en dag får uppleva aprikosblomningen i Pakistan som Världens Resor lockar med?
 
Mongoliet
Ja alltså alla vet väl vad jag pratar om, jag behöver väl inte direkt förklara? Ett land jag tror väldigt många drömmer om.
 
Malaysia
Jag har fått för mig att Kuala Lumpur är en stad som jag absolut vill uppleva. Såklart vill jag även se lite härlig natur och njuta av paradisstränder.
 
Vietnam 
Kulturen, maten, naturen, Hanoi... Jag tror jag är mest sugen på de norra delarna av landet.
 
Uzbekistan 
Här har jag bloggat om varför jag vill resa till Uzbekistan. Verkligen en stor resedröm för mig just nu!
 
 
drömresemål 2020-talet - Madagaskar Afrika
Bild av Pexels från Pixabay, lemur på Madagaskar.
 
Afrika:
 
Marocko
Här har jag bloggat om varför jag vill besöka Marocko. Kanske kanske blir det av i år!
 
Madagaskar
Baobabträd, och lemurer!!! Och allt annat härligt som ön har att erbjuda i djur- och naturväg. Jag skulle väl dö söthetsdöden där borta.
 
Safaridestination 
Ja jag skulle ju såklart vilja se en massa afrikanska djur i sin naturliga miljö. Exempelvis Tanzania. 
 
Zanzibar
Skulle jag ha vägarna förbi Tanzania skulle jag även vilja tillbringa några dagar på Zanzibar, kan väl inte bli mycket mer paradisiskt än så?
 
 
Indiska Oceanen:
 
Maldiverna / Seychellerna 
Någondera ögrupp vore verkligen fantastiskt att få besöka. Ett alternativ till Zanzibar kanske, fast minus möjligheten till safari då.
 
 
Vilka 20 platser drömmer du om att besöka under 2020-talet?
 
drömresemål 2020-talet - Seychellerna
Bild av Walkerssk från Pixabay - Seychellerna
Taggar: resebloggar, resedrömmar, reselista, resfeber, resmål;

Kommentarer :

#1: Amanda (Swedish Passport)

Alltså åh vad svårt jag har att fatta att 20-talet är nu, och att det inte är 1920-talet folk pratar om ;) Men jag hade inte tackat nej till någon av länderna på den här listan! Hade även lagt till Peru där, dels för att jag aldrig varit i Sydamerika, och dels för att jag så gärna vill till Machu Picchu :)

Svar: Ja det kan uppstå förvirring kring decennierna nu :D Peru vore verkligen coolt det med, fick inte med Sydamerika på listan men länder som t.ex. Bolivia vore verkligen en upplevelse!
Maria

skriven
#2: Mia

Ja, St. Ives - eller hela Cornwall egentligen - finns på min lista också! Verkar så ortoligt vackert! (Kan förresten tipsa om serien Life on Scilly på ur.se, egentligen en serie som är gjord att visa på engelska i högstadiet, vilket jag gjort, men också väldigt mysig om man är nyfiken på livet på öarna!)

Svar: Ja visst vore det området härligt att få uppleva! Tack för serietipset :)
Maria

skriven
#3: Annie - Stora Små Äventyr

Jag vill resa mer i Sverige men även åka till Norge. Sen vore en tur tillbaka till Island väldigt fint. :P Jag skulle vilja vandra i Skottland också och kanske åka till Irland. Se Amsterdam igen (har bara varit där i några timmar) :)

Svar: Ja det är verkligen värt att resa inom hemlandet också, och Norden i övrigt :) Edinburgh kombinerat med skotsk vandring, det vore verkligen inte dumt :)
Maria

skriven
#4: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

Många härliga drömmar som resemål :). Jag skulle gärna besöka Grekland, New york och London. Men grejen är att jag är flygrädd så några såna resor blir det inte i år trots drömmar :)

Svar: Åh vad synd med din flygrädsla! Men kanske du i alla fall kan upptäcka delar av Europa med tåg :)
Maria

skriven
#5: Marianne - Glimt av verden

Herlige reisedrømmer! Jeg har altfor mange reiseønsker, og det gjenstår å se hva som blir realisert de kommende årene. Men jeg håper i hvert fall at det blir flere turer til Afrika, blant annet har jeg et ønske om å reise til Vest-Afrika igjen om et års tid :-)

Svar: Ja Afrika vore verkligen spännande, och ett nytt område för mig som bara varit i Egypten på den kontinenten hittills :)
Maria

skriven
#6: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

Det gick inte att lämna kommentar på inlägget om Brexit samt viruset så skriver här.

Gällande Brexit, jag tror det här kan bli väldigt spännande att följa, undrar om Skottland samt Nordirland kommer försöka driva igenom folkomröstning och hur det kommer se ut blir extra kul :D. Känns lite som världen börjar målas om? Eller har kanske fel men upplever det så.

Gällande viruset försöker jag ta det med ro :).

Svar: Ja det ska intressant och spännande att se hur det går med allt :) Det gick inte att kommentera för att jag råkat stänga av kommentarfunktionen för det inlägget, men nu ska det funka :)
Maria

skriven
#7: Lisette

Hej. Vilken lista, du kommer att ha fullt upp :) Vi delar speciellt två orter - Lissabon och Zanzibar! Det är två ställen jag definitivt sätter upp på min lista för 20-talet!! Nya Zeeland har jag också som en stor dröm! Kanske kanske....


Svar: Jo minst sagt. Men om jag skulle lyckas resa i ungefär det tempo jag gör just nu under hela decenniet så borde det inte vara helt omöjligt tekniskt sett ;) Nya Zeeland vore också fantastiskt men vågade inte nämna några resmål som jag skulle behöva många veckor för, eftersom jag inte kan svara på om det kommer vara realistiskt genomförbart :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :